• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Анализи

Телийски за сефте на терена след италианския старт в 2019

Петък, 19 Юни 2020 | Калояново, RallyXpress
Телийски за сефте на терена след италианския старт в 2019

НЯМА КАК ДА НЕ кажа, че момчетата от екипа бяха перфектни – слагаш ръкавиците и караш! Така беше подготвена колата!“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт вчера късно вечерта бившият двукратен шампион в планинските изкачвания Юли Телийски (на снимката). За пилота на Дунев Рейсинг, който през целия минал сезон караше в австрийското първенство и под австрийски флаг, вчерашният тестов ден на пистата Дракон, бе първото излизане на терен от последното участие на пилота в италианска планинска гонка през 2019 г.

„Постарах се да правя излизания, които да са с дължина между 4 и 6 км,...

Най-после старт! Автокросът открива съкратения си сезон

Четвъртък, 11 Юни 2020 | София, RallyXpress
Най-после старт! Автокросът открива съкратения си сезон

НА НАЙ-МАЛКО пострадалата от тоталната covid-паузата в спорта дисциплина – автокросът, този уикенд се пада честа да стартират автомобилния сезон за 2002 г. и в неделният след обед дабъдат записани имената на пилотите, които първи ще спечелят призовите места и ще се качат на подиума на победителите.

Стартът на годината трябваше да бъде преди 13 седмици с тридневния оф-роуд фест в Кърджали, в същия ден, в който бяха наложени ограничителните мерки около коронавируса.

И обратно на това, че в автомобилния спорт „13“ е черно числото, авто-крос Челопеч, отваря годината тази събота, също тринадесето число...

Напрегнат тестов ден за АРТ Рейсинг на класиката Върбица

Неделя, 31 Май 2020 | Варна, RallyXpress
Напрегнат тестов ден за АРТ Рейсинг на класиката Върбица

ПАНДЕМИЧНИЯТ престой в спорта е на път да приключи и постепенно намаляващите санитарни ограничения идеално пасват на една стара идея, по която варненския клуб АРТ Рейсинг и трикратният носител на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и неговия екип са работили: да дадат на млади български състезатели възможността да се потопят в атмосферата на отбора.  Но не само като присъствие в тестовия ден! А също и като пилоти, които – колкото и кратко да е - карат истински професионално подготвена бегачка.

„Отдавна го мислих и работих по въпроса, но сега му дойде времето“, обобщава и...

За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

Четвъртък, 28 Май 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
За Горе замина един достоен човек и приятел–Стоян Сентов

ГОСПОД БОГ винаги дава много ясен знак, когато при себе си прибира някого, когото обича… За напусналия ни днес Стоян Сентов, знаците са толкова много, колкото той е бил обичан на небето: За Горе този достоен човек и приятел си тръгна днес, на връх Възнесение Господне, на празника на шофьорите и тяхната професия, която повече от четири десетилетия беше част от професията на Стоян.

Показателно е и това, че тъкмо днес бе неговият последен работен ден от третия му мандат като Главен секретар на Съюза на българските автомобилисти (СБА).

С този последен ден, приключил със земните си дела и работа,...

Един изключителен човек ни напусна – бай Данчо Иванов

Вторник, 12 Май 2020 | Стара Загора, RallyXpress
Един изключителен човек ни напусна – бай Данчо Иванов

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ животът е това – от нас си отиват точно онези, които са добри, знаят и могат, обичани са и са ценени. И след тях празнотата, която остава е огромна! Точно такава е тази самота и тя ще се чувства още по-силно от днес, денят в който ни напусна един изключителен човек – бай Данчо Иванов (на снимката).

Беше мъж в разцвета на силите си, преди онази с Косата да ни го отмъкне само в една кратка нощ.

Макар лекарите да са давали всичко от себе си в интензивното на болницата в Стара Загора тази нощ, то се оказало недостатъчно, за да ни върнат Йордан обратно.

Така и не му стигнаха два месеца, за да...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев