• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Рали

Верижност: пада Твърдица и Панагюрище виси на 90 на сто

Петък, 10 Юли 2020 | София, RallyXpress
Верижност: пада Твърдица и Панагюрище виси на 90 на сто

МЕРКИТЕ за противоепидемиологична защита на населението и разпоредбите на здравния министър Ананиев за втори пореден път прекроиха правеният близо в пет варианта национален календар на автомобилния спорт. Първо от най-близката програмата за състезанията отпадна планинско Раховец-Лясковец, което в същия ден бе дублирано от отмяната на рали-спринт Вида, а сега – честито на победителите – отменено е и рали Твърдица-Елена.

Впрочем подобно очакване бе много вероятно още в момента, в който Областният кризисен щаб във Велико Търново отмени планинското състезание.

:: Съобщението за отлагането...

Стартът на Раховец-Лясковец отменен заради пандемията

Сряда, 08 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Стартът на Раховец-Лясковец отменен заради пандемията

ПРЕДИ ПО-МАЛКО от час, директорът на планинското състезание Раховец-Лясковец Димитър Стефанов е бил официално уведомен от областната управителка – г-жа Детелина Борисова, че поради препоръка на Областния кризисен щаб се отменят на всякакви масови мероприятия.

„Преди  минути ми се обади кмета на Горна Оряховица, че състезанието не може да се проведе, поради препоръка на областния кризисен щаб за забрана на всякакви масови мероприятия“ – написа Стефанов във Вайбър.

Това означава, че планираният тази събота и неделя втори кръг от планинския шампионат в скоростните изчаквания временно...

Ангелов показва новия скин на старта на Раховец-Лясковец

Неделя, 05 Юли 2020 | София, RallyXpress
Ангелов показва новия скин на старта на Раховец-Лясковец

ПОБЕДИТЕЛЯТ от миналогодишното издание на планинското състезание Раховец-Лясковец – Мирослав Ангелов (на снимката), ще се появи на старта тройно обновен: новият Шкода Фабия R5 Eво, новата цветова схема на колата и новият спортен екип, който той и навигаторът му Георги Гаджев за първи път използваха преди седмица в сръбското рали. „Това е проектът, който реших, че е най-добрият, тука до два-три дни ще трябва да бъде налепена Шкода-та“, каза по-рано днес вечерта двойният шампион в ралитата от Мегапорт Рейсинг.

Новият скин е резултат на общите идеи и на Катето Стратиева, и на Петър Гьошев и, разбира...

Победителят от Лясковец 2019 първи заявен за втория старт

Четвъртък, 02 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Победителят от Лясковец 2019 първи заявен за втория старт

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Тим и победител от последното издание на планинската надпревара Раховец-Лясковец - Мирослав Ангелов (на снимката), е първият състезател, чиято заявка е получена от организаторите в Етър Рейсинг.

Това означава, че първият официален старт на най-новото чешко оръжие - Шкода Фабия R5 Ево в България ще бъде следващият уикенд.

През миналото лято, тогава с предишният модел на Фабия, Ангелов спечели своята първа победа в генералното класиране на скоростния планински шампионат, завършвайки първи и в трите тренировъчни, и в трите състезателни манша.

Въпреки това обаче...

Камбуров с пълен актив за втория старт от сезон 2020

Неделя, 28 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
Камбуров с пълен актив за втория старт от сезон 2020

СЪС СТО НА СТО пълен актив от точки приключи първото си участие тази година шампионът планинските изкачвания в Категория 3 и в клас НС 1 за 2019 г. Пламен Камбуров (на снимката), който в днешните три състезателни манша завърши като най-бързия пилот от 47-те стартирали, но също и постави три нови рекорда на промененото трасе на Планинско Шумен. В третото си качване към финала, пилотът на новия панагюрски отбор Ел-Ви Ауто Рейсинг постигна време от 1:51.701 мин (120.858 км/ч), което ще е новото време на трасето до следващото състезание в Шумен догодина.

Камбуров записа общо пет победи (две квалификации, един...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев