• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

Четвъртък, 28 Май 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

СБОГУВАНЕ: В РИТУАЛНАТА
ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИЯ
ГРОБИЩЕН ПАРК В СОФИЯ

Central cemetry park Sofia
РАЗДЯЛАТА на роднини, близки приятели и колеги на Стоян Сентов ще бъде в сряда, 3 юни, от 11:00 ч. в Ритуалната зала на Централния гробищен парк в София.

ГОСПОД БОГ винаги дава много ясен знак, когато при себе си прибира някого, когото обича… За напусналия ни днес Стоян Сентов, знаците са толкова много, колкото той е бил обичан на небето: За Горе този достоен човек и приятел си тръгна днес, на връх Възнесение Господне, на празника на шофьорите и тяхната професия, която повече от четири десетилетия беше част от професията на Стоян.

Показателно е и това, че тъкмо днес бе неговият последен работен ден от третия му мандат като Главен секретар на Съюза на българските автомобилисти (СБА).

С този последен ден, приключил със земните си дела и работа, която бай Стоян вършеше толкова всеотдайно, той си тръгна завинаги.

Всички тези подсказки Отгоре, няма начин да са случайно съвпадение!

Не защото са толкова много на брой, а защото дори краят на неговия 68-годишен път, ясно бе показано що за човек бе Стоян Сентов.

Помазан „с бензин и масло“ в бившия техникум за двигатели с вътрешно горене Вилхелм Пик, целият съзнателен живот на Сентов се оказа тясно свързан със Съюза и всичко, което се отнася до организация на движение, безопасността по пътищата, помощта на СБА на родните автомобилисти, приложните дисциплини, от които се правеха първите стъпки в истинският автомобилен спорт.  

За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

снимка: интернет
ВИНАГИ БЛИЗО ДО АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ… Макар бензиновите дисциплини да не бяха негова пряка отговорност в Съюза, Стоян Сентов крайният вдясно при старта на Рали Бреслау – бел. ред.) винаги следеше внимателно как се развива спорта.


Широко скроен, човек с огромно чувство за хумор и – не само поради тази причина – с неизброими и искрени приятели заради отвореният си характер, Сентов бе един от онези, които силно държеше за чисто националния облик на спорта.

„Каквото и да приказват [другите], нашият спорт, нашите спортисти, трябва да личат отдалеч. Добре да се вижда, че сме горди [българи]. Може и да не сме бързи като чехите или да нямаме коли като руските „брунзовки“ (специално подготвените от Стасис Брундза лади – бел. ред.), но да имаме силата да покажем, че са длъжни да се съобразяват с нас…“

Така той обясняваше своето виждане за националния ни спорт една късна вечер в Албена, ден преди старта на пистовия шампионат на соц-сраните Мир и дружба.

За всички, които ценяха неговата добронамереност, общителният и открит характер, Стоян Сентов ще липсва много силно.

Светъл ти път, бай Стояне!
Няма да бъдеш забравен!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев