• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Видин: каре от чужди екипажи в шестото издание на спринта

Четвъртък, 05 Ноември 2020 | Видин, RallyXpress
Видин: каре от чужди екипажи в шестото издание на спринта

ЧЕТИРИ ОТ ВСИЧКИ ДЕСЕТ ТИТЛИ

20091812 Gala 005
ТОВА СЕ ОЧАКВА да бъде решено в неделното видинско спринтиране. Вече е ясно, че в класовете в пет от класовете годишно класиране няма да има заради непълно участие на пилоти в тях, а какви са вариантите за имената на победителите в сезон 20-20 ще са шампионите в общото класиране, както и в RC3, RC4, RC5 и в НС3 – по-късно в анализа на RallyXpress.

ЧЕТИРИ ЧУЖДИ екипажа – по два от Румъния и Сърбия са записани в списъка за неделния финал на шампионата по ралиспринт във Видин.

Към обявената преди дни от RallyXpress семейна двойка от Румъния – Емануел и Дениса Ресига, се присъединяват и вече познатите от участието си в Дряново Тудур Патрутою/Арнолд Кайтану (Пежо 106), а западните комшии са представени от Владимир Джурич/Марко Митич (Пежо 106) и Игор Мораревич/Деян Джурич (Ситроен С2).

С тези четири автомобила зад граница, организаторите от Жико-Моторспорт изравняват собственото си постижение от миналата година.

:: Листът със регистрираните
24 екипажа за ралиспринта на
видинчани виж по-долу


Втори опит за годината прави бившият шампион в спринта от 2016 г. Костадин Щерев-Шпльоки, за когото видинският старт е първото състезание, след неуспешния финал още в първия скоростен етап на ралито в Твърдица през лятото.

Също второ участие за годината, записват севлиевските баща и син Парашкевови – Христо и Манол, дебютирали като екипаж в шуменското
рали Стари столици преди месец и половина.

Видин: каре от чужди екипажи в шестото издание на спринта

ФАКСИМИЛЕ от списъка със заявките за ралиспринт Вида2019 VID Ivan Ivanov NM 004

снимка за rallyxpress: атанас марков
ДО И СЛЕД СТАРТА… И тази година основателят на видинския спринт Иван Иванов-Жико ще дели състезанието на две – до началото – в организацията, след старта – на скорост в колоната.

И Шпльоки, и появилият се на терена след дълга пауза Парашкевов, са със Субару Импреза WRX, с каквото са и местните състезатели на Жико-Моторспорт Евгени Янков/Данко Алексиев.

Добавяйки и двете Ауди S2 – естествено от клуба на домакините – на Ани Ванков/Александър Стойков и на Владимир Василев/Иво Иванов, се оформя мощна половин дузина от атрактивни автомобили, водена от двойните шампиони в сезон 2020 Мирослав Ангелов (на снимката горе) и Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево).

Да припомним, че в спринта, генералното класиране е общо и за  хомологираните автомобили, и за тези, които са с национална регистрация.

Което пък означава, че всеки един от горните екипажи ще иска победата над Ангелов/Гаджев във финала за годината.

2012 PAN Milcho Srefch SS 0

снимка за rallyxpress: александър спиров/apix
САМО СЕЗОНИТЕ И КОЛИТЕ СА РАЗЛИЧНИ… 2012 г., планинско Панагюрище. Милчо Стефчев (на малката снимка) е една от атракциите със своето Пежо 306 S16.

Още едно завръщане в ралитата, продължило особено дълго, ще направи софиянецът Милчо Стефчев, който в партньорство с местния навигатор Лъчезар (Лъчони) Петров и с митичната Лада на Ани Ванков, ще се пуснат в първия си съвместен спринт.

Бързият Стефчев, който повече е познат от пистовите надпревари и планинските изкачвания, не е бил в колоната поне от 12 години, като междувременно, като „планинар“ пилотираше Пежо 306 S16 за ЕФКО Рейсинг Тим.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев