• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи

Само двама сигурни шампиони преди състезанието на Шипка

Четвъртък, 28 Август 2014 | София, RallyXpress
Само двама сигурни шампиони преди състезанието на Шипка

САМО ДВАМА от първенците за 2014 г. са известни преди предпоследното състезание от скоростния шампионат по планински изкачвания този уикенд над Казанлък. Единият е и този, който взима най-престижната от общо осемте категории – победителят в генералното класиране.

Това е пилотът на Каменов Рейсинг Тим Любен Каменов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9), който в момента дори и теоретически е недостижим от Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9), срещу когото панагюрецът води със 100:48 т. два кръга преди финала.

След 5 поредни победи (в тях включваме и прекратеното състезание в Габрово) от...

Календарът на федерацията като „тука- има, тука – нема“

Събота, 09 Август 2014 | София, RallyXpress
Календарът на федерацията като „тука- има, тука – нема“

ТОВА, КОЕТО става с календара на националната автомобилна федерация все повече мяза на популярната ромска игра „тука- има, тука – нема“.

Топчето с датите на състезанията така се върти, че да не си на мястото на бедния български състезател, за който малкото пари отиват в големите очаквания да кара на някое трасе и белким спечи някоя и друга точка.

По това време днес, според програмата на шампионата за рали-спринт, в Пещера трябваше да е приключил техническия преглед и да се знаят участниците във втория кръг от това широко и с комсомолски ентусиазъм обявено като „уникално“ първенство.

...

С новото си лице RallyXpress направи своята първа година

Четвъртък, 17 Юли 2014 | София, RallyXpress
С новото си лице RallyXpress направи своята първа година

НА ДНЕШНИЯ ден, точно в този час в електронното пространство и на терена на спорта се завърна промененият с ново, далече по-добро и функционално „лице“, и като съдържание сайт с новините в българския автомобилен спорт RallyXpress.

Това стана след пауза от 168 дни, в които на кантар бяха поставени всички всичките плюсове и далече повечето минуси, след което везната на надеждата се наклони към това, че все пак този спорт трябва и може да се промени към по-добро.

Дали наистина си заслужават всичките тези усилия?

Този въпрос и досега продължава да виси и все е там от времето, когато с огромни усилия и...

Българският автомобилизъм пак с уникално постижение

Четвъртък, 26 Юни 2014 | София, RallyXpress
Българският автомобилизъм пак с уникално постижение

БЪЛГАРСКИТЕ ралита отново влязоха в историята, поставяйки своя нов световен рекорд. Нещо повече - спокойно може да кандидатства за рекордите на Гинес, защото подобно нещо не се помни – ни у нас, ни в странство. -В събота в Твърдица стартира първия кръг от националното първенство, но още преди да е направена и една от деветте отсечки, за България се знае вече кой е начело в класирането. Да, това е факт! И не само генерално, има дори и класиране дори и в отделните класове. Бонусите за тях и генералното ще бъдат раздавани в неделя след обед.

Предишният антирекорд ще си остане записан срещу името на...

Обжалването на ОС е в полза на Владо Илиев и УС – Златев

Четвъртък, 19 Юни 2014 | София, RallyXpress
Обжалването на ОС е в полза на Владо Илиев и УС – Златев

ОТ ПОНЕДЕЛНИК, 16 юни, в Софийския градски съд лежи жалбата на Евроком Рали Тим, с която президента на клуба Злати Златев (на снимката) обжалва последното общо събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

„Това е в интерес и на Владо Илиев също“, каза по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт Златев.

С това практически се слага точка на триседмичното шушукането, че изборът на новата автомобилна управа бил оспорван.

Също така заявеното от Златев дава и яснота за това, какви са причините за жалбата (№74686/16 юни 2014) до СГС.

Ето какво заяви президентът на...

«  28 29 30 31 32 33 34  » 
Автобои Неделчев