• ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

  • ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

Анализи

Бургаска гаранция, че спринтът ще има своя пълен шампионат

Сряда, 23 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Бургаска гаранция, че спринтът ще има своя пълен шампионат

ШЕСТ ГОДИНИ, след като рали-спринтът влезе в националните първенства, сезон 2019 ще се окаже с трето първенство, което завършва в пълния си обем от планирани три състезания. Практически само през 2016 и миналата година спринтьорите имаха своите 100-процентови шампиони.

Сега, със самия финал на второто състезание от тазгодишната програма – спринта в Ихтиман, от АФБ гарантираха края на първенството, а с него и края на сезона – спринт в Бургас на 16/17 ноември. Подобно на общината в Ихтиман, която в спасител по принуда, бургазлии хвърлят своя пояс за спринтьорите.

Вярно е, че датите са късни и снежно...

Какво може да се очаква от втория спринт за сезон 2019?

Събота, 19 Октомври 2019 | Ихтиман, RallyXpress
Какво може да се очаква от втория спринт за сезон 2019?

КАКТО ВЕЧЕ писа сайтът с новините в българския автомобилен спорт, второто състезание от шестия полу-пълен сезон в шампионата на спринт, ще бъде истински апотеоз на колите с един двигателен мост. Нещо, което е непомнено до предстоящият спринтов уикенд в Ихтиман.

А това пък означава, че състезанието няма да е лишено от множество интриги, а в отсъствието на „куатро автомобилите“ завръзките се очакват да бъдат далече повече. Както се казва – битки от много близка дистанция.

При това трасето на муховската отсечка е толкова разнообразно и специфично, че създава още една причина утре споровете в...

Заралия открива заявките за старта на писта Стара Загора

Сряда, 18 Септември 2019 | София, RallyXpress
Заралия открива заявките за старта на писта Стара Загора

СЕДМИЦА, преди да бъдат обявени заявените за старта в четвъртия кръг от шампионата на писта и затворен маршрут – Стара Загора, първото име с регистрация за участие в класическата българска надпревара вече е известно.

Това е заявката на пилота на Дианел Рейсинг Светослав Ковачев, който пред своите домашни ще се представи в Серия Туринг с автомобила Рено Клио, с който този джентълмен участва от началото на сезона.

Старозагорската гонка, която е едно от най-посещаваните автомобилни трасета у нас, е последния уикенд на месеца на традиционното място - пътния възел на изхода на града за Бургас.

...

АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

Неделя, 25 Август 2019 | София, RallyXpress
АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

ИЗПРАТЕНОТО до председателят на Автомобилна федирация на България (АФБ) писмо от председателят на организационния комитет организатора на планинско състезание Шипка-Дамасцена и директор на състезанието Николай Мончев (факсимилето виж по-долу), от вчера има своя аргументиран отговор, поместен на официалния сайт на федерацията (виж ТУК). Според направеният още в края на 2019 г. спортен календар, казанлъшкото Шипка-Дамасцена трябваше да е финала на скоростния шампионат по планинските изкачвания следващия уикенд.

Този календар изрично бе признат от АФБ, но с условията, които федерацията обяви...

Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

Вторник, 20 Август 2019 | София, RallyXpress
Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

ЗА ЕКАТЕРИНА Стратиева (на снимката) чешкото рали от европейското първенство не е просто любим старт. Барум Чеч Рали Злин не е за българката само онази надпревара, която я зарежда с желание за каране. Преди  година за сайта с новините в автомобилния ни спорт най-бързата българка заяви, че това е „нещо много повече, състезанието, което ме зарежда за спорта, но и с желанието за много повече“.

Сега новият ѝ навигатор Георги Аврамов я водеше в старт №99, участие, което Стратиева символично искаше да направи точно в Злин.

Като аргумент за силната езда на екипажа е достатъчно от крайният резултат на...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев