• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

Събота, 10 Август 2019 | от Вальо Колев, Пловдив
Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

ДНЕС НА МЕЙЛА на сайта с новините в българския автомобилен спорт се получи писмо от Вальо Колев (на снимката), първият от фоторепортерите на RallyXpress, работил за портала между 2005 и 2008 г. „Не, отказахме се от Барум…, за да отидем на Шумен. Но да кажа, че от днес сутринта в главата ми се върти единствено Стари столици и бих искал да напиша нещо от името на нашата група. Става ли?“ Понеже Валентин не е само признат експерт, но и  фотографиите му се публикуваха редовно на сайта, а и защото Вальо вече има репутацията на мислещ и безпристрастен човек, единственият отговор на неговото питане можеше да бъде положителен.

Ето неговия текст, преизпълнен от много емоции, но въпреки това верен в съжденията си. Тук е мястото, за да се направи уточнението, че и Вальо, и групата му приятели (познати като Легендите – бел. ред.) са добре известни фенове на ралитата, чиито визити у нас (по понятни причини) стават все по-малко от посещенията на ралитата зад граница.

Тези редове , написани от Вальо Колев до голяма степен отговорят и на въпроса, защо в домашните състезания зрителите намаляват, а всяка година българските знамена над чуждите трасета стават повече…

20190810 VK Letter

ФАКСИМИЛЕ от пристигналото на електронната поща на сайта писмо от Вальо Колев.

Здравейте, рали-фенове

Искам да се обърна към всички истински рали-фенове в нашата така хубава държавица България.

Истинските Феновете с главно Ф. Тези, които я пропътуват почти цялата, дори и заради един състезател и една кола, защото точно за такъв случай ще ви споделя първо, а после и за едно цяло рали.

Преди две години на рали Стари Столици една група от момчета в това число и аз, се събрахме от почти всички точки на страната – София, Пловдив, Сливен, Варна и отидохме в Шумен, за да гледаме едно момче, което дори не беше и в официалния стартов списък, а стартира като форлойфер, или така наречените „нули“.

Тук искам да отворя една скоба - не омаловажавам ралито, на което сме били, но за него малко по-късно ще говоря.

Въпросното момче се казва Бойко и е от Шумен, въпросната „нула“ е една Лада, за която много хора са отдели от залъка си и са лишили семействата си от присъствието си в къщи безброй нощи .

Е, кажете ми драги рали-фенове, тези, които наистина милеете за българския рали-спорт, не бихте ли пропътували половин България, за да отидете и да оцените труда на такъв един човек?

А и не само неговия, но и на другите състезатели, които дават всичко от себе си и лишават близките си от почти всичко, за да подготвят една бегачка в стария гараж и да се съберат на поредното рали, което предстой, а именно 50-тото поред рали Стари Столици рали, просъществувало половин век, най-старото в българския рали-спорт!?

Рали, което се провежда в една от меките на автомобилизма у нас, рали, което всеки един истински фен не би пропуснал в календара си.

Така и сега, тази същата група (някой ни знаят като Легендите!) пак иска да отиде и да гледа Стари столици: Мишо, Лъчо, Данчо, Живко, Марто, Сашо, Любо, Васил, Милен, Цецо, Замбата, Тяната, Христо, Ванкони, Борко, и аз.

%снимка1%
Всички ние сме отделили определена сума от бюджета си, за да отидем и да гледаме всички тези момчето на Стари Столици, да оценим труда и усилията, които са положили по колите си.

И сега, чисто по български, идва голямото НО! Защото всички ние се информираме ежедневно от възможно най-много източници и всеки ден четем ще го има - няма да го има Стари Столици! И то за 50-ти пореден път… или няма да го има за първи път!

И всички ние, рали-феновете смятаме, че заради всичко, което написах по-горе,

РАЛИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТОИ!

За да има Стари столици и поради всичките тези причини, защото е кощунство заради хората, които са ни закърмели с рали-спорта и вече не са между живите! Иначе, ако го няма ралито, ТЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА!

Трябва ли да плюем на помощите им, на труда им, ако вземе, че се затрие още едно легендарно рали в Шумен, както стана с Хеброс в Пловдив?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев