• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Арктик Рали стартира от дома на Дядо Коледа

Четвъртък, 14 Януари 2021 | Мюнхен, Марк Уилфорд
  • обновена
Арктик Рали стартира от дома на Дядо Коледа

МАКАР САМО ФОРМАЛНО:
ЧАКА СЕ ОДОБРЕНИЕТО
НА ШЕФОВЕТЕ ВЪВ ФИА

FIA Entrance 001
ЧИСТО ФОРМАЛНО, публикуваният по време на вчерашното представяне на Рали Естония, а днес „ремонтиран“ за трети път календар на WRC, подлежи на одобрение от страна на ФИА и обратното едва ли е възможно да се случи. След това официалния вариант на състезанията ще бъде „заключен“ на сайта на федерацията. Така предположението на RallyXpress  от вчера, днес стана реалност.

СВЕТОВНИЯТ рали шампионат на ФИА ще влезе в Арктическия кръг за първи път следващия месец, след като Промоторът на WRC днес добави финландското Арктик Рали към календара за 2021 година.

Изцяло новото събитие върху сняг и лед ще бъде базирано в Рованиеми, като определените за него дати са 26/28 февруари и замества отмененото рали Швеция като единствената чиста среща на WRC през зимата.

Първият от двата финландски старта в сериите ще бъде вторият по позиция старт за годината.

Рали Финландия, провеждано по емблематични чакълести трасета около Юваскийла, ще се проведе на предварително обявените дати29 юли - 1 август.

Рованиеми, столицата на най-северната финландска провинция – Лапландия,, се намира отвъд Северния полярен кръг. Състезанието ще се проведе в региона, където температурите могат да спаднат под -30°C през февруари.

Арктик Рали стартира от дома на Дядо Коледа

ФАКСИМИЛЕ от официалната фейсбук страница на Арктик Лапландия Рали, в която се съобщава голямата новина за второто финландско състезание от календара на WRC.


Градът е известен като домът на Дядо Коледа, място, което привлича голям брой туристи, за да разгледа зашеметяващото Северното сияние.

Надпреварата ще започва в петък, 26 февруари, със сутрешен шейкдаун, преди началните специални етапи същата вечер. Събота включва три теста, предвидени да се минат по два пъти преди неделната програма, която завършва с Волф Пауър Стейдж.

Общо 10-те етапа включват 260 км, като ралито ще се проведе по строги национални, местни и тези на ФИА процедури Covid-19 и организаторите ще следват всички протоколи дали феновете ще бъдат допуснати.

Управляващият директор на WRC Промотора Йона Сибел беше впечатлен от решимостта на организатора AKK Спорт (финландската автомобилна власт) да организира ралито в кратки срокове.

2020 ARC Race

снимка: официална страница на арктик лапландия рали
ОТСЕЧКИ С МНОГО СНЯГ И ЛЕД… бялата мечта на всеки истински рали пилот!

„Тъй като беше потвърдено през декември, че рали Швеция няма да се състои, работихме усилено с AKK Спорт, властите в Рованиеми и ентусиастите там, за да се опитаме да осъществим това събитие. Това беше тежка надпревара с времето и благодаря на всички участващи – заяви Сибел.

„Въпреки че ралито започва само след 44 дни, знаем, че AKK няма да остави камък върху камък, за да гарантира, че ще достигне същите високи стандарти като традиционното лятно рали Финландия.

:: Рику Битер, изпълнителен директор на AKK Спорт: „Зимните ралита осигуряват едни от най-зрелищните екшъни в спорта, пътища пълни със сняг и големи снежни настилки, облицоващи трасетата, са мечта на пилотите, така че мисля, че WRC е в прекрасно време!“

:: Ив Матон, директорът на ралито на ФИА каза: „С присъединяването на Арктически рали Финландия към календара на WRC, ще изпитаме рали в регион, който винаги ни е карал да мечтаем и където условията обещават да бъдат оптимални за снежно събитие.

„Бих искал да благодаря на AKK и организационния екип за тяхната ангажираност, професионализъм и решителност, което им позволява да направят втори тур във Финландия за кратък период от време. Ще дадем цялата си помощ и подкрепа, за да осигурим голям успех за този нов кръг.“

Ето какъв е и календарът за новото първенство, след неговото обновяване с първия от двата финландски старта:

2021 WRC Calenfar V.3

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев