• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Гр. Григоров: каква ще бъде стратегията за рали Канариас

Четвъртък, 02 Май 2019 | Карански острови, Пресреилйз
Гр. Григоров: каква ще бъде стратегията за рали Канариас

ПИЛОТЪТ на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) стартира тазгодишния си състезателен сезон с участието си на престижното рали Канариас (2/4 май), втори кръг от Европейския рали шампионат. В това първенство Григоров ще вземе участие в категорията за млади пилоти - JERC с личния си състезателен автомобил Пежо 208 R2. 24-годишният младеж на Григоров Рейсинг Тим споделя своята стратегия и очаквания директно от остров Гран Канария, където ще се проведе надпреварата:

„Изключително много се радвам, че съм част от Европейския рали шампионат. Дълги години работя върху тази своя мечта, за която се подготвям още от първия ми старт в кариерата ми на рали пилот.

„Предстоящото състезание ми допада много на стила ми на пилотиране: технични и дълги етапи, за които се изисква постоянство, перфектна траектория и детайлна записка. Смятам, че имаме всичко нужно, за да се представим добре, уверен съм в своята подготовка и екип.“

На навигаторската седалка до Григоров ще застане мултишампионът при навигаторите Янаки Янакиев, с когото двамата имат дълъг успешен опит като екипаж в кръгове от националното първенство, както и цял сезон в едномарковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи:

Гр. Григоров: каква ще бъде стратегията за рали Канариас

снимка за rallyxpress: личен архив на григоров рт
НА 100 КМ ОТ САХАРА… Екипажът Григор Григоров/Янаки Янакиев започнаха своето участие в JERC със сарта на Канарските острови.


„Янаки е изключително опитен професионалист. За първия ми старт от ЕРЦ имах нужда от именно такъв човек до себе си, на когото мога да се доверя напълно“, коментира Григоров.

Янаки от своя страна споделя : „Надявам се това състезание да бъде успешно за нашия екип и да се представим по възможно най-добрия начин. Щастлив съм, че заставам до пилот като Григор, уверен съм в неговите способности.“

Екипажът взе участие и в т.нар. „понеделнишки тест“, организиран само за пилотите на ЕРЦ, където двамата успяха да направят финални корекции по поведението на автомобила и да обменят мнения от затвърдените имена в съвременния рали спорт.

„Чувството да споделяш впечатления от едно и също трасе с хора като Крис Инграм и Алексей Люкянюк е направо неописуемо. Докато седяхме заедно в бокса и коментирахме трасето, усетих, че съм на правилното място, сред правилните хора. Доволен съм от настройките на автомобила. Чувствам се спокоен и сигурен в него, а синхронът между мен и Янаки е отличен.

2019 ERC Kanar Grisho 001

снимка за rallyxpress: личен архив на григоров рт
ДО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ… Григор Григоров, заедно с част от пилоти в ралито, обсъждат характеристиките на трасето, оглеждайки го на екрана на лаптопа.

 „Наясно сме, че опитът на нашия екип не е на равнището на конкурентите ни, но това ще бъде допълнителен стимул за нас. Настройваме се за истинската надпревара, но предстоят опознавания на етапите, които за нас са от първостепенно значение, защото няма нищо по-важно от записката. Ако успеем да си свършим добре работата след опознаванията, по всяка вероятност ще завършим добре и самото състезание.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев