• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Анализи

Напрегнат тестов ден за АРТ Рейсинг на класиката Върбица

Неделя, 31 Май 2020 | Варна, RallyXpress
Напрегнат тестов ден за АРТ Рейсинг на класиката Върбица

ПАНДЕМИЧНИЯТ престой в спорта е на път да приключи и постепенно намаляващите санитарни ограничения идеално пасват на една стара идея, по която варненския клуб АРТ Рейсинг и трикратният носител на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и неговия екип са работили: да дадат на млади български състезатели възможността да се потопят в атмосферата на отбора.  Но не само като присъствие в тестовия ден! А също и като пилоти, които – колкото и кратко да е - карат истински професионално подготвена бегачка.

„Отдавна го мислих и работих по въпроса, но сега му дойде времето“, обобщава и...

За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

Четвъртък, 28 Май 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

ГОСПОД БОГ винаги дава много ясен знак, когато при себе си прибира някого, когото обича… За напусналия ни днес Стоян Сентов, знаците са толкова много, колкото той е бил обичан на небето: За Горе този достоен човек и приятел си тръгна днес, на връх Възнесение Господне, на празника на шофьорите и тяхната професия, която повече от четири десетилетия беше част от професията на Стоян.

Показателно е и това, че тъкмо днес бе неговият последен работен ден от третия му мандат като Главен секретар на Съюза на българските автомобилисти (СБА).

С този последен ден, приключил със земните си дела и работа,...

Един изключителен човек ни напусна – бай Данчо Иванов

Вторник, 12 Май 2020 | Стара Загора, RallyXpress
Един изключителен човек ни напусна – бай Данчо Иванов

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ животът е това – от нас си отиват точно онези, които са добри, знаят и могат, обичани са и са ценени. И след тях празнотата, която остава е огромна! Точно такава е тази самота и тя ще се чувства още по-силно от днес, денят в който ни напусна един изключителен човек – бай Данчо Иванов (на снимката).

Беше мъж в разцвета на силите си, преди онази с Косата да ни го отмъкне само в една кратка нощ.

Макар лекарите да са давали всичко от себе си в интензивното на болницата в Стара Загора тази нощ, то се оказало недостатъчно, за да ни върнат Йордан обратно.

Така и не му стигнаха два месеца, за да...

Днес Патриархът започва 80, честит юбилей, Мартин Холмс!

Събота, 25 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Днес Патриархът започва 80, честит юбилей, Мартин Холмс!

С ДНЕШНИЯ ден Патриархът на рали-спорта Мартин Холмс (на снимката), стартира в своята 80-а годишнина. Така е известен сред гилдията на автомобилните журналисти, за които ралитата са тема №1. За Мартин често казват, че е човекът, който познава този спорт така, както никой друг и който е запазил всичко най-важно от световния шампионат. Определят го и като гурото на световните серии, при това съвсем не е случайно. Защото зарязалият кариерата на адвокат от Уокинг, Съри, юрист се посвещава изцяло на новинарството, което и до този момент не спира да прави.

Отгоре на всичко мистър Холмс е и не само...

Най-дъртият в колоната чупи …рекорда за скорост в Несте

Сряда, 08 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Най-дъртият в колоната чупи …рекорда за скорост в Несте

В ПРОДЪЛЖЕНИЕ на три поредни години в Несте Рали Финландия, което исторически остава най-бързото в световните серии на ФИА, рекордът за най-висока седна скорост не е претърпял корекция.

Той става притежание на ирландеца Крис Мийки (Ситроен Спорт), който през 2016 г., печелейки финландския старт от шампионата, става и първият британец, печелил макадамовата класика на световното първенство.

Парадоксално, но отгоре на всичко Мийки прави това в момент, в който той е най-възрастният измежду всички заводски пилоти в това състезание!

Тридневната надпревара Мийки завършва с време от 2.38:05.8 ч. и на...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Автобои Неделчев