• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

К. Михайлов: Казусът Българка показва как точно работи БФАС

Сряда, 22 Май 2019 | София, RallyXpress
К. Михайлов: Казусът Българка показва как точно работи БФАС

С КЪСНАТА ПОЩА

20190522 2235 Mail
МЕЖДУВРЕМЕННО на е-мейла на сайта се получи писмо (виж факсимилето) от председателят на Автомобилна федерация на България Камен Михайлов, поискал от RallyXpress възможността да бъде публикувано негово обръщение към състезатели и организатори.* (виж в основния текст)
*Заглавието е редактиран вариант на объщението на Камен Михайлов.

ДНЕС В следобедните часове на сайта на БФАС се появи съобщение, подписано от Вл. Илиев, касаещо предстоящия трети кръг от шампионата по скоростни планински изкачвания Българка над Сливен (виж ТУК).

Последвалите до късно тази вечер опити на сайтът с новините в българския автомобилен спорт да се свърже с организатора на надпреварата Стефан Чолаков, за да се научи, кои от изискванията на наредбата за 2019 г. не са били изпълнени, останаха напразни.

Сливенското състезание е планирано да след 10 дни и според календарът на БФАС е трети пореден старт за сезона след Мемориал Валери Великов 2019 и дебютното състезание на Дунев Рейсинг Гоце Делчев 2019.

Здравейте колеги,

За пореден път последните дни „радетелите“ за доброто на автомобилния спорт поднесоха горчива чаша.

Имам предвид публикуваното тази вечер на сайта на БФАС съобщение по повод предстоящото състезание по планинско изкачване Българка.
Не, не е изненада, а очакван акт на самозабравили се псевдо спортисти. Ясно защо използвам толкова силни епитети, но да не слизаме на толкова ниЗко ниво.

К. Михайлов: Казусът Българка показва как точно работи БФАС

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от официалният сайт на Автомобилна федерация на България (виж ТУК)

Най-официално, за пореден път заявявам – Автомобилна Федерация на България (АФБ) изпълнява годишния календар, приет от БФАС с една едничка цел – плавен преход с минимално сътресение за пилоти и организатори. Всички точки, спечелени в състезанията през тази година, ще бъдат валидни за крайното годишно класиране във всички дисциплини - както индивидуално, така и отборно.

Такъв термин като „шампионат на БФАС“ просто не съществува.


За мое огромно съжаление, управителите на БФАС продължават да ви заблуждават (точно такова е тяхното разбиране за работа в полза на спорта).

Искам да обърна внимание на всички организатори – всяко едно състезание с виза, издадена от БФАС, която не е валидирана от АФБ, се приема за нелегитимно и ще бъде санкционирано от Инспектората към ММС.
Не плащайте визи на БФАС – юридическо лице, което 19.04.2019 г. е лишено от правото да организира спортно - състезателна дейност, както и изобщо от правото да управлява автомобилния спорт в България.

Моля, ви ако имате каквито и да е, въпроси да потърсите отговорите от лицензирана организация – Автомобилна федерация на България (АФБ).

София, 22. 05. 2019

Председател на АФБ
Камен Михайлов

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев