• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Объркването беше неизбежно, липсата на логика-епидемично

Понеделник, 03 Февруари 2020 | от Мартин Холмс, Англия
Объркването беше неизбежно, липсата на логика-епидемично

„КЛАСОВИТЕ“ обърквания и неясноти продължават. Това беше неизбежно и предсказуемо, когато ФИА реши да опита да изчисти объркванията на класовете и да даде указания, че когато класовете на превозните средства са наименувани с цифри, най-малкият брой трябва да бъде използван от най-конкурентния клас автомобили. Примерът с Формула 1 е достатъчен, за да спести на феновете мъглата на объркването. Начинът, по който беше създаден преходът, ефективно използван в спорта с началото на 2020 г., обаче не беше по-ясен начин за мислене от старата система, довела до криза, същата криза която трябваше да бъде решена.

По принцип трикът беше да въведете буквата „C“ в системата на всеки клас коли! По този начин автомобилите от класа, най-известен по-рано като автомобилите от категория R5, трябва да се движат в клас, сега известен като клас RC2, а до голяма степен стандартните производствени автомобили R1 сега се движат в категория, сега наричана RC5.

Точно това объркано мислене просто допълнително влоши нещата. По-успешните системи, почитани от времето, се променят почти само в името на самата промяната, без никаква убедителна логика.

Номерата на конкуренцията в наши дни вече не се разпределят числово, а поради лична публичност и персонални прищевки, както те намаляват с години в Америка.

Тази практика става епидемична. Вече сме в първата година, когато ФИА изостави класическата система за определяне на сезонно участие на номер 1 като световния шампион.

Объркването беше неизбежно, липсата на логика-епидемично

снимка: лична фейсбук страница на отт танак
ПОЗНАЙ КОЙ Е ТОЗИ ПИЛОТ… (време за реакция, без вглеждане – 7 сек.) Между 5.033 и 6.027 сек е средното времето, което публиката има на къс видим участък и при сравнително близка дистанция в един скоростен етап, за да определите кой пилот е минал покрай вас. А как е карал - ще видите довечера в хотела и във Ю-Туб…


Рали в Монте Карло тази година, без нито един автомобил, воден от състезател 1 или 2!!

Бъркането зад всичко това отново е желанието да се инжектират някои авангардни системи, използвани другаде в други дисциплини на моторспорта, да бъдат присадени в ралито, въведени от хора, които смятат начина, по който им се струва, че Формула 1 работи добре с разпределянето на нелогични номера на конкуренцията.

Не беше взет предвид фактът, че колите от Формула 1 са идентифицирани по електронен път, а не визуално и при високите скорости, с които се движат толкова бързо в кратки визуално наблюдавани участъци от скоростните етапи, че зрителите изобщо не могат да прочетат цифрите, монтирани на плаките на преминаващите рали…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев