• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Рали

Ангелов взима втора титла за сезона, вече е „планинар“ №1

Неделя, 25 Октомври 2020 | Благоевград, RallyXpress
  • обновена
Ангелов взима втора титла за сезона, вече е „планинар“ №1

ПИЛОТЪТ НА Мегапорт Рейсинг Тим Мирослав Ангелов (на снимката, Шкода Фабия R5 Ево) днес си осигури втора поредна титла в БГ-автомобилния спорт, след като за по-малко от месец първо спечели титлата за сезона при ралиджиите, а от днес е и „планинар №1.

Трикратният шампион в ралитата за последните три сезона днес на три пъти записа най-добрите времена в благоевградския финал на сезона, безапелационно печелейки състезателните изкачвания между Еленино и Делвино.

След като за трети път бе най-бързия пилот в колоната от 29 автомобила, Мирослав Ангелов
записа общо време от 7:00.211 мин, като остави на 9.468...

35 автомобила регистрирани за финала на шампионата

Сряда, 21 Октомври 2020 | Благоевград, RallyXpress
35 автомобила регистрирани за финала на шампионата

ОБСТОЯТЕЛСТВАТА наложиха, след две поредни промени в датите на планинско Благоевград, финала на шампионата да бъде тук. Дали съм доволен от това?

„Ще мога да го кажа едва след края на състезанието“, това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът и основател на планинско Благоевград Георги Стоянов (на снимката).

Пандемичната обстановка тази година преобърна много традиции, включително и тази състезанието на ДИАМО да бъде откриващата надпревара в шампионата на планинските изкачвания, правейки я от чакан пролетен старт в късен есенен финал.

Това е първият случай в...

Невиждан финал в Ихтиман, Ангелов-взима втора победа

Неделя, 18 Октомври 2020 | Ихтиман, RallyXpress
Невиждан финал в Ихтиман, Ангелов-взима втора победа

ВТОРИЯТ КРЪГ от националното първенство в рали спринта завърши в Ихтиман днес с невиждан в историята на автомобилното първенство финал, резултатите от който трябваше да се решат от последния скоростен етап – 2200-метровия тест по улиците край централния площад в града.

Преди него разпечатките на резултатите сочеха, че има две двойки екипажи, които преди последното спринтиране в Ихтиман са със стопроцентови „хиксове“ в постиженията.

И то равенства, еднакви до десета от секундата!

„45 години съм по ралитата у нас, такова чудо не се е случвало никога – казва Петър П. Петров, един от...

Край на интригата в Ихтиман или видинско продължение?

Събота, 17 Октомври 2020 | Ихтиман, RallyXpress
Край на интригата в Ихтиман или видинско продължение?

САМО ШЕСТ ТОЧКИ делят преди финала на неделния кръг в шампионата на сприн временният лидер в класирането на шампионата в спринта – Мирослав Ангелов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево) от вторият за момента – 19-годишният панагюрец Денис Станчовски (Автоцар, Пежо 208 R2, 24 т.).

Което означава, че изходът на това състезание може да предопредели, дали интригата в първенството ще приключи днес около 15 ч. или ще остане жива за едно видинско продължение през следващия месец.

Срещу рутината на Ангелов младежът от Автоцар може да противопостави все по-нарастващата си скорост, допълнена с огромната...

Без шампионите за 2019 год. в старта на спринта в неделя

Сряда, 14 Октомври 2020 | Ихтиман, RallyXpress
Без шампионите за 2019 год. в старта на спринта в неделя

ТИТЛАТА В РАЛИ-СПРИНТА за 2020 година може да се каже „е вакантна“, след като два старта преди финала на този шампионат стана ясно, че притежателите ѝ – Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра Рейсинг Тим) не са заявени за старта на спринта в Ихтиман.

Причината е, че колата, с която двамата завършиха на върха на първенството за 2019 г. – Пежо 208 R2 е в Сен Етиен, Франция, където е базата на СантеЛок Тим.

„Правим подготовката си за участието ни с Катето Стратиева в Рали Унгария (6/8 ноември), което е част от планираната европейска програма на екипажа ни – каза за сайта с новините в българския автомобилен...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев