• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Анализи

Шестата страница: година на бягащите по тъча спринтове

Вторник, 25 Август 2020 | от Страшо Димов, София
Шестата страница: година на бягащите по тъча спринтове

ЗА ЕДНАТА БРОЙКА, а тя не беше така голяма, спринтовото първенство за 2019 г щеше да копира два други провалени шампионата – всеки от тях през две години назад. Рисковете за спринтаджиите бяха да, както винаги, да има Видин и вкараното на ножар ихтиманско състезание и… до тук.

Автомобилната федерация на България има доста за какво да бъде критикувана. Обаче специално за спасението на спринта от 2019 г. (както и като цяло на останалите три от класическите първенства – бел. ред), направеното няма как да бъде отречено.

Няма как да се затворят очите, че с усилията на генералния секретар Ихтиман, град...

Диян Иванов: Имаме 100-100 подкрепа на Община Дряново

Четвъртък, 20 Август 2020 | София, RallyXpress
Диян Иванов: Имаме 100-100 подкрепа на Община Дряново

ВСИЧКИ СЪМНЕНИЯ и неясноти вече са отминали и нямаме никакви колебания – рали-спринт Дряново ще открие сезона в дисциплината“ – каза днес след обеда за RallyXpress директорът на предстоящото състезание Диян Иванов (на снимката). Шампионатът на спринтьорите е в последния уикенд на месеца - 29/30 август.

„Всичко е подготвено и имаме 100-процентовата подкрепа и на Община Дряново и особено на кмета на града Трифон Панчев, който очевидно има силен спортен дух. стартираме на предварително определените за шампионата дати.“

В календара на най-младата дисциплина откриващото състезание бе предвидено да...

Дългия четвърти в Ресита, Каменов спира участието си

Неделя, 05 Юли 2020 | София, RallyXpress
Дългия четвърти в Ресита, Каменов спира участието си

ДВАМА ОТ тримата българи, участващи в румънското планинско Ресита 2020 – Стефан Стоев (Силвър Кар EF 10) и Павел Шенков (ВАЗ 2107) успешно завършиха във втората от надпреварата съседския шампионат.

Колкото до Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9), то мултишампионът бе принуден да прекрати участието си заради повреда в задния диференциал на колата.

„Вероятно е станало на 300 м от финала в първия манш, където има неравност и автомобила подскочи и имаше лек удар – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт панагюрецът.

"Когато тръгнах да обръщам към старта, Мицубиши-то просто блокира…“

...

Стоев и Каменов в шестицата на Ресита, Шенков е 28-ми

Събота, 04 Юли 2020 | София, RallyXpress
Стоев и Каменов в шестицата на Ресита, Шенков е 28-ми

ДВАМА ОТ ТРИМАТА бивши български шампиони в планинските изкачвания – Стефан Стоев-Дългия (Силвър Кар EF 10) и Любен Коменов (Мицубиши Лансър Ево 9), са съответно 4-и и 6-и след официалните квалификации на второто от румънските състезания в шампионата, а Павел Шенков (ВАЗ 2107) е на 28-а позиция от 46 стартирали автомобила.

В своите категории Каменов е лидер на E2/3000, Дългия – 4-и в CN/E2-SC, докато уникалната русенска Лада (единствен подобен автомобил в това състезание!!!) е най-бързата машина от E2-1600.

От тримата, единствено непобеденият на българските трасета лададжия има старт зад гърба си, докато на Стоев и...

Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

Четвъртък, 02 Юли 2020 | София, RallyXpress
Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

ТРИМА БИВШИ български шампиони в планинските изкачвания – Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9), Стефан Стоев (Силвър Кар EF 10) и непобеденият в категорията си лададжия Павел Шенков (ВАЗ 2107) този уикенд се представят във второто състезание от шампионата на съседите ни – Ресита 2020.

За първите двама 4.75-километровото трасе ще е тестов полигон, след като панагюрецът и неговия колега от Габрово приключиха с ревизията на автомобилите си в края на юни, докато за спечелилият в категорията си Е2-SH до 1600 куб. см Шенков, това най-вероятно ще е продължение за участие в румънския шампионат.  

„Освен за...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев