• ...ФАНТАСТИЧЕН ЕВЪНС! ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ПОБЕДА С ЯРИС-А ОТ ТИМА НА ТОМИ МАКИНЕН ТОЙОТА ГАЗОО РЕЙСИНГ...

  • ...КАЛЕ РОВАНПЕРА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ ШАЙКДАУН В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ПО-БЪРЗ ОТ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...

  • ...КРАЙ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ В УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: "МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО" СЕ ВРЪЩА НА СТАРОТО МЯСТО В ДИЙСАЙД...

     

Анализи

Паунов и Бета Рейсинг лекичко доближават кръгла годишнина

Понеделник, 16 Декември 2019 | Пловдив, RallyXpress
Паунов и Бета Рейсинг лекичко доближават кръгла годишнина

АМИ ЕЙ ТАКА НА, реших тези дни, че можем да съберем отбора и да отбележим 28-годишнитата на АСК Бета Рейсинг Тим – похвали се пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Николай Паунов (на снимката), един от пловдивските пилоти, който от няколко сезона е по-често в компетентната публика, отколкото на трасетата.

Да, вярно, че тази година, след пауза от 6 сезона и 6 месеца пловдивчанинът направи кратко завръщане (като последният от трите осигуряващи колоната автомобили).

Но веднага след това отново мина в „състезателна нелегалност“ и ако искате да го видите на живо (хайдушките му мустаци...

Ангелов vs Тодоров: дубъл’19 или нов шампион в спринта?

Четвъртък, 21 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
Ангелов vs Тодоров: дубъл’19 или нов шампион в спринта?

ВЕРОЯТНО в АСК Вромос засега имат правото да са доволни от направеното за финалния старт в края на тази седмица, с което се слага точката както на спринтовото първенство така и на объркания и сложен във всяко отношение сезон 2019.

Бургазлии обаче ще имат основание също и да кажа, че добрата им работа идеално пасва на края на най-оспорвания спринтов шампионат, откакто той се появи в календара на националната федерация през 2014 г.

Най-баналното сравнение на ситуацията преди финала в Сливен преди година и края на първенството сега показва, че в генералното класиране и още 6 категории няма яснота за...

За втори опит: липсва лиценз и шофьор за превоза до Бургас

Неделя, 17 Ноември 2019 | Кюстендил, RallyXpress
За втори опит: липсва лиценз и шофьор за превоза до Бургас

ДАЛИ ЕКИПАЖЪТ Емил Петров и Пламен Таневи (на снимката, Пежо 106) по-късно днес или утре през деня ще изпратят заявката си за участието във финалния кръг от първенството на страната в рали спринта този уикенд зависи не от друго, а от това как тяхната "106" ще бъде докаран от Кюстендил до Бургас, след което да бъде върнат обратно. Екипажът има платформата за транспортиране, но нито пилотът, нито неговия навигатор притежават лиценза, за да извършат междуградското пътуване но морето. От друга страна пък, дебютиралият в Ихтиман тандем не разполага с традиционния шофьор на за състезанията.

А и за екип,...

Бургаска гаранция, че спринтът ще има своя пълен шампионат

Сряда, 23 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Бургаска гаранция, че спринтът ще има своя пълен шампионат

ШЕСТ ГОДИНИ, след като рали-спринтът влезе в националните първенства, сезон 2019 ще се окаже с трето първенство, което завършва в пълния си обем от планирани три състезания. Практически само през 2016 и миналата година спринтьорите имаха своите 100-процентови шампиони.

Сега, със самия финал на второто състезание от тазгодишната програма – спринта в Ихтиман, от АФБ гарантираха края на първенството, а с него и края на сезона – спринт в Бургас на 16/17 ноември. Подобно на общината в Ихтиман, която в спасител по принуда, бургазлии хвърлят своя пояс за спринтьорите.

Вярно е, че датите са късни и снежно...

Какво може да се очаква от втория спринт за сезон 2019?

Събота, 19 Октомври 2019 | Ихтиман, RallyXpress
Какво може да се очаква от втория спринт за сезон 2019?

КАКТО ВЕЧЕ писа сайтът с новините в българския автомобилен спорт, второто състезание от шестия полу-пълен сезон в шампионата на спринт, ще бъде истински апотеоз на колите с един двигателен мост. Нещо, което е непомнено до предстоящият спринтов уикенд в Ихтиман.

А това пък означава, че състезанието няма да е лишено от множество интриги, а в отсъствието на „куатро автомобилите“ завръзките се очакват да бъдат далече повече. Както се казва – битки от много близка дистанция.

При това трасето на муховската отсечка е толкова разнообразно и специфично, че създава още една причина утре споровете в...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев