• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Мирослав Ангелов печели своята трета поредна БГ-титла

Неделя, 04 Октомври 2020 | от Страшо Димов, Врнячка Баня
Мирослав Ангелов печели своята трета поредна БГ-титла

РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО

2020 SER Logo Off
ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видите ТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

ДО ДНЕС двукратният национален шампион в ралитата Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево) завърши втори в 53-ото издание на Рали Сърбия и първи от българските екипажи в състезание, което отбеляза края на рали-сезона на страната.

Това е втора поредна титла за Ангелов и Гаджев, поставили индиго под успеха си от миналия сезон.

Победител в най-голямото състезание на съседите е екипажът Душан Боркович/Игор Маркович (Шкода Фабия R5 Ево), които взеха 10 от 12-те скоростни етапа. Две други изпитания бяха спечелени от новите шампиони на България.

Втори в подреждането на българите са състезателите от варненския АРТ Моторспорт Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (Мицубиши Лансър Ево 9), които са и новите носители на вицешампионското звание за годината.

Като се има предвид, че двамата караха автомобил, който е най-малко с четири генерации по-стар от Шкодите на първите два екипажа в Рали Сърбия, постижението на Атанасов/Башкехайов е достойно за особено високо уважение.

Втората половина на днешният ден бе успешен шампионския екипаж, който успа на два пъти да бъде по-бърз от Боркович/Маркович.

Мирослав Ангелов печели своята трета поредна БГ-титла

снимка за rallyxpress: атанас марков
ДВА ПЪТИ ПО-БЪРЗ ОТ БОРКОВИЧ…В две от днешните скоростни отсечки Миро Ангелов и Георги Гаджев успяха да изпреварят победители в Сърбия Рали от последните две години.


Само за сравнение, преди година двамата българи така и не успяха да вземат и една отсечка на сърбите.

Това състезание предопредели победителят в „малката купа“ – надпреварата за екипажите с автомобили с две задвижващи колела (2WD). След като първо удари бордюр, а след това преобърна колата по таван, водачът в класирането Дилян Станков (Булсим, Пежо 208 R2) отпадна от надпреварата.

Но той не само подари титлата на 19-годишния панагюрец Денис Станчовски (навигатор Явор Брънков, Автоцар, Пежо 208 R2), но и отстъпи без борба титлата и в RC4, давайки по този начин възможността младият пилот, който е възпитаник на Моторспорт Академията в Твърдица, да завърши трети в генералното класиране на сезон 2020.

Станчовски/Брънков завършиха на първото място до подиума, като записаха най-големия си успех в кариерата – освен двете титли, това класиране е най-високото място, до което двата са достигали в международно рали извън България.

19 сезона по-късно, Левент Ризов (него навигатор е Добрин Абрашев) от екипа на добричкия клуб Мотоспорт Т-Н изведе своята Хонда Сивик до втората си титла – след тази в стария клас А6, сега в RC4 - един доста рядък случай в историята на автомобилния спорт у нас.      

Днес екипът на Ботевград – семейството Петър и Любка Йорданови (Хюндай i20 Купе) успяха да запазят темпото си на езда и въпреки техническите проблеми от вчера, да завършат най-добре от двата екипажа в R5, което им определи първото място в категорията за тази година.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев