• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи

Мадам Клавел отцепи квартал, вдига още 150 жандармеристи

Събота, 16 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Мадам Клавел отцепи квартал, вдига още 150 жандармеристи

ЕДИН НАПЪЛНО затворен квартал в Гап, както и вдигнатите на крак допълнителни 150 жандармеристи са част от крутите мерки, които префектурата на префектура Юте-Алпе и префектът Мартина Клавел (на снимката) допълнително налагат за региона във връзка с 89-ото рали Монте Карло. Екстрените мерки са резултат от указа на мадам Кралев, с който реално се разрешава стартирането на ралито. С него в четвъртък от Гап стартира световното първенство за 2021 г. Това е записано в Указа на Префектурата, който се чакаше вчера и от който в крайна сметка зависеше дали Монте ще го има.

Мерките на префектурата са подобни...

Южна Австралия: много силен кандидат за световните серии

Вторник, 12 Януари 2021 | София, RallyXpress
Южна Австралия: много силен кандидат за световните серии

СЕЗОНЪТ 2021 още не е стартирал в Монако, а разиграването на местата м календара за следващата година вече е в пълен ход. Това бе потвърдено неотдавна с изказване на шефа на ралитата във ФИА Ив Матон, няколко специализирани издания го цитираха, сочейки, че и австралийското, и новозеландското ралита имат големи възможности да се окажат едновременно в календара на федерацията за следващото първенство.  

Нещата допълнително се подсилиха преди дни, след публикация на неделното издание на Аделаида Ди Адвертайзър.

Смята се, че местната автомобилна федерация Мотоспорт-Австралия, настоява усилено...

Клубната титла е гарантирана, а за други 4 вариациите са 13

Четвъртък, 05 Ноември 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Клубната титла е гарантирана, а за други 4 вариациите са 13

ДВЕ ОТ ОБЩО ДЕСЕТТЕ национални титли могат да се броят за гарантирани още преди да е стартирал финалния кръг от третият пълен шампионат в ралиспринта.

Шест години, след като се появи в схемите на българския автомобилен спорт, краткият вариант на ралитата тази година бележи своят четвърти сезон, който спринтовете ще имат завършено първенство.

Така че в неделя, краят на сезона при кратките ралита, трябва определят останалите пет екипажа, които ще чакат шампионската церемония в края на годината.

От тези пет позиции, една - може да се каже – е с предизвестен шампион – Емил Денев (Мегапорт, Рено...

Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

Вторник, 27 Октомври 2020 | Бургас, на заем от Радио Фокус
Стоян Апостолов със званието Почетен гражданин на Бургас

ПЕТИМА ДУШИ бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Бургас. Това стана ясно по време на редовното заседание на Общинския съвет в града днес, предаде репортерът на Радио Фокус – Бургас, Мария Попчева. За удостояване със званието Почетен гражданин бяха предложени общо десет жители на морския град. Трима от тях са спортисти – борецът Петър Иванов, записал името си в гордата история на най-българския от всички спортове и плувецът Цанко Цанков.

Другият спортист, който става нов почетен гражданин на Бургас е Стоян Апостолов, за когото гласуваха 29 съветници.

Той е и единственият от трите...

Възможните и невъзможните вариации за 7 от 11-те титли

Петък, 23 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Възможните и невъзможните вариации за 7 от 11-те титли

ПРЕДИ СТАРТА на трите квалификационни манша в Благоевград и особено преди финала на трите състезателни манша от финалния кръг в шампионата на планински изкачвания, вече са известни трима от първенците за 2020 г.

:: Направените изчисления са
на RallyXpress са
неофициални
и са направени при системното
следене на развоя в първенство-
то през последните 30 години.

Нещата преди финала на Делвино са се сложили така, че и основните конкуренти за първите места, които биха съперничели на тримата пилоти – Стефан Георгиев (Стара Загора, Форд Ескорт RS, НС2), Даниел Живков (ЕФКО Рейсинг Тим, Пежо 206 RS, RS3) и Искрен...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев