• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Ретро

Григор Григоров завърши шести в ралито на Канарите

Вторник, 07 Май 2019 | София, Пресслужба Енекод
Григор Григоров завърши шести в ралито на Канарите

ПИЛОТЪТ на Енекод Григор Григоров (на снимката на финала, заедно с Янаки Янакиев) приключи успешно ралито на Канарските острови, като той и неговият навигатор Янаки Янакиев са единственият български екипаж, взел участие в JERC от шампионата на Стария континент. Двамата завършиха състезанието на 6-о място в своята категория и на двадесет и седма позиция в общото генерално класиране на втория старт от шампионата на ФИА за Европа. „За нас това беше едно предизвикателство, от чийто финал всички сме доволни.

Смятам, че направихме добро представяне и достойно разгласихме името на България, тъй като...

Гр. Григоров: каква ще бъде стратегията за рали Канариас

Четвъртък, 02 Май 2019 | Карански острови, Пресреилйз
Гр. Григоров: каква ще бъде стратегията за рали Канариас

ПИЛОТЪТ на Григоров Рейсинг Тим Григор Григоров (на снимката) стартира тазгодишния си състезателен сезон с участието си на престижното рали Канариас (2/4 май), втори кръг от Европейския рали шампионат. В това първенство Григоров ще вземе участие в категорията за млади пилоти - JERC с личния си състезателен автомобил Пежо 208 R2. 24-годишният младеж на Григоров Рейсинг Тим споделя своята стратегия и очаквания директно от остров Гран Канария, където ще се проведе надпреварата:

„Изключително много се радвам, че съм част от Европейския рали шампионат. Дълги години работя върху тази своя мечта, за която...

АФБ признава валидността на клубните и личните лицензи

Петък, 19 Април 2019 | София, RallyXpress
АФБ признава валидността на клубните и личните лицензи

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на новолицензираната Автомобилна федерация на България (АФБ) Камен Михайлов се обърна към сайта с новините в българския автомобилен спорт, желаейки RallyXpress да публикува неговото първо официално обръщение към родните клубове и автомобилни състезатели. Това е обръщение не само на председателят на федерацията, но и становище по редица основни въпроси, по които със сигурност „разделното време“ от април до април е оставило в автомобилната гилдия повече въпроси, отколкото ясни направления в бъдеще.

Ето пълният запис на казаното от председателят на Автомобилна федерация на...

Двукратният шампион започва сезона с бляскава победа

Понеделник, 18 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джетбърг
Двукратният шампион започва сезона с бляскава победа

ДВОЙНИЯТ шампион на Шотландия за 2014 и 2017 г. Юън Торбърн (Форд Фокус 2005) започна сезона с бляскава победа, завършвайки начело на класирането на Бордър Каунти Рали. За двамата това е първото рали, което печелят в шампионата на Шотландия (SRC) от 2017 г. насам!

Торбърн и неговият навигатор Пол Битън се справиха със силната конкуренция Гари Пиърсън/Дейл Боуън (Форд Фиеста R5), изостанали на 33 секунди от победителите, докато на третото място е „ево-деветката“ на Фреди Майни/Чарли Мол.

На двамата не достигнаха малко по-малко от 100 сек, за да са победители в първото за годината шотландско надбягване.

„Това...

Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

Петък, 15 Март 2019 | от Страшо Димов/Тошо Христов, Джедбърг
Първи „класиците“ излязоха да правят опис на отсечките

Първи „класиците“ излизат
да правят опис на отсечките


ПОЛОВИНАТА от класическите автомобили от миналото столетие – Форд Ескорт RS Mk I и II бяха извадени от техните пилоти, които заедно с навигаторите се използваха днешния крайно рядък слънчев ден, за да направят описание на скоростните етапи на 51-ото Бордър Каунти Рали, с чийто съботен старт започва първенството на Шотландия по рали (SRC). Практически SRC трябваше да потегли в началото на месеца със Сноумън Рали, но лошото време промени плановете за шампионата. Състезанието в Джедбърг е първото от 2017 г., след като седмица преди старта през...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев