• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Анализи

Краткият и объркан сезон в годината на Пламен Камбуров

Сряда, 24 Юни 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Краткият и объркан сезон в годината на Пламен Камбуров

ЗА ДА БЪДЕ СПАЗЕНА традицията в15-годишната история на сайта с новините в българския автомобилен спорт, днес представям на феновете първият от четирите задължителни коментара за отминалото първенство.

Иначе казано, спазвам препоръката на френския колега и блогър Алекс Бено, който продължава да смята, че коментарът за отминалата година, направен веднага, след нейния финал, губи много от стойността си, а фактите се забравят бързо.

Направен дни преди новото първенство, публиката има канавата, на която да прави своите сравнения.

:: Каква беше 2019 година
в планинските изкачвания?

Ако се каже, че...

Коя е най-привлекателната точка от шуменския старт?

Неделя, 21 Юни 2020 | София, RallyXpress
Коя е най-привлекателната точка от шуменския старт?

КАКВОТО И ДА си говорим, колкото и големи да са надеждите на Шумен Аутоспорт, че стартовият лист за събота ще е голям, той дори няма да се доближи до рекордните 83-те автомобила от 2019 г. За всички, които са от двете страни на безкомпромисно разделящият обществото  „федерационен фронт“ е ясно, че без да се е променил кардинално, БГ-автомобилизма вече не е същия, както през 2018-а. Обаче независимо от това, поне старите стойности и старите стандарти на отделните стартове са запазени.

Така е и с Мемориал Валери Великов, но който сега трябва да се нарича… планинско изкачване Шумен и което състезание,...

Телийски за сефте на терена след италианския старт в 2019

Петък, 19 Юни 2020 | Калояново, RallyXpress
Телийски за сефте на терена след италианския старт в 2019

НЯМА КАК ДА НЕ кажа, че момчетата от екипа бяха перфектни – слагаш ръкавиците и караш! Така беше подготвена колата!“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт вчера късно вечерта бившият двукратен шампион в планинските изкачвания Юли Телийски (на снимката). За пилота на Дунев Рейсинг, който през целия минал сезон караше в австрийското първенство и под австрийски флаг, вчерашният тестов ден на пистата Дракон, бе първото излизане на терен от последното участие на пилота в италианска планинска гонка през 2019 г.

„Постарах се да правя излизания, които да са с дължина между 4 и 6 км,...

Най-после старт! Автокросът открива съкратения си сезон

Четвъртък, 11 Юни 2020 | София, RallyXpress
Най-после старт! Автокросът открива съкратения си сезон

НА НАЙ-МАЛКО пострадалата от тоталната covid-паузата в спорта дисциплина – автокросът, този уикенд се пада честа да стартират автомобилния сезон за 2002 г. и в неделният след обед дабъдат записани имената на пилотите, които първи ще спечелят призовите места и ще се качат на подиума на победителите.

Стартът на годината трябваше да бъде преди 13 седмици с тридневния оф-роуд фест в Кърджали, в същия ден, в който бяха наложени ограничителните мерки около коронавируса.

И обратно на това, че в автомобилния спорт „13“ е черно числото, авто-крос Челопеч, отваря годината тази събота, също тринадесето число...

Напрегнат тестов ден за АРТ Рейсинг на класиката Върбица

Неделя, 31 Май 2020 | Варна, RallyXpress
Напрегнат тестов ден за АРТ Рейсинг на класиката Върбица

ПАНДЕМИЧНИЯТ престой в спорта е на път да приключи и постепенно намаляващите санитарни ограничения идеално пасват на една стара идея, по която варненския клуб АРТ Рейсинг и трикратният носител на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и неговия екип са работили: да дадат на млади български състезатели възможността да се потопят в атмосферата на отбора.  Но не само като присъствие в тестовия ден! А също и като пилоти, които – колкото и кратко да е - карат истински професионално подготвена бегачка.

„Отдавна го мислих и работих по въпроса, но сега му дойде времето“, обобщава и...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев