• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

Вторник, 27 Октомври 2020 | Бургас, на заем от Радио Фокус
Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

ПЕТИМА ДУШИ бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Бургас. Това стана ясно по време на редовното заседание на Общинския съвет в града днес, предаде репортерът на Радио Фокус – Бургас, Мария Попчева. За удостояване със званието Почетен гражданин бяха предложени общо десет жители на морския град. Трима от тях са спортисти – борецът Петър Иванов, записал името си в гордата история на най-българския от всички спортове и плувецът Цанко Цанков.

Другият спортист, който става нов почетен гражданин на Бургас е Стоян Апостолов, за когото гласуваха 29 съветници.

Той е и единственият от трите спортни личности на града, който на 74 години и до момента продължава своята активна спортна кариера, състезавайки се в автомобилните дисциплини на страната.

Стоян Апостолов вече е бил удостоен със званието Заслужил майстор на спорта по автомобилизъм и е десеткратен шампион на рали крос за България, както и петнадесет години шампион на националното първенство на писта и затворен маршрут.

Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

снимка за rallyxpress: александър ашминов
НА СТАРТА – ВИНАГИ УСМИХНАТИ КАТО ЗА ГОЛЯМ СПОРТЕН ПРАЗНИК… Поля Апостолова и баща ѝ Стоян Апостолов се готвят да стартират в рали България в Боровец.


Освен стотиците спортни отличия, които Стоян Апостолов има от националните шампионати в страната, бургазлията е и главата на най-големия семеен клан в автомобилизма у нас и в ралитата е поверявал екипажа единствено на дамите от „клана Апостолови“ – като се започне от съпругата му Елена, през двете му дъщери – Гергана и Поля, за да се стигне до внучката му Саня.

Заедно със своята съпругата си – Елена, Стоян Апостолов създава популярното не само в Бургас дамско състезание Рали 8-ми март.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев