• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Юли Телийски: Трасето на две места напомня за Кюстендил

Събота, 31 Август 2019 | Илирска Бистрица, RallyXpress
Юли Телийски: Трасето на две места напомня за Кюстендил

РЕЗУЛТАТИ В МРЕЖАТА

2019 SLOV Ilirska Bistriza
РЕЗУЛТАТИТЕ от предвидените за днес три тренировъчни манша от участието на Юли Телийски в словенското състезание можете да видите ТУК

ДО ЕДИН ЧАС, ако всичко в програмата на словенския кръг Илирска Бистрица, върви по план, Юли Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, на снимката) ще започне своето второ европейско участие за този сезон. „Но преди мен на старта са 180 автомобила и това означава чакане“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилота.

Пилотът на Дунев Рейсинг още при пристигането си и особено днес, по време на бифинга с пилотите, остава силно впечатлен от броят на участниците – 231 автомобила.

„Вчера минаха всички – предполагам, но днес, рано сутринта, имаше отделено време за закъснели, така че и днес може да са превени прегледи за участниците“, допълва Телийски.

Двукратният шампион от националното първенство за планинските изкачвания е категоричен: трасето изглеждало така, че вероятно има добър грип.

Юли Телийски: Трасето на две места напомня за Кюстендил

снимка за rallyxpress: мартин нацев
СУХА ТРЕНИРОВКА… Юли Телийски внимателно изучава трасето на Илирска Бистрица, след като е минал по него „за запознаване“, но няма представа дали и къде какъв е грипа на асфалта.


„Но докато не мина по цялата дължина със спортния автомобил – не мога да го кажа със 100-процентова сигурност – обяснява пилотът. – В първата и третата третина като държане Илирска Бистрица напомня на трасето от кюстендилското село Богослов до хижа Студен кладенец.“

2019 SLOV Juli Car MN 002

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ТЕХНИЧЕСКА КОНТРОЛА… Екипът на Дунев рейсинг и пилота Юли Телийски представят българското шампионско Мицубиши в халето за техническия преглед на словенското състезание.

„Не мога да кажа нищо конкретно за средната част!“, пояснява Юли Телийски. Общо е впечатлението, че пистата е тясна и бърза.

Представянето на състезанието е било изключително детайлно, като по думите на водещият екипа тук Дочо Цвятков, всички ключови моменти – шикани, флагове – са били визуализирани така, че у нито един от пилотите да не е останало и най-малка неяснота.

2019 SLO Brifing 1

2019 SLO Brifing

снимка за rallyxpress: дочо цвятков
БРИФИНГ ПО ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ… (горе) Юли Телийски (ограден в червено) слуша внимателно детайлите за Илирска Бистрица, които организаторите разясняват на залата, изпълнена от 231 пилоти… (долу) Визуализация на правилното и неправилно преминаване на двата тройни шикана, монтирани на 5010-метровото трасе.

ВРЕМЕНА ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО
ШИПКА ДАМАСЦЕНА–НА ЖИВО

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от двата дни на Шипка-Дамасцена – квалификациите и неделната надпревара можете
да следите на

http://results.bg/


„Брифингът беше на словенски, сръбски, английски, немски и италиански езици – дава подробностите Цвятков. - Днес по време на тренировките стартът ще е през 30 сек.

„Но това ще е валидно единствено за едноместните автомобили и формулите, а спортните колите ще стартират през 20 сек. Утре стартът ще е стандартен през 30 сек.“

Предвидени са 3 тренировъчни манша, но организаторът е предвидил и възможността те да бъдат съкратени до 2, ако по време на сесиите има инциденти, за което, разбира се, участниците ще получат информацията възможно най-бързо

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев