• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Битката за лиценза: пилотски протестни действия-2 в София

Понеделник, 27 Май 2019 | София, RallyXpress
 RallyXpress

ГРАФИКЪТ И МАРШРУТА

:: 12:00 – 12:30 ч. – събиране на състезателни автомобили на Цариградско шосе, пред Интер Експо Център.
:: 12:30 – 12:40 ч. – тръгване и придвижване до кръстовището между сградата на Президентството и сградата на Министерски Съвет (бул. Цар Освободител и бул. Княз Александър Дондуков).
:: 13:00 до 16:00 ч. - Престой и протест. Паркирането ще става в дясната лента на бул. Цар Освободител и бул. Княз Александър Дондуков под напътствията на Полицията.

УПРАВЛЯВАЩИТЕ Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) утре ще устроят вторите след петседмична пауза автомобилни протести в София, целта на които е отнетият от Министерството на младежта и спорта (ММС) национален лиценз на федерацията да бъде върнат.

Тогава мълчаливият протест на автомобилните състезатели бе под мотото „Подкрепям БФАС“, докато сега, както личи от лого на второто събиране то е с категоричното „Върнете лиценза на БФАС“.

:: За първите протестни действия виж ТУК

За това ще настояват протестиращите автомобилисти, чието шествие ще започне, както и онова в края на април, от Интер Експо Център на Цариградско шосе. (график и маршрут – в карето вляво).

Да припомним, че вторият протест се организира от БФАС 28 дни, след като на 25 април в деловодството на ММС едновременно бяха внесени две жалби – едната по същество за решението на министър Красен Кралев, а другата – за спирането на действието на неговото решение.

Жалбите са отнесени до ВАС и до този момент по нито едната от тях няма обявено решение.

%снимка1%
Протестни действия и демонстрация на решимостта БФАС да се бори за отнетата си лицензия имаше и по време на планинско Гоце Делчев, преди 3 седмици.

Тогава на част от автомобилите, чиито пилоти протестираха в София и стоят зад БФАС, бяха залепили стикерите „Подкрепям БФАС“ върху своите спортни коли.

Разбира се, макар и под сурдинка, тогава се чуха упреци, че комисарите не позволявали да залепят стикерите по прозорците на машините, което бе крайно тенденциозно твърдение единствено заради факта, че техническите комисари стриктно спазваха правилата за безопасност и местата, които са допустими да носят рекламни или други (в случая протестните – бел. ред.) стикери.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев