• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Анализи

Стоев и Каменов в шестицата на Ресита, Шенков е 28-ми

Събота, 04 Юли 2020 | София, RallyXpress
Стоев и Каменов в шестицата на Ресита, Шенков е 28-ми

ДВАМА ОТ ТРИМАТА бивши български шампиони в планинските изкачвания – Стефан Стоев-Дългия (Силвър Кар EF 10) и Любен Коменов (Мицубиши Лансър Ево 9), са съответно 4-и и 6-и след официалните квалификации на второто от румънските състезания в шампионата, а Павел Шенков (ВАЗ 2107) е на 28-а позиция от 46 стартирали автомобила.

В своите категории Каменов е лидер на E2/3000, Дългия – 4-и в CN/E2-SC, докато уникалната русенска Лада (единствен подобен автомобил в това състезание!!!) е най-бързата машина от E2-1600.

От тримата, единствено непобеденият на българските трасета лададжия има старт зад гърба си, докато на Стоев и...

Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

Четвъртък, 02 Юли 2020 | София, RallyXpress
Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

ТРИМА БИВШИ български шампиони в планинските изкачвания – Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9), Стефан Стоев (Силвър Кар EF 10) и непобеденият в категорията си лададжия Павел Шенков (ВАЗ 2107) този уикенд се представят във второто състезание от шампионата на съседите ни – Ресита 2020.

За първите двама 4.75-километровото трасе ще е тестов полигон, след като панагюрецът и неговия колега от Габрово приключиха с ревизията на автомобилите си в края на юни, докато за спечелилият в категорията си Е2-SH до 1600 куб. см Шенков, това най-вероятно ще е продължение за участие в румънския шампионат.  

„Освен за...

Краткият и объркан сезон в годината на Пламен Камбуров

Сряда, 24 Юни 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Краткият и объркан сезон в годината на Пламен Камбуров

ЗА ДА БЪДЕ СПАЗЕНА традицията в15-годишната история на сайта с новините в българския автомобилен спорт, днес представям на феновете първият от четирите задължителни коментара за отминалото първенство.

Иначе казано, спазвам препоръката на френския колега и блогър Алекс Бено, който продължава да смята, че коментарът за отминалата година, направен веднага, след нейния финал, губи много от стойността си, а фактите се забравят бързо.

Направен дни преди новото първенство, публиката има канавата, на която да прави своите сравнения.

:: Каква беше 2019 година
в планинските изкачвания?

Ако се каже, че...

Коя е най-привлекателната точка от шуменския старт?

Неделя, 21 Юни 2020 | София, RallyXpress
Коя е най-привлекателната точка от шуменския старт?

КАКВОТО И ДА си говорим, колкото и големи да са надеждите на Шумен Аутоспорт, че стартовият лист за събота ще е голям, той дори няма да се доближи до рекордните 83-те автомобила от 2019 г. За всички, които са от двете страни на безкомпромисно разделящият обществото  „федерационен фронт“ е ясно, че без да се е променил кардинално, БГ-автомобилизма вече не е същия, както през 2018-а. Обаче независимо от това, поне старите стойности и старите стандарти на отделните стартове са запазени.

Така е и с Мемориал Валери Великов, но който сега трябва да се нарича… планинско изкачване Шумен и което състезание,...

Телийски за сефте на терена след италианския старт в 2019

Петък, 19 Юни 2020 | Калояново, RallyXpress
Телийски за сефте на терена след италианския старт в 2019

НЯМА КАК ДА НЕ кажа, че момчетата от екипа бяха перфектни – слагаш ръкавиците и караш! Така беше подготвена колата!“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт вчера късно вечерта бившият двукратен шампион в планинските изкачвания Юли Телийски (на снимката). За пилота на Дунев Рейсинг, който през целия минал сезон караше в австрийското първенство и под австрийски флаг, вчерашният тестов ден на пистата Дракон, бе първото излизане на терен от последното участие на пилота в италианска планинска гонка през 2019 г.

„Постарах се да правя излизания, които да са с дължина между 4 и 6 км,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев