• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Верижност: пада Твърдица и Панагюрище виси на 90 на сто

Петък, 10 Юли 2020 | София, RallyXpress
Верижност: пада Твърдица и Панагюрище виси на 90 на сто

ПРЕНАРЕЖДАНЕ, ВАРИАНТ 6.0

СПОРЕД сметките на сайта с новините в българския автомобилен спорт, от началото на извънредното положение около COVID-19 в средата на март, АФБ има поне 5 разработки на календарите до края на годината. Сега очевадно ще се наложи шестият ремонт и след него е ясно, че планираните състезания ще се наложат да бъзат силно и много внимателно резуцирани заради значението им за спорта като цяло. Или, което не е по-малко възможно, АФБ ще започне да работи от месец за месец, което пък още повече ще размести картите на организаторите.

МЕРКИТЕ за противоепидемиологична защита на населението и разпоредбите на здравния министър Ананиев за втори пореден път прекроиха правеният близо в пет варианта национален календар на автомобилния спорт. Първо от най-близката програмата за състезанията отпадна планинско Раховец-Лясковец, което в същия ден бе дублирано от отмяната на рали-спринт Вида, а сега – честито на победителите – отменено е и рали Твърдица-Елена.

Впрочем подобно очакване бе много вероятно още в момента, в който Областният кризисен щаб във Велико Търново отмени планинското състезание.

:: Съобщението за отлагането на
твърдишкия старт бе поместено
на портала на АФБ (виж ТУК).

Причината, че сливенският вариант на твърдишкото рали включваше и Елена, част от Великотърновска област, върху която част се разпростират и мерките за сигурност на населението.

Специално рали Твърдица-Елена обаче тази година заслужава особено внимание и по още поне една дузина причини, засега пратени под покривалото на COVID-19.

Верижност: пада Твърдица и Панагюрище виси на 90 на сто

ФАКСИМИЛЕ от съобщението за отлагането на рали Твърдица-Елена, поместено на портала на автомобилната федирация.


Очевидно е, че макар в Панагюрище вече да са разпечатани над 1500 листовки със препоръчителните противоепидемиологични мерки, вероятността и това състезание да бъде отложено са повече от 90 на сто.

„Днес сутринта бях в Общината Панагюрище, за да ме уведомят, че довечера ще има точното решение на Областният кризисен щаб – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Манци Манчоров, който е определен за директор на завърналото се в шампионата панагюрско надбягване.“

Макар екипът на надпреварата да продължава да работи – точно както и колегите им в Шумен и във Велико Търново, Манчоров не е оптимист, че при създалата се ситуация в страната, Панагюрище ще се размине с различно от останалите области решение за връщането на част от мерките.

Официалното решение се чака днес вечерта, но реално то може да се смята за предизвестено в онова, което стана с предишните три кръга от календара.

0 2020 AFB Calendar V4 1

ДРАМАТИЧНО ОПРАЗНЕН… Така изглежда първа една третина на календара на АФБ, обявила на 8 юни амбициозните 35 състезания до първия уикенд на декември. От планираните 10 старта спокойно са изиграни едва половината.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев