• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

Събота, 10 Август 2019 | от Вальо Колев, Пловдив
Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

ДНЕС НА МЕЙЛА на сайта с новините в българския автомобилен спорт се получи писмо от Вальо Колев (на снимката), първият от фоторепортерите на RallyXpress, работил за портала между 2005 и 2008 г. „Не, отказахме се от Барум…, за да отидем на Шумен. Но да кажа, че от днес сутринта в главата ми се върти единствено Стари столици и бих искал да напиша нещо от името на нашата група. Става ли?“ Понеже Валентин не е само признат експерт, но и  фотографиите му се публикуваха редовно на сайта, а и защото Вальо вече има репутацията на мислещ и безпристрастен човек, единственият отговор на неговото питане можеше да бъде положителен.

Ето неговия текст, преизпълнен от много емоции, но въпреки това верен в съжденията си. Тук е мястото, за да се направи уточнението, че и Вальо, и групата му приятели (познати като Легендите – бел. ред.) са добре известни фенове на ралитата, чиито визити у нас (по понятни причини) стават все по-малко от посещенията на ралитата зад граница.

Тези редове , написани от Вальо Колев до голяма степен отговорят и на въпроса, защо в домашните състезания зрителите намаляват, а всяка година българските знамена над чуждите трасета стават повече…

20190810 VK Letter

ФАКСИМИЛЕ от пристигналото на електронната поща на сайта писмо от Вальо Колев.

Здравейте, рали-фенове

Искам да се обърна към всички истински рали-фенове в нашата така хубава държавица България.

Истинските Феновете с главно Ф. Тези, които я пропътуват почти цялата, дори и заради един състезател и една кола, защото точно за такъв случай ще ви споделя първо, а после и за едно цяло рали.

Преди две години на рали Стари Столици една група от момчета в това число и аз, се събрахме от почти всички точки на страната – София, Пловдив, Сливен, Варна и отидохме в Шумен, за да гледаме едно момче, което дори не беше и в официалния стартов списък, а стартира като форлойфер, или така наречените „нули“.

Тук искам да отворя една скоба - не омаловажавам ралито, на което сме били, но за него малко по-късно ще говоря.

Въпросното момче се казва Бойко и е от Шумен, въпросната „нула“ е една Лада, за която много хора са отдели от залъка си и са лишили семействата си от присъствието си в къщи безброй нощи .

Е, кажете ми драги рали-фенове, тези, които наистина милеете за българския рали-спорт, не бихте ли пропътували половин България, за да отидете и да оцените труда на такъв един човек?

А и не само неговия, но и на другите състезатели, които дават всичко от себе си и лишават близките си от почти всичко, за да подготвят една бегачка в стария гараж и да се съберат на поредното рали, което предстой, а именно 50-тото поред рали Стари Столици рали, просъществувало половин век, най-старото в българския рали-спорт!?

Рали, което се провежда в една от меките на автомобилизма у нас, рали, което всеки един истински фен не би пропуснал в календара си.

Така и сега, тази същата група (някой ни знаят като Легендите!) пак иска да отиде и да гледа Стари столици: Мишо, Лъчо, Данчо, Живко, Марто, Сашо, Любо, Васил, Милен, Цецо, Замбата, Тяната, Христо, Ванкони, Борко, и аз.

Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

снимка: личен архив на валентин колев
ЕДНА ДУЗИНА ОТ ЛЕГЕНДИТЕ… Всеки един от тези дванадесет запалянковци е отделил от семейния бюджет, за да присъства на следващото автомобилно рали у нас. Въпросът е, дали шефовете на този спорт в България искат тези пари да бъдат харчени за нашите състезания или същата група да замине за Барум Рали Злин.


Всички ние сме отделили определена сума от бюджета си, за да отидем и да гледаме всички тези момчето на Стари Столици, да оценим труда и усилията, които са положили по колите си.

И сега, чисто по български, идва голямото НО! Защото всички ние се информираме ежедневно от възможно най-много източници и всеки ден четем ще го има - няма да го има Стари Столици! И то за 50-ти пореден път… или няма да го има за първи път!

И всички ние, рали-феновете смятаме, че заради всичко, което написах по-горе,

РАЛИТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТОИ!

За да има Стари столици и поради всичките тези причини, защото е кощунство заради хората, които са ни закърмели с рали-спорта и вече не са между живите! Иначе, ако го няма ралито, ТЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА!

Трябва ли да плюем на помощите им, на труда им, ако вземе, че се затрие още едно легендарно рали в Шумен, както стана с Хеброс в Пловдив?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев