• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Анализи

Никога толкова ранно рали Кипър, никога толкова бавно

Събота, 04 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Никога толкова ранно рали Кипър, никога толкова бавно

В ТЕЗИ „ДОМАШНИ“ ДНИ е възможното най-добро време, за да се върнем назад в годините и да видим как в последните десет шампионата на Международната автомобилна федерация (ФИА) е скочила скоростта в ралитата от световните серии?

Кои са десетте най-бързи и съответно десетте най-бавни ралита на макадам и върху асфалт от всички проведени 133 кръга от шампионатите на ФИА за WRC между 2009 и 2019 година?

Каква беше реакцията на ФИА „на терена на организаторите“ и дали тихомълком загърбената тема за допустимата средна скорост от 110 км в състезанията не е резултат от очакваните промени в техниката и...

51 месеца България WRC държи рекорда най-бързо рали

Четвъртък, 02 Април 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
51 месеца България WRC държи рекорда най-бързо рали

ПРИ НОРМАЛЕН сезон и преди старта на новите шампионати, горе-долу по това време, сайтът с новините в българския автомобилен спорт щеше да поднови рубриката с анализите за отминалата година. Тази своя практика RallyXpress спазваше неотклонно през последните пет години.

Тази година, заради тотално объркания в планетарен мащаб живот на социалния феномен спорт, се налага да изчакаме по-добри дни, за да се коментира не по-малко объркания сезон 2019.

Така че сега е добро време, за да се върнем назад и да видим как в последните десет шампионата на световните серии е скочила скоростта в ралитата?

Кои са...

Изненада ли е, че Себ Ожие отново оглави шампионата?

Събота, 28 Март 2020 | София, RallyXpress
Изненада ли е, че Себ Ожие отново оглави шампионата?

ГОВОРЕЙКИ пред официалния сайт на спонсора Ред Бул, Есапека Лапи казва, че бил изненадан от това, че Себастиян Ожие (на снимката) не само продължил с кариерата си и през този сезон. „Мислех си, че може да спре.

„Изглежда, че [загубата на титлата от Танак миналия сезон] беше тласък за него. Не знам какво иска да направи след митинга.

„Със сигурност ще продължи да кара“, смята 32- годишният смята финландец. Двамата с бившия световен шампион бяха последните двама официални пилоти на Ситроен Спорт, преди Ожие да обяви, че взима волан при Макинен.

Това пък стана формален повод за компанията да обяви...

Бъдете готови за още големи промени, тепърва ще започнат

Петък, 13 Март 2020 | от Страшо Димов, София
Бъдете готови за още големи промени, тепърва ще започнат

В МОТОРНИТЕ спортове двата най-отваряни сайта, освен обичайните новинарски портали, са тези на Международната автомобилна федерация (ФИА) и на Световната здравна организация (СЗО).

Вирусната атака на COVID-19 в света, официално призната от СЗО за първата пандемия от бремето на Испанския грип през 1918 г. и обърнала общественият живот с хастара наопаки, направо срути всички календари, планове, тренировки, контроли, турнири и предизвикателства в спорта.

Представете си за какво става дума, след като под въпрос са дори и Олимпийските игри в Токио през това лятото!

За близо четирите десетилетия в...

Отпадна първото от ралитата, Катарският старт е отменен

Понеделник, 09 Март 2020 | София, RallyXpress
Отпадна първото от ралитата, Катарският старт е отменен

СЛЕД КАТО в света на моторните спортове жертви на COVID-19 паднаха съсезанията от Мото GP и световното първенство на Супелбайк в Катар, както и китайската GP във Ф1 и двата старта от шампионата на Е-Гранд при, от сметките отпадна и първото от ралитата в регионалните първенства. Това е Международното рали в Катар, което по програмата на първенството на страната бе маркирано за 9 април. В карантинната борба падна и Международният фестивал на храната в Катар, започващ два дни след финала на ралито.

Така още преди два дни на сайта на рали Катар първо спряха часовникът, отброяващ времето до началото, а...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев