• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи

10 силни аргумента за добро бъдеще на спринта в Ихтиман

Вторник, 13 Октомври 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
10 силни аргумента за добро бъдеще на спринта в Ихтиман

САМО ГОДИНА, след като се появи изневиделица в календара АФБ и три дни преди второто си издание, рали спринтът в Ихтиман вече е записал десет дастатъчно силни аргумента за своето добро бъдеще в спорта.

Едната половина от причините са в миналогодишния дебют на състезанието, другата е в онова, което е направено за второто издание и предстои да се види 1:1 тази събота и неделя в градчето и на петте скоростни етапа.

Задължително е да си припомним, че през първата година на управление на спорта, АФБ се оказа в неудобното положение да спасява и календара на спринта, след като дряновския старт отпадна.
...

Лесна титла и лесна загуба на Ангелов и Гаджев в Сърбия

Вторник, 06 Октомври 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Лесна титла и лесна загуба на Ангелов и Гаджев в Сърбия

ТОВА, ЧЕ ДВУКРАТНИЯТ шампион на България Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев, с когото пилотът на Мегапорт Рейсинг си осигури титлата през 2019 г. ще са новите-стари шампиони на България едва ли някой се е съмнявал.

За онези, които в това виждаха едностранчиво и единствено си обясняваха това със силата и качествата на „ево-то“ нещата бяха от прости по-прости – има кола – печели.

Отгоре на всичко – у нас няма достойна конкуренция… Така че как пак да не е шампион?

Отвъд тези заявявани през ръка твърдение обаче има два факта, единият от които сайтът с новините в българския...

Мирослав Ангелов печели своята трета поредна БГ-титла

Неделя, 04 Октомври 2020 | от Страшо Димов, Врнячка Баня
Мирослав Ангелов печели своята трета поредна БГ-титла

ДО ДНЕС двукратният национален шампион в ралитата Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево) завърши втори в 53-ото издание на Рали Сърбия и първи от българските екипажи в състезание, което отбеляза края на рали-сезона на страната.

Това е втора поредна титла за Ангелов и Гаджев, поставили индиго под успеха си от миналия сезон.

Победител в най-голямото състезание на съседите е екипажът Душан Боркович/Игор Маркович (Шкода Фабия R5 Ево), които взеха 10 от 12-те скоростни етапа. Две други изпитания бяха спечелени от новите шампиони на България.

Втори в...

Защо шуменското рали винаги ще бъде старо като столиците?

Вторник, 22 Септември 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
  • обновена
Защо шуменското рали винаги ще бъде старо като столиците?

СПЪСИКЪТ с достойнствата на рали Стари столици може да бъде изброяван дълго и с съдържанието му няма да се съгласят единствено онези, които смятат, че най-старото българско автомобилно състезание в националния шампионат е добро единствено, ако те са „в играта“.

Но „столиците“, съвсем подобно на древните български столици, дължи престижа си първо на името си, след това на традициите, които не променя, за да се хареса на този или онзи.

И на трето място – на инатлиите шуменци и града, за които това не е просто обикновено надбягване.

Това се доказва от 50-те години история, създала по-голямата част...

Два важни рестарта в Шумен и два впечатляващи дебюта

Четвъртък, 17 Септември 2020 | Варна/Севлиево, RallyXpress
Два важни рестарта в Шумен и два впечатляващи дебюта

ЮБИЛЕЙНОТО издание на шуменското рали Стари столици ще отбележа едновременно два важни рестарта на кариерите и два впечатляващи дебюта този уикенд. Разбира се, като любопитен момент не може да се отмине това, че за първи път в състезанията ще се пусне националният шампион за 2017 г., първият състезател, който печели първенството с автомобил от категорията 2WD – Тихомир Стратиев.

„Сметнах, че е морално да участвам точно в юбилейното Стари столици, ралито, след второто място на подиума в което през 2017 г. станах шампион в националното първенство“, каза за сайта с новините в българския автомобилен...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев