• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи

Финландците също партизани на идея 2 кръга в една страна

Вторник, 23 Март 2021 | от Страшо Димов, RallyXpress
Финландците също партизани на идея 2 кръга в една страна

МАКАР И ПОД сурдинка, за възможността една страна да прави по два старта от световните серии на ФИА по рали в един сезон, заговориха италианците веднага след края на ACI Монца Рали в края на 2020 г.

За това сайтът RallyXpress „на ухо“ получи подсказката от италианския колега Стефано Рейли.

При това и италианците с финала на сезона, и финландците в началото на този (Арктик Рали) спасиха положението, правейки не просто ерзац-ралита, а състезания, на които целия керван на WRC е готов с удоволствие да се върне – без значение със или без публика.

Иначе практиката на шампионата в ралитата не познава подобна...

Многообещаваща Финландия: Има ли Арктик бъдеще в WRC?

Понеделник, 01 Март 2021 | от Страшо Димов, RallyXpress
Многообещаваща Финландия: Има ли Арктик бъдеще в WRC?

НЯМА АБСОЛЮТНО никакво съмнение, че поставяйки на импровизиран кантар традиционното шведско рали и първото финландско арктическо бягане, везната ще наклони рязко към първия зимен опит на Арктик.

Второто състезание от сериите предложи всичко онова, което ФИА иска да има едно снежно състезание, нещо което от години не се случва при „швеците“ заради глобалното затоплянето, малкото сняг и консерватизма на организаторите да пазят ползваните от години форми на работа.

С две думи Финландия е многообещаваща дестинация на WRC, Лапландия – идеалният терен за онова, за което мечтае всеки...

Каква е опасността екипите да останат на хотелска храна

Петък, 26 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
Каква е опасността екипите да останат на хотелска храна

ОТ ВЧЕРА съществува, макар и засега малка, опасност, екипите от отборите на световните серии, които са настанени в Рованиеми, да останат единствено на хотелски порцион. За онези от тимовете, които ползват комплексите в туристическият регион рискът да не намерят отворен ресторант в следващите дни и да чакат доставка „у дома“, е доста по-голям. Това се случва, след като на държавно равнище във Финландия от вчера сериозно се обсъжда пълното затваряне на кафенета, ресторанти, фитнес и изложбени зали в продължение на три седмици като допълнително „навъртане“ на гайките около корона-вирусната...

Трима поразени от вируса, още 14 са блокирани с карантина

Понеделник, 22 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
Трима поразени от вируса, още 14 са блокирани с карантина

ТРИМА ДУШИ са били открити с положителни проби на Covid-19, а други 14 са били поставени под карантина. Всичките тези случаи са на хора от екипите, пристигнали в Романиеми, за старта на втория кръг от световното първенство.

Опознаването на Арктик Рали Финландия предстои, а до момента е изграден сервизния парк край спортният комплек Санспорт в Рованиеми.

Още на 11 февруари местните власти обявиха, че Арктик Рали Финландия ще е поредното пето състезание, което ще се кара на затворени врати

За заразените и карантинирани членове на отборите бе съобщено днес малко след обяда от лапландския сайт YLE и...

Къде губят най-много кръгове от пандемията на „короната“?

Понеделник, 01 Февруари 2021 | София, RallyXpress
Къде губят най-много кръгове от пандемията на „короната“?

КАКТО ИЗГЛЕЖДА автомобилните дисциплини ще се окажат най-засегнатия спорт в пандемичната обстановка в Европа. Здравните експерти прогнозират трета, по-разнообразна в асортимента на „короната“ вълна, административните и държавните власти допълнително затягат мерките. И докато футболните първенства на Стария континент си вървят в познатия цикъла, макар и пред празни трибуни, в държавите с най-атрактивните шампионати ралитата падат от програмите едно подир друго заради COVID-а.

Каква изглежда към днешна дата картираната на шампионатите от двете страни на Ламанша, в Германия, Италия и...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев