• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Рали

Тактиките разделени на две между „опипване“ и „атаки“

Събота, 03 Октомври 2020 | от Страшо Димов, Врнячка Баня
 Тактиките разделени на две между „опипване“ и „атаки“

КРАЙ НА ЧАКАНЕТО! Първият от двата дни на финалното рали за 2020 започна след час, и в боксовете вече се усеща постепенното увеличаване на адреналина.

При това не само сред екипажите. Това се забелязва и сред механиците, които правят последните проверки, товарят горивото за зоната за зареждане, или лъскат до блясък колите на своите пилоти.

Като се има предвид специфичността на първото от дванадесетте трасета (шест в първия ден) – Стонишици (11.15 км), от ранните разговори с пилотите може да се каже, че тактиките са между „опипване“ и „атака още от старта“.

Няма промяна в плановете на Дилян...

4 тандема пестят шейкдауна, готови са за старта в събота

Петък, 02 Октомври 2020 | от Страшо Димов, Врнчка Баня
  • обновена
4 тандема пестят шейкдауна, готови са за старта в събота

КАКТО ВЧЕРА предположи навигаторът на шампиона от 2019 г. в ралитата Мирослав Ангеров – Георги Гаджев, края на двата подготвителни за 53-ото рали Сърбия дни бяха ознаменувани с 2400-метров шейкдаун.

В него обаче не стартираха четирима от заявените български участници в състезанието, което тази година бележи края на националното първенство по рали.

„Просто така решихме!“ – обяснява единственият претендент за първото място в генералното класиране – варненецът Йордан Атанасов (АРТ Моторспорт, Мицубиши Лансър Ево 9), допълвайки, че решението не е било продиктувано от никакви специални причини.  

...

Резервни чаркове и PCR-тест мъчат наш’те за Сърбия Рали

Четвъртък, 01 Октомври 2020 | София, RallyXpress
  • обновена
Резервни чаркове и PCR-тест мъчат наш’те за Сърбия Рали

ДОСТАВКАТА на резервни части, а след това ремонтите и подготовката на автомобилите за финалното състезание тормозеха повечето от българските екипажи до последно преди заминаването за Врънечка Баня.

Тази събота и неделя там завършва най-краткото в историята на тази дисциплина национално първенство по рали на България за сезон 2020.

Ремонтираният от COVID-19 календар на всички дисциплини обаче се оказа най-труден именно за ралитата, след като за участието във последното рали за годината – 53-ото Сърбия Рали, пътуващите към съседите кервани трябваше да имат и задължителния за влизането при...

Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

Петък, 25 Септември 2020 | от Игор Марков, Белград
Душан Боркович брани победа и титла в сръбското рали

ПИЛОТЪТ на Ниш Петрол Рейсинг и миналогодишен поледите в Сърбия Рали Душан Боркович, потвърди участието си в най-важното тазгодишно международно състезание за автомобили в нашата област. Победният тандем на Боркович (на снимката долу) и неговият ко-пилот Игор Маркович ще защити по този начин шампионската титла на 53-то рали Сърбия тази година, което ще се проведе от 2 до 4 октомври във Врънечка Баня. В този уикенд екипажът Душан Боркович/Игор Маркович отново ще се състезават с Шкода Фабия R5 Ево.

И тази година престижното Сърбия Рали събира на старта си над 40 екипажа, сред които състезатели от...

Късметлийски екип носи втори пореден успех за Мегапортите

Неделя, 20 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Късметлийски екип носи втори пореден успех за Мегапортите

ВТОРА ПОРЕДНА победа в най-старото рали на България – юбилейното 50-о Стари столици, записа шампионите на България за 2019 г. и лидери в класирането на първенството след Твърдица-Елена Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев.

Двамата повториха победата си тук в Шумен отпреди две години, но също така и първото място от откриващото състезание в шампионата за 2020 г, завършвайки след 9 скоростни етапа и 100.04 състезателни километра за 52:06.5 мин.

Всъщност рали Стари столици повтори дословно класирането от финала на рали Твърдица-Елена, след като заради регистрирането си в Е1, софийският...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев