• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

АФБ признава валидността на клубните и личните лицензи

Петък, 19 Април 2019 | София, RallyXpress
АФБ признава валидността на клубните и личните лицензи

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на новолицензираната Автомобилна федерация на България (АФБ) Камен Михайлов се обърна към сайта с новините в българския автомобилен спорт, желаейки RallyXpress да публикува неговото първо официално обръщение към родните клубове и автомобилни състезатели. Това е обръщение не само на председателят на федерацията, но и становище по редица основни въпроси, по които със сигурност „разделното време“ от април до април е оставило в автомобилната гилдия повече въпроси, отколкото ясни направления в бъдеще.

Ето пълният запис на казаното от председателят на Автомобилна федерация на България Камен Михайлов:

АФБ признава валидността на клубните и личните лицензи

снимка: архив на rallyxpress


Уважаеми колеги,

Вече знаете новината, че Автомобилната федерация на България получи от Министерството на младежта и спорта (ММС) лиценз за упражняване на спортната власт на територията на Република България – провеждане и управление на автомобилните състезания.

Искам да ви уверя, че новосъздадената структура – всъщност тя не е и толкова нова – ще признае всички ваши, издадени от БФАС лицензи – клубни и индивидуални - за валидни, без да се налага да заплащате повторни такси.

Това, което искам да ви уверя е, че ние в Автомобилна федерация на България, с цялото си сърце и усилия сме започнали да работим и вече  работим за връщането на автомобилния спорт на онова място, на което мястото той принадлежи.

В тази връзка искам да ви информирам, че Автомобилна федерация на България възприема изцяло годишният календар на спортните събития, който е приет от БФАС и в този смисъл, всички вие, които сте работили за него и сте се готвили по този календар, ще можете да реализирате подготовката си за този автомобилен сезон.

Искам да апелирам към всички онези, които до момента се изпитвали колебания и са били несигурни дали да заявят участието си в 50-ото рали България, моля, направете го без каквито и да е колебания. Не съществуват, а и не са съществували, каквито и да е основания за притеснения.

Защото – а вие го знаете много добре - самото участие в юбилея на най-емблематичното българско рали е въпрос на не само на място в колоната, но и на признат личен престиж! И, естествено, да се сетим, че следващото юбилейно издание, на което всеки уважаващ се български състезател би искал да присъства в стартовия лист, ще е след… десет години.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев