• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Анализи

Защо шуменското рали винаги ще бъде старо като столиците?

Вторник, 22 Септември 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
  • обновена
Защо шуменското рали винаги ще бъде старо като столиците?

СПЪСИКЪТ с достойнствата на рали Стари столици може да бъде изброяван дълго и с съдържанието му няма да се съгласят единствено онези, които смятат, че най-старото българско автомобилно състезание в националния шампионат е добро единствено, ако те са „в играта“.

Но „столиците“, съвсем подобно на древните български столици, дължи престижа си първо на името си, след това на традициите, които не променя, за да се хареса на този или онзи.

И на трето място – на инатлиите шуменци и града, за които това не е просто обикновено надбягване.

Това се доказва от 50-те години история, създала по-голямата част...

Два важни рестарта в Шумен и два впечатляващи дебюта

Четвъртък, 17 Септември 2020 | Варна/Севлиево, RallyXpress
Два важни рестарта в Шумен и два впечатляващи дебюта

ЮБИЛЕЙНОТО издание на шуменското рали Стари столици ще отбележа едновременно два важни рестарта на кариерите и два впечатляващи дебюта този уикенд. Разбира се, като любопитен момент не може да се отмине това, че за първи път в състезанията ще се пусне националният шампион за 2017 г., първият състезател, който печели първенството с автомобил от категорията 2WD – Тихомир Стратиев.

„Сметнах, че е морално да участвам точно в юбилейното Стари столици, ралито, след второто място на подиума в което през 2017 г. станах шампион в националното първенство“, каза за сайта с новините в българския автомобилен...

Зверска битка се очертава за старта на третото планинско

Петък, 04 Септември 2020 | Горна Оряховица, RallyXpress
  • обновена
Зверска битка се очертава за старта на третото планинско

БИТКАТА В третото от планинските състезания тази година явно ще бъде зверска. От едната страна е намаляващият календар и есенните месеци, в които този шампионат обичайно вече е приключил, далеч преди дъждовете, купищата паднали листа и ниските температури.

От друга – класирането след Шумен и Кюстендил е такова, че от години не се е случвало в общото подреждане на този етап да има двама пилоти с разменени победи (Пламен Камбуров и Мирослав Ангелов), но предвождани от малко неочаквани лидери (Бурдин и Веселинов), - виж таблицата с класирането по-долу.  Отгоре на всичко и двамата карат автомобили,...

Ангелов: Спирам отпуската си, готвя се за старта в Лясковец

Вторник, 01 Септември 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Ангелов: Спирам отпуската си, готвя се за старта в Лясковец

СПИРАМ с отпуската, връщам се от морето и ще се готвя за старта на планинско Раховец-Лясковец – това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт победителят от това състезание през 2019 г. Мирослав Ангелов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5, на снимката). Преди два дни той и навигаторът му Георги Гаджев спечелиха спринта в Дряново. Уикенда преди този спринт, на финала на второто планинско, отново Ангелов беше първи, записвайки втора победа в генералното класиране на този шампионат.

„То аз така или иначе отпуска не ползвам, но и  сегашните четири откраднати дни, ще бъдат съкратени...

За втори път Миро Ангелов печели в дряновския спринт

Неделя, 30 Август 2020 | Дряново, RallyXpress
 За втори път Миро Ангелов печели в дряновския спринт

ЕКИПАЖЪТ на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Ево, RC2, на снимката) спечелиха два от трите скоростни етапа на рали спринта в Дряново и стартираха шампионата си с победа.

За Ангелов, който е първенец на страната за 2018 г. и вецешампион през миналата година, това е втората поредна победа тук след две години.

„Този път обаче беше прогнозируемо, тогава [преди две години] знаехме, че сме спечелили последната отсечка, но не и самото състезание“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт лидера в рали първенството тази година и...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев