• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Анализи

АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

Неделя, 25 Август 2019 | София, RallyXpress
АФБ с аргументиран отговор на писмото от Шипка Дамасцена

ИЗПРАТЕНОТО до председателят на Автомобилна федирация на България (АФБ) писмо от председателят на организационния комитет организатора на планинско състезание Шипка-Дамасцена и директор на състезанието Николай Мончев (факсимилето виж по-долу), от вчера има своя аргументиран отговор, поместен на официалния сайт на федерацията (виж ТУК). Според направеният още в края на 2019 г. спортен календар, казанлъшкото Шипка-Дамасцена трябваше да е финала на скоростния шампионат по планинските изкачвания следващия уикенд.

Този календар изрично бе признат от АФБ, но с условията, които федерацията обяви...

Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

Вторник, 20 Август 2019 | София, RallyXpress
Стратиева: 4 години не съм усещала този хъс за каране

ЗА ЕКАТЕРИНА Стратиева (на снимката) чешкото рали от европейското първенство не е просто любим старт. Барум Чеч Рали Злин не е за българката само онази надпревара, която я зарежда с желание за каране. Преди  година за сайта с новините в автомобилния ни спорт най-бързата българка заяви, че това е „нещо много повече, състезанието, което ме зарежда за спорта, но и с желанието за много повече“.

Сега новият ѝ навигатор Георги Аврамов я водеше в старт №99, участие, което Стратиева символично искаше да направи точно в Злин.

Като аргумент за силната езда на екипажа е достатъчно от крайният резултат на...

Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

Събота, 10 Август 2019 | от Вальо Колев, Пловдив
Легендите са категорични: Ралито трябва да се състои

ДНЕС НА МЕЙЛА на сайта с новините в българския автомобилен спорт се получи писмо от Вальо Колев (на снимката), първият от фоторепортерите на RallyXpress, работил за портала между 2005 и 2008 г. „Не, отказахме се от Барум…, за да отидем на Шумен. Но да кажа, че от днес сутринта в главата ми се върти единствено Стари столици и бих искал да напиша нещо от името на нашата група. Става ли?“ Понеже Валентин не е само признат експерт, но и  фотографиите му се публикуваха редовно на сайта, а и защото Вальо вече има репутацията на мислещ и безпристрастен човек, единственият отговор на неговото питане можеше да бъде...

Ралито, погледнато от мястото на непрофесионален ко-пилот

Сряда, 07 Август 2019 | от Полина Павлова, София
Ралито, погледнато от мястото на непрофесионален ко-пилот

КАК ИЗГЛЕЖДА едно, макар и аматьорско, рали- състезание, видяно през погледа на непрофесионален навигатор, но за сметка на това човек, който е, макар и по-често да е от другата страна на бариерата, е много близо до автомобилните гонки. При това не само заради тясната си житейска връзка с пилота си Ради Исаев, с когото тази година тандемът дублира участието си в Сердика Рали. Вече десетина години авторката, пишеща откровено и неподправено за емоциите от Сердика 2019, е част от административните секции в БГ-спорта, а и много често е част от екипа на Мегапорт Рейсинг по времена националните...

Защо „екологичните разходки” привличат професионалистите

Вторник, 23 Юли 2019 | от Христомир Николов, off-road.com
Защо „екологичните разходки” привличат професионалистите

БРОЕНИ ДНИ остават до старта на седмото издание на Еко Рали България. Надпреварата, която е част от Международния календар на ФИА и кръг от Балканската Еко купа за автомобили с нови енергии и задвижвания, е открита за имат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество машини, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колелата (рейндж екстендър).

Макар и не точно рали, в познатия ни смисъл, българската Еко надпревара си е състезание, изискващо прецизно шофиране и още по-прецизна навигация.

Или направо – голяма математика от страна на всеки екипаж, за да може да се...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев