• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Трима поразени от вируса, още 14 са блокирани с карантина

Понеделник, 22 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
Трима поразени от вируса, още 14 са блокирани с карантина

ЗАГРИЖЕНОСТТА В ЛАПЛАНДИЯ
НАРАСТВА С ВСЕКИ МИНАЛ ДЕН

ТОЧНО В МОМЕНТА, в който става известно, че между членовете на отборите в WRC има инфектирани и карантинирани лица, загрижеността извън Арктик Рали Финландия нараства и причина за това е, че миналата седмица в Лапландия имаше пик на нови инфекции независимо, че общият брой, 51, което е значително за район, който е слабо населен. Няма и яснота, дали карантинираните ще трябва да прекарат в изолация всичките 10 дни, или срокът ще бъде съкратен, за да се включат в ралито преди края на уикенда.
Rovaniemi 1

ТРИМА ДУШИ са били открити с положителни проби на Covid-19, а други 14 са били поставени под карантина. Всичките тези случаи са на хора от екипите, пристигнали в Романиеми, за старта на втория кръг от световното първенство.

Опознаването на Арктик Рали Финландия предстои, а до момента е изграден сервизния парк край спортният комплек Санспорт в Рованиеми.

Още на 11 февруари местните власти обявиха, че Арктик Рали Финландия ще е поредното пето състезание, което ще се кара на затворени врати

За заразените и карантинирани членове на отборите бе съобщено днес малко след обяда от лапландския сайт YLE и текста на журналиста Петру Роуканга.

:: Оригинала на публикацията
в сайта на YLE вижте ТУК

След откриването на заразения персонал светкавично се е задействал Протокола за сигурност, който предполага карантина за всички хора, които са били в пряк контакт с позитивите, както и останалите, ограничени в действията си и общо 14 души.

Трима поразени от вируса, още 14 са блокирани с карантина

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от информацията на Петру Роуканга на сайта на информационната агенция.


Според шефа на здравната инспекция Марку Брокс, диагностицираните не са финландци и са от три различни чуждестранни тима, като между трите случая на инфекциите няма връзка.

Брокс е направил и уточнението, че предишни тестове, изпълнени от инфектираните преди да пристигнат във Финландия, са били отрицателни.

Но направените на място изследвания, след пристигането във Финландия, са открили коронавирусна инфекция.

Към момента самоличността на заразените хора и екипите, към които принадлежат, не се разкрита.

2012 ARC Hyund Parc

снимка: интернет
СРЕД ПЪРВИТЕ В ПАРКА… Сервизната зона на Хюндай Моторспорт бе една от най-бързо построените в района на спортния комплекс Санспорт.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев