• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Анализи

Дългия четвърти в Ресита, Каменов спира участието си

Неделя, 05 Юли 2020 | София, RallyXpress
Дългия четвърти в Ресита, Каменов спира участието си

ДВАМА ОТ тримата българи, участващи в румънското планинско Ресита 2020 – Стефан Стоев (Силвър Кар EF 10) и Павел Шенков (ВАЗ 2107) успешно завършиха във втората от надпреварата съседския шампионат.

Колкото до Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9), то мултишампионът бе принуден да прекрати участието си заради повреда в задния диференциал на колата.

„Вероятно е станало на 300 м от финала в първия манш, където има неравност и автомобила подскочи и имаше лек удар – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт панагюрецът.

"Когато тръгнах да обръщам към старта, Мицубиши-то просто блокира…“

...

Стоев и Каменов в шестицата на Ресита, Шенков е 28-ми

Събота, 04 Юли 2020 | София, RallyXpress
Стоев и Каменов в шестицата на Ресита, Шенков е 28-ми

ДВАМА ОТ ТРИМАТА бивши български шампиони в планинските изкачвания – Стефан Стоев-Дългия (Силвър Кар EF 10) и Любен Коменов (Мицубиши Лансър Ево 9), са съответно 4-и и 6-и след официалните квалификации на второто от румънските състезания в шампионата, а Павел Шенков (ВАЗ 2107) е на 28-а позиция от 46 стартирали автомобила.

В своите категории Каменов е лидер на E2/3000, Дългия – 4-и в CN/E2-SC, докато уникалната русенска Лада (единствен подобен автомобил в това състезание!!!) е най-бързата машина от E2-1600.

От тримата, единствено непобеденият на българските трасета лададжия има старт зад гърба си, докато на Стоев и...

Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

Четвъртък, 02 Юли 2020 | София, RallyXpress
Трима наши екс-шампиони в румънското Ресита 2020

ТРИМА БИВШИ български шампиони в планинските изкачвания – Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9), Стефан Стоев (Силвър Кар EF 10) и непобеденият в категорията си лададжия Павел Шенков (ВАЗ 2107) този уикенд се представят във второто състезание от шампионата на съседите ни – Ресита 2020.

За първите двама 4.75-километровото трасе ще е тестов полигон, след като панагюрецът и неговия колега от Габрово приключиха с ревизията на автомобилите си в края на юни, докато за спечелилият в категорията си Е2-SH до 1600 куб. см Шенков, това най-вероятно ще е продължение за участие в румънския шампионат.  

„Освен за...

Краткият и объркан сезон в годината на Пламен Камбуров

Сряда, 24 Юни 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Краткият и объркан сезон в годината на Пламен Камбуров

ЗА ДА БЪДЕ СПАЗЕНА традицията в15-годишната история на сайта с новините в българския автомобилен спорт, днес представям на феновете първият от четирите задължителни коментара за отминалото първенство.

Иначе казано, спазвам препоръката на френския колега и блогър Алекс Бено, който продължава да смята, че коментарът за отминалата година, направен веднага, след нейния финал, губи много от стойността си, а фактите се забравят бързо.

Направен дни преди новото първенство, публиката има канавата, на която да прави своите сравнения.

:: Каква беше 2019 година
в планинските изкачвания?

Ако се каже, че...

Коя е най-привлекателната точка от шуменския старт?

Неделя, 21 Юни 2020 | София, RallyXpress
Коя е най-привлекателната точка от шуменския старт?

КАКВОТО И ДА си говорим, колкото и големи да са надеждите на Шумен Аутоспорт, че стартовият лист за събота ще е голям, той дори няма да се доближи до рекордните 83-те автомобила от 2019 г. За всички, които са от двете страни на безкомпромисно разделящият обществото  „федерационен фронт“ е ясно, че без да се е променил кардинално, БГ-автомобилизма вече не е същия, както през 2018-а. Обаче независимо от това, поне старите стойности и старите стандарти на отделните стартове са запазени.

Така е и с Мемориал Валери Великов, но който сега трябва да се нарича… планинско изкачване Шумен и което състезание,...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев