• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Мадам Клавел отцепи квартал, вдига още 150 жандармеристи

Събота, 16 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Мадам Клавел отцепи квартал, вдига още 150 жандармеристи

ЕДИН НАПЪЛНО затворен квартал в Гап, както и вдигнатите на крак допълнителни 150 жандармеристи са част от крутите мерки, които префектурата на префектура Юте-Алпе и префектът Мартина Клавел (на снимката) допълнително налагат за региона във връзка с 89-ото рали Монте Карло. Екстрените мерки са резултат от указа на мадам Кралев, с който реално се разрешава стартирането на ралито. С него в четвъртък от Гап стартира световното първенство за 2021 г. Това е записано в Указа на Префектурата, който се чакаше вчера и от който в крайна сметка зависеше дали Монте ще го има.

Мерките на префектурата са подобни на тези, които са били предприети в съседните области на центъра Гап.

„Това е отлична работа, която беше свършена с АМС (Автомобилен клуб в Монако) и професионализмът на този организатор позволява първият кръг на световното първенство на WRC да се проведе в условия на санитарна безопасност, които са от съществено значение за нашето здраве изобщо “ - пише поздравява Мартина Клавел на сайта на префектурата.

Отделно указът на префектурата за Монте Карло предвижда и възможността, заради неспазването на публичните забрани, това да доведе до спиране на текущия скоростен етап, за което организаторът е бил информиран.

За да бъде избягнато всякакво прегрупиране и струпване на хора, сервизният парк, разположен в квартал Фонтрен,  ще бъде затворен за обществеността.

Вече е известно, че всички специални етапи също ще бъдат забранени зрители, като допълнително между 100 и 150 състезателни маршала ще бъдат разположени по време на състезането, за да се гарантира спазването на санитарните ограниченията.

Още 150 жандармеристи ще бъдат мобилизирани всеки ден в тяхна подкрепа и за да се гарантира, че няма събиране на хора, особено в отдалечените места.

Неспазването на обявените правила ще бъде наказуемо, в зависимост от случая, като квитанцията за неспазване на указ за префектура или за неспазване на здравните мерки, санкционирани с изменени €135 евро.

Отделно от нея е предвидена и възможността за  започване на разследване за застрашаване живота на другите.

Мадам Клавел отцепи квартал, вдига още 150 жандармеристи

снимка: интернет страница на гап
И ПРАЗНО, И ТЪЖНО В ГАП… Заради часовото ограничение от 18:00 до 6:00 ч., курортният дух на Гап е изчезнал, а познатите тълпи от фенове заради ралито този път ще отсъстват.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев