• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

Петък, 25 Септември 2020 | от Игор Марков, Белград
Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

ПИЛОТЪТ на Ниш Петрол Рейсинг и миналогодишен поледите в Сърбия Рали Душан Боркович, потвърди участието си в най-важното тазгодишно международно състезание за автомобили в нашата област. Победният тандем на Боркович (на снимката долу) и неговият ко-пилот Игор Маркович ще защити по този начин шампионската титла на 53-то рали Сърбия тази година, което ще се проведе от 2 до 4 октомври във Врънечка Баня. В този уикенд екипажът Душан Боркович/Игор Маркович отново ще се състезават с Шкода Фабия R5 Ево.

И тази година престижното Сърбия Рали събира на старта си над 40 екипажа, сред които състезатели от  България, Турция и Румъния.

Ралито е валидно за Европейския рали трофей, за първенството на нашата страна, както и за шампионата на България, за който това е последното състезание през този сезон в ралитата.

Церемониалният старт на ралито е насрочен за петък, 2 октомври от 21:00 ч. в центъра на Врънечка Баня, и предвижда общо 12 специални теста.

„Това, най-малкото, беше странен сезон, който беше напълно продиктуван от глобалната пандемия. Въпреки това успях да извлека максимума от него, преди всичко със титлата TCR шампион на Източна Европа и сега от сърце искам да повторя успеха от миналогодишния рали и да завърша тази година с максимални резултати.

Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

снимка: ниш петрол рейсинг
ПОБЕДА ПРЕЗ 2019, АМБИЦИИ ЗА ДУБЪЛ СЕГА… Душан Боркович приветства своите фенове в центъра на Врънечка Баня при победата си в 52-ото Сърбия Рали. Сега шампионът чака с нетърпение да се представи успешно пред своята публика.


„Ралито е голямата ми любов, към която се върнах миналата година след дълго време и сега ще бъде трудно да се откажа от него. Аз съм нетърпелив да се появя пред местната публика и съм сигурен, че ще дам всичко от себе си заедно с моя партньор Игор Маркович. Двамата се познаваме много добре и миналата година също бяхме на терена, така че съм сигурен, че имаме печеливша комбинация“, каза Боркович.

Ралито в Сърбия се организира от Асоциацията за Авто мото на Сърбия, Спортната асоциация за автомобили и картинг на Сърбия и град Врънечка Баня и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Спортната асоциация на Сърбия и AMS Застраховане.

Сърбия Рали се провежда неизменно от 1967 г. насам.

2019 SER Borkovich 001

снимка: ниш петрол рейсинг
ПЕЧЕЛИВШАТА КОМБИНАЦИЯ… Шкода Фабия R5 Ево, заедно с екипажа Боркович/Маркович по време на миналогодишното издание на сръбското рали, в което двамата бяха най-бързият тандем в най-престижното състезание за съседите.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев