• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Отпадна първото от ралитата, Катарският старт е отменен

Понеделник, 09 Март 2020 | София, RallyXpress
Отпадна първото от ралитата, Катарският старт е отменен

СЛЕД КАТО в света на моторните спортове жертви на COVID-19 паднаха съсезанията от Мото GP и световното първенство на Супелбайк в Катар, както и китайската GP във Ф1 и двата старта от шампионата на Е-Гранд при, от сметките отпадна и първото от ралитата в регионалните първенства. Това е Международното рали в Катар, което по програмата на първенството на страната бе маркирано за 9 април. В карантинната борба падна и Международният фестивал на храната в Катар, започващ два дни след финала на ралито.

Така още преди два дни на сайта на рали Катар първо спряха часовникът, отброяващ времето до началото, а след това, по повод оказа на надпреварата в търсачките се появи и едно лаконично „sorry“.

Междувременно на официалния сайт на Международната автомобилна федерация (ФИА) се появи и актуална информация по повод епидемичното разпространяване на коронавируса (виж по-долу), че в Париж внимателно следят развоя на ситуацията.

За да защитят интересите на глобалната моторспорт общност във ФИА имат готовността да преразгледат календарите на световните шампионати.

Отмяната на стартът на състезанието от Е-GP в Рим пък навежда на мисълта, че италианското събитие от WRC – Сардиния (4/7 юни) много вероятно също ще бъде маркирано като отказано.

„Нулевият“ заразен пациент на острова беше идентифициран преди седмица и, слава Богу, засега е единственият на Сардиния.

Отпадна първото от ралитата, Катарският старт е отменен

колаж: rallyxpress
ПЪРВАТА СТРАНИЦА от електронния портал на катарската автомобилна федерация, чийто часовник беше стопиран за Международното рали Катар.

НА ФЕДЕРАЦИЯТА В ПАРИЖ ЩЕ СЕ НАЛИЖИ ДА ПРАВИ ОЦЕНКА НА КАЛЕНДАРИТЕ СИ

Prof Med FIAОт страницата на Международната автомобилна федерация (ФИА, виж ТУК):

„След коронавирусната епидемия, която избухна в началото на годината и засега засегна главно Китай, ФИА следи отблизо развиващата се ситуация със своите клубове-членове и съответните органи, включително правителства и СЗО, под ръководството на Медицинската комисия на FIA Президент, професор Жерард Сайлант (на снимката, виж ТУК). ФИА ще направи оценка на календара на предстоящите си състезания и, ако е необходимо, ще предприеме всички необходими действия, за да помогне за защитата на глобалната общност на автомобилния спорт и на широката общественост.

За ежедневни комуникациите относно текущото огнище на нов коронавирус вижте уебсайта на Световната здравна организация
(СЗО):

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200308-sitrep-48-covid-19 .pdf? sfvrsn = 16f7ccef_4

Директор на СЗО - встъпителни бележки на генералния директор на брифинг за медиите относно COVID19 от 24 февруари 2020 г.:

https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media -briefing върху covid-19 --- 24 февруари 2020 г.

2020 FIA Corona Vyros

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от страницата с новините от ФИА, в който федерацията поема ангажимента внимателно да следи за развоя на епидемията и да рефрешва календарите на световните първенства.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев