• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Планинско

Камбуров: шест победи поред и от сливенското надбягване

Неделя, 02 Юни 2019 | от Краси Славчев, Сливен
Камбуров: шест победи поред и от сливенското надбягване

ВЪПРЕКИ сравнително краткия стартов списък за планинско Българка, (38 пилоти преминаха техническия преглед) се очертаваше поредния автомобилен празник в град Сливен. В неделя публика беше заела местата си още от рано сутринта край трасето.

Съботната тренировка започна точно по програма и беше на абсолютно сухо трасе и без валеж, независимо от прогнозите за очаквания дъжд.

Безапелационен победител и в 3-те манша бе Пламен Камбуров (на снимката горе, Вромос, Шкода Фабия S2000), завършил логично най-добро време от квалификацията – 1:55.090 мин. В третия манш Камбуров не само най-бързо спря...

Алтернативната гледна точка по казуса планинско Българка

Четвъртък, 23 Май 2019 | От Петко Манолов, София,
Алтернативната гледна точка по казуса планинско Българка

Пиша това като автомобилен състезател, но също така и като член на УС на БФАС. Ще се опитам да разгранича двете гледни точки с оглед прегледност на изложените аргументи.

Нека да започнем с политическата ситуация, защото от нея до голяма степен произтича и емоционалната нагласа на състезатели, организатори, длъжностни лица и публика, както и породените от нея реакции.

Както вече знаете, националният спортен лиценз на БФАС бе отнет (как и защо е предмет на отделна публикация), и на другия ден прехвърлен на нова организация без нито един ден спортна история.

Начело на тази организация стои човек...

К. Михайлов: Казусът Българка показва как точно работи БФАС

Сряда, 22 Май 2019 | София, RallyXpress
К. Михайлов: Казусът Българка показва как точно работи БФАС

ДНЕС В следобедните часове на сайта на БФАС се появи съобщение, подписано от Вл. Илиев, касаещо предстоящия трети кръг от шампионата по скоростни планински изкачвания Българка над Сливен (виж ТУК).

Последвалите до късно тази вечер опити на сайтът с новините в българския автомобилен спорт да се свърже с организатора на надпреварата Стефан Чолаков, за да се научи, кои от изискванията на наредбата за 2019 г. не са били изпълнени, останаха напразни.

Сливенското състезание е планирано да след 10 дни и според календарът на БФАС е трети пореден старт за сезона след Мемориал Валери Великов 2019 и дебютното...

Двама от петимата действащи шампиони с победи от Дракон

Неделя, 19 Май 2019 | с. Калояново, RallyXpress
Двама от петимата действащи шампиони с победи от Дракон

ДРАМАТИЧНО начало на пистовия шампионат на страната за 2019 г. и в същото време завързано начало още от старта на надпреварата. За разлика от предишни сезони, сега само двама от петимата действащи шампиони спечелиха победите, докато в останалите три категории станалото на писта Лики Ломи поднесе доста неочаквани резултати.

В хасковското състезание под егидата на маслата Лики Моли, по технически причини преместено на спасителното драконовско трасе край Калояново, единствено Венци Станев (Енеос Къп, Ауди S1) и Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) тръгват с пълен сбор от...

Куманов и Въжаров се менкат по квалификация на Дракон-а

Събота, 18 Май 2019 | с. Калояново, RallyXpress
Куманов и Въжаров се менкат по квалификация на Дракон-а

ВИЦЕШАМПИОНЪТ за 2018 г. в Серия Спорт Деян Куманов (АСК Стара Загора, Хонда Сивик, на снимката) и завърналият се на пистите след 2-годишна пауза пилот на Грийн Фокс Моторспорт Васко Въжаров (Хонда Сивик) си размениха по един манш в квалификациите на Серия Спорт днес за да си осигурят правото да стартират от първата редица във втората надпревара на писта Дракон утре.

Заралията успя да спечели по-предното първо място в стартовата решетка с преднина от 0.13 сек (1:09.050 мин), които Въжаров направи опит да стопи при второто си излизане на трасето, но за това не му достигнаха малко скорост и сили.

...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев