• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Трио наши екипажи и румънец в комшийското Джердап рали

Четвъртък, 12 Септември 2019 | София, RallyXpress
 RallyXpress

3 ТРАСЕТА, 63 КИЛОМЕТРА ЗА
5 ЕТАПА И ДИСТАНЦИЯ ОТ 233

2019 Innternerary
ТРИ ТРАСЕТА, разположени в двата дни на уикенда 5 скоростни етапа (общо 62.82 км) и прилично дългата дистанция от 233 км между старта и финала са най-кратката характеристика на организираното за втора година от Г.А.Г.А Авала Рейсинг Тим състезание. Както и повечето от сръбските ралита, Джердап е със специфични етапи, които са характерни единствено за тази част на Балканите.

ТРИ НАШИ екипажа и един румънски, ползващ български лиценз, ще стартират тази събота и неделя в комшийското Джердап Рали, устройвано от сърбите в Долни Миловановац. Пътят към тази надпревара прокара драматично през миналото лято видинският шеф на спринтовото състезание там Иван Иванов-Жико, бракувал своето Субару (виж ТУК) в огнен ад, от който той, и навигаторът му Румен Иванов се отърваха без драскотина.

За второто издание на Джердап Рали в Долни Милановац, освен видинчаните Иван Иванов/Румен Иванов (Жико Моторспорт, Хонда Сивик Тайп R), групата бъде оформена от Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Шкода Фабия R5), Никола Мишев/Явор Брънков (БАМС, Пежо 208 R2) и румънците Патрутою/Жиле (Пежо 106 Рали), които имат български лицензия.

2018 JERD Rally Fir 001

ФАКСИМИЛЕ от сайта през юни 2018 г., когато Иванов/Иванов се оказаха в гората още в ранния етап на първото Джердап Рали.

„Е, като няма никакви състезания у нас – ето в Сърбия, това става най-добре“ – коментира двойният шампион за 2018 г. от ралитата и спринта Мирослав Ангелов.

Да припомним, че Ангелов/Гаджев записаха една победа при съседите, печелейки международната секция на Валево Рали.

%снимка1%
Но, ако тогава екипажът бе в състезанието повече заради допълнителен тренинг, както и за допълването на последните километри, преди двигателят на „ер-петицата“ да бъде пратен на ревизия в Чехия, то сегашната двудневна експедиция до Долни Миловановац е заради тестването на ревизирания автомобил от екипа на Мегапорт Рейсинг.

Трябва да се отбележи факта, че всичките досегашни повече от 10 теста преди всяко участие на Ангелов/Гаджев винаги са били правени на пистата Дракон, където са били импровизирани различни по характер и дължина скоростни етапи.

„Ние не гоним нищо в сръбския шампионат, за нас участието в Джердап Рали е единствено да събираме опит и да свикваме с автомобила“, каза за сайта с новините Никола Мишев, който почти дословно повтаря схемата на мегапортите. С тази разлика, че във Валево Рали негов партньор бе не друг, а мултишампиона при навигаторите Янаки Янакиев.

2019 SLI Nikola Mishev Pers

снимка за rallyxpress: личен архив на никола мишев
ОЩЕ ОПИТ, ОЩЕ ОПОЗНАВАНЕ… Явор Брънков и Никола Мишев приветстват феновете след финала на Монбат Рали Сливен тази година.

Както за единият екипаж, така и за другия тандем това е и генералната репетиция, преди да се пуснат в Сърбия Рали в края на месеца, състезанието, което е валидно както за регионалната купа на ФИА в Зона Балкани, така и за националния шампионат.

Колкото до Жико и Румен Иванов, стартът в Сърбия е част от партньорството, благодарение на което във видинския спринт от три години има неизменно участие и на сръбски екипажи.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев