• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

Вторник, 20 Август 2019 | София, RallyXpress
Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

ЗА ЕКАТЕРИНА Стратиева (на снимката) чешкото рали от европейското първенство не е просто любим старт. Барум Чеч Рали Злин не е за българката само онази надпревара, която я зарежда с желание за каране. Преди  година за сайта с новините в автомобилния ни спорт най-бързата българка заяви, че това е „нещо много повече, състезанието, което ме зарежда за спорта, но и с желанието за много повече“.

Сега новият ѝ навигатор Георги Аврамов я водеше в старт №99, участие, което Стратиева символично искаше да направи точно в Злин.

Като аргумент за силната езда на екипажа е достатъчно от крайният резултат на Стратиева/Аврамов да бъде извадено 20-сикундното наказание, за да се види, че на финала двамата щяха да запишат поредното първо място за Катето.

Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

снимка: личен архив на екатерина стратиева
НАГРАДИТЕ ЗА УСПЕХА В ЗЛИН… Георги Аврамов и Катето Стратиева позират с трофеите от Барум Рали Чеч Злин. За състезателката обаче по-важното е, че върнала вечното си желание да се бори и да е бърза на трасето.


:: На линка ТУК можете да проследите
класирането на нашия екипаж етап след
етап в надпреварата на Дамската Купа от
Барум Чеч Рали Злин2019, в което Катето
направи едно от най-силните си състезания.

Ето какво е обобщението, което самата Стратиева направи за RallyXpress

„Безкрайно съм щастлива, изключително съм доволна от това състезание! От четири години насам не съм усещала този хъс за добро представяне!

„Въпреки, че загубихме първото място в предпоследния етап (инцидент с Мартин Вицек наложи отмяната на СЕ15 Кашава 2), това не ме разочарова.

2019 CEZ Stratieva 002

снимка: личен архив на екатерина стратиева
СЕЛФИ МЕЖДУ ДВЕ ОТСЕЧКИ… Проблемите са решени и докато следи пътя към следващия скоростен, Жоро Аврамов прави снимка на шефката, показваща с пръсти знака „Виктория“.

„Анализът, който направих от моето представяне, е, че се справихме много по-добре от очакваното! „Реално премерих сили с новия лидер при жените в европейския шампионат - Набила Тежпар, при това за нея това бе 11-и старт за сезона! В битката срещу нея взех 8 етапа, тя спечели два пъти по-малко 4, в други 3 получихме служебни времена.

„Със сигурност смятам, че липсата на физическа подготовка е основния фактор за това второ място.

2019 CEZ Stratieva 003

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ОСЕМ ПЪТИ ПО-БЪРЗА ОТ ЛИДЕРКАТА… Стратиева, само от един старт показва, че е по-бърза от водачката в класирането на дамския трофей Набила Тежпар.

„Привикването с новия за мен автомобил идваше с всеки следващ километър и това се вижда от времената на отделните скоростни етапи. Но умората, която се натрупа от целия уикенд, нямаше как да бъде преодоляна.

В случая състезателката има предвид не само физическата умора, но и психическото напрежение, което се стоварва на екипажа още от старта на градския етап. Таблото започва да отчита „грешки“, след това екипажа остава без хидравлика, „…останах и без грам спирачки, батерията светеше, че е почти празна и освен това показваше че и налягането на маслото е много ниско!“

Всичко това се случва накуп в последната от 3-е обиколки в града.

Колата някак е закарана в парк и цяла нощ Стратиева се чуди дали „208-ата“ ще запали на сутринта?

2019 CEZ Stratieva 004

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ПРОЛОГЪТ НА БАРУМ, ВТОРА ОБИКОЛКА … Стратиева/Аврамов натискат своето Пежо 209 R2 от самото начало на градския тепа, а неприятностите със семеринга ги дебнат зад следващия обратен завой…

„Но за Добро утро се оказа, че… почти всичко масло от двигателя е изтекъл от нея. И, за да  не го потрошим се наложи на въже да изтеглим колата до сервиза в Отроковице ( около 10 - 11км), където механиците видяха, че има проблем със семеринг, след което от пръскащото масло са се пръкнали всички останали проблеми. В сервиза ремонтираха всичко, но закъсняхме 2 мин. и награда  20 сек наказание.

„Бяхме на 99% сигурни сутринта, че мотора е заминал и ралито за нас приключва.


„Въпреки всичко за мен този 11-ти старт на Барум рали ми показа, че не съм забравила как да се боря за първото място!

„Няма как да пропусна да благодаря искрено на всички фенове и приятели, които ни помогнаха, както на основните партньори от Петрол, Сонакс, Баухаус и Боро, без които нямаше да бъдем там и нямаше да направим това страхотно класиране!“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев