• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Анализи

БФАС правят опити да тушират напрежението, избори на 3.10.

Четвъртък, 03 Април 2014 | София, RallyXpress
БФАС правят опити да тушират напрежението, избори на 3.10.

ОТ ДНЕС сутринта на сайта на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) е поместен протокола от вчерашното събиране на управителния съвет на автомобилната власт у нас. Това е първият случай от месеци насам, в който властта качва на официалния си електронен портал протокол от своите решения само часове, след като са били взети. Достатъчно е да се прочетат мотивите на точка 9.7 от вчерашните решения на управителния съвет, за да се разбере, че ден преди събранието в офиса на Тодор Каблешков 55 – нека да го кажем меко – се усеща началото на лека паника.

Ето мотивацията на т. 9.7 от решенията: „С...

И най-печелившият автомобил и шаси са на пилота...

Неделя, 02 Февруари 2014 | София, RallyXpress
И най-печелившият автомобил и шаси са на пилота...

КОЙ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ рали автомобил на изминалото световно първенство? Дали това – по презумпция – трябва да бъде Фау-Вето на световния шампион Себастиян Ожие?

Или това е Фиеста-та, с която белгиецът Тири Нювил крайно неприятно изненада заводските топ-пилоти на М-Спорт Мадс Остберг и Евгени Новиков, завършвайки като сезона като първи подгласник на новия френски диктатор в световните серии?

Обичайното сравнение на спечелените точки и използваните шасита е изцяло в полза на 26-годишният Нювил.

В тринадесетте старта от шампионата на пилотите за 2013 г. със своя Форд Фиеста RS WRC (шаси №32, PX12 CPZ/GB)...

Задава ли се драматичен шампионат догодина?

Неделя, 01 Декември 2013 | София, RallyXpress
Задава ли се драматичен шампионат догодина?

МНОЖЕСТВОТО промени в регулациите за световното първенство през 2014 г. са само единият аргумент, че следващите световни серии ще бъдат изпълнени с много повече драматизъм отколкото тези в отминалия шампионат.

Причините са най-малко още две, от които най-важната е, че тимовете кандисаха за следващото първенство да не правят промени по автомобилите си и по този начин да запазят статуквото от 2013 г.

Дали обаче това е разумно, като се има предвид, че в шампионата влиза нов играч, който много внимателно седеше какво става на терените и, въпреки обявеното „ще събираме опит", корейците няма да се...

Новото LED осветление бавно си пробива път в световното

Неделя, 27 Октомври 2013 | Сало, RallyXpress
Новото LED осветление бавно си пробива път в световното

НОВИЯТ тип LED светещи тела, които автомобилите могат да използват в ралитата много бавно си намира мястото в световното първенство. Това показаха скоростните етапи, с които запозна 49-ото рали Каталуня-Коста Дуарта. На старта на предпоследния кръг от шампионата тези тела бяха представени много скромно и преди всичко от екипи, които не са в топ-10.

Факторът светлина в такива отсечки е изключително важен, а пилотът, който има най-много километри „на тъмно" е Яри-Мати Латвала. Ето как пилотът на Фолксваген Моторспорт обяснява важните моменти за шофирането с висока скорост през нощта.

„Страшно...

«  27 28 29 30 31 32 
Автобои Неделчев