• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Анализи

Френският тур е абсолютният лидер на асфалтовите ралита

Неделя, 05 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
  • обновена
Френският тур е абсолютният лидер на асфалтовите ралита

ИСТОРИЯТА не познава условното наклонение и въпросът дали, при положение, че България все още бе в календара на световните серии рекордът на най-бързото асфалтово рали би бил притежание на френския рали-тур не може да има реален отговор.

Фактът обаче остава – след като в продължение на почти година рилското състезание държа приза за най-високата средна скорост, постигната в изцяло асфалтово рали, последвалите три поредни корекции на нашенските 108.59 км/ч са записани в историята на Рали Франция-Алзас.

Първата е на следващата година след Боровец, когато в 54-ия френски рали-тур Себастиян Ожие...

Никога толкова ранно рали Кипър, никога толкова бавно

Събота, 04 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Никога толкова ранно рали Кипър, никога толкова бавно

В ТЕЗИ „ДОМАШНИ“ ДНИ е възможното най-добро време, за да се върнем назад в годините и да видим как в последните десет шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) е скочила скоростта в ралитата от световните серии?

Кои са десетте най-бързи и съответно десетте най-бавни ралита на макадам и върху асфалт от всички проведени 133 кръга от шампионатите на ФИА за WRC между 2009 и 2019 година?

Каква беше реакцията на ФИА „на терена на организаторите“ и дали тихомълком загърбената тема за допустимата средна скорост от 110 км в състезанията не е резултат от очакваните промени в техниката и...

51 месеца България WRC държи рекорда най-бързо рали

Четвъртък, 02 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
51 месеца България WRC държи рекорда най-бързо рали

ПРИ НОРМАЛЕН сезон и преди старта на новите шампионати, горе-долу по това време, сайтът с новините в българския автомобилен спорт щеше да поднови рубриката с анализите за отминалата година. Тази своя практика RallyXpress спазваше неотклонно през последните пет години.

Тази година, заради тотално объркания в планетарен мащаб живот на социалния феномен спорт, се налага да изчакаме по-добри дни, за да се коментира не по-малко объркания сезон 2019.

Така че сега е добро време, за да се върнем назад и да видим как в последните десет шампионата на световните серии е скочила скоростта в ралитата?

Кои са...

Изненада ли е, че Себ Ожие отново оглави шампионата?

Събота, 28 Март 2020 | София, RallyXpress
Изненада ли е, че Себ Ожие отново оглави шампионата?

ГОВОРЕЙКИ пред официалния сайт на спонсора Ред Бул, Есапека Лапи казва, че бил изненадан от това, че Себастиян Ожие (на снимката) не само продължил с кариерата си и през този сезон. „Мислех си, че може да спре.

„Изглежда, че [загубата на титлата от Танак миналия сезон] беше тласък за него. Не знам какво иска да направи след митинга.

„Със сигурност ще продължи да кара“, смята 32- годишният смята финландец. Двамата с бившия световен шампион бяха последните двама официални пилоти на Ситроен Спорт, преди Ожие да обяви, че взима волан при Макинен.

Това пък стана формален повод за компанията да обяви...

Бъдете готови за още големи промени, тепърва ще започнат

Петък, 13 Март 2020 | от Страшо Димов, София
Бъдете готови за още големи промени, тепърва ще започнат

В МОТОРНИТЕ спортове двата най-отваряни сайта, освен обичайните новинарски портали, са тези на Международната автомобилна федерация (ФИА) и на Световната здравна организация (СЗО).

Вирусната атака на COVID-19 в света, официално призната от СЗО за първата пандемия от бремето на Испанския грип през 1918 г. и обърнала общественият живот с хастара наопаки, направо срути всички календари, планове, тренировки, контроли, турнири и предизвикателства в спорта.

Представете си за какво става дума, след като под въпрос са дори и Олимпийските игри в Токио през това лятото!

За близо четирите десетилетия в...

«  2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  » 
Автобои Неделчев