• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Рали

Потвърдено е! Шампионската гала се завръща в „Японския“

Събота, 07 Декември 2019 | София, RallyXpress
Потвърдено е! Шампионската гала се завръща в „Японския“

И ПОСЛЕДНИТЕ формалности са отпаднали, така че обявените с известно условие по време на финалния спринт в Бургас дата и час на церемонията за връчването на годишната автомобилни награди са потвърдени 100 на 100.

Оскарите на шампионите и техните подгласници ще бъдат връчени на 21 декември, събота, от 11 ч. в хотел Маринела (бивш Кемпински-Зографски, бивш „Японски“).

Както се казва в една реклама: традициите днес не са онова, което бяха преди, но трябва да се спазват.

Това се разбира от съобщението, поместено на портала на Автомобилна федерация на България (виж ТУК).

Така че след петилетка, през...

По съображения за сигурност прекратяват спринта в Бургас

Неделя, 24 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
По съображения за сигурност прекратяват спринта в Бургас

ПО СЪОБРАЖЕНИЯ за сигурност и и заради дъждът, който като библейски потоп се излива над трасето Равадиново, както и заради допълнителни опасности за участниците, дирекцията на състезанието и директорът на надпреварата Стефан Хаджилуков взеха решение за прекратяването на финала от шампионата. За това съобщи в експресна информация БТА. Така в последните две скоростни отсечки – Росенец 3 и Равадиново 2 са били преминати от колоната в режим на преход, спазвайки подредбата на екипажите с едноминутна разлика във времето и като обикновени участници в движението по пътната мрежа на страната.

...

Шампионът започва с победа в първия скоростен на Бургас

Неделя, 24 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
Шампионът започва с победа в първия скоростен на Бургас

ДЕЙСТВАЩИЯТ шампион на България в ралитата и рали спринта от 2018 г. Мирослав Ангелов (на снимката) и неговият навигатор Георги Гаджев започна защитата на титлата от миналия сезон, печелейки първото преминаване на скоростният етап Росенец 1 (7.05 км).

Двамата изминаха първата от петте отсечки за 4:20.4 мин, следвани от преките съперници за титлата – Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2), които изостанаха в това изпитание на критичните и обещаващи страхотна битка в челото 0.9 сек.

Други двама шампиона в спринта отпреди две години – Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2)...

От Кюстендил до Бургас: дълга, сложна и трудна логистика

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
От Кюстендил до Бургас: дълга, сложна и трудна логистика

СЕРВИЗНИЯТ парк на финалния рали спринт от шампионата полека-лека започва да се пълни с пристигналите на пирса на Морска гара Бургас платформи и качените на тях състезателни автомобили. Към пристигналата по-рано днес група, тази вечер се присъединиха автомобилите на Никола Мишел и Емо Петров от Кюстендил, който в третото си участие изобщо в състезания от националното първенство, се изпоти и под лъжичката, преди да премине трасето Кюстендил-София-Бургас.

Нито той, нито неговият дебютирал като навигатор партньор в екипа Пламен Танев, няма категория за превозване на автомобил с ремарке.

...

Бургас: Идеален спринт-дебют, изравнен рекорда на заявките

Вторник, 19 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
Бургас: Идеален спринт-дебют, изравнен рекорда на заявките

БУРГАСКИЯТ КЛУБ Вромос, който е абсолютният лидер сред отборите у нас като мултидисциплинарен организатор се разписва сега и в историята на националните шампионати по рали спринт, изравнявайки рекорда от миналата есен на сливенчани по броя на заявките за финалния кръг тази събота и неделя. Публикуваният тази вечер на сайта на pitlane.tv списакът (виж по-долу) на регистрираните участници е от 38 автомобила, колкото бяха екипажите, появили се под Сините камъни точно преди година. Тогава местният Булсим бе спасителният пояс за пълен шампионат през 2018, който пък "спасителен кръг " този сезон се наложи...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев