• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Телийски се пуска във втори европейски старт през сезона

Вторник, 27 Август 2019 | Илирска Бистрица, RallyXpress
Телийски се пуска във втори европейски старт през сезона

РЕЗУЛТАТИТЕ НА
ЖИВО В МРЕЖАТА

2019 SLOV Ilirska Bistriza
ПРЕДСТАВЯНЕТО на пилота на Дунев Рейсинг в словенското състезание можете да проследите ТУК.

ВТОРИ СТАРТ на европейски терен, след участието си в австрийското планинско Алтенбах в средата на юли ще направи този уикенд национален шампион в генералното класиране за предишните две години от националното първенството на скоростните планински изкачвания Юли Телийски (на снимката).

Този път пилотът на Дунев Рейсинг, който в Алтенбах бе под български флаг, но с австрийски лиценз, ще стартира в словенския кръг от европейското планинско, но извън класирането за този трофей.

От днес по обед българският шампион е в Илирска Бистрица - малкото градче, което е на 58 км от Любляна и даващо наименованието на състезанието.

Състезанието е планирано от този петък – 30 август до 1 септември, неделя.

:: ТУК ще получите още
информация са старта
на Юлиян Телийски

„Виждал съм стартов списък от 140 автомобила, но никога не ми се е случвало да видя лист с... 231 регистрирани за старта пилоти (виж ТУК), каза днес за сайта с новините в българския автомобилен спорт Телийски. – Само в моята група и клас са 17 машини и, разбира се, обичайно заподозреният като най-бърз от австрийските автомобили и състезатели в Е1+ 2000 - Карл Шагерл (Фолксваген Голф Рали TFSI-R).“

Българинът, който тук ще е със състезателен номер 62, по програма трябва да стартира 173 автомобила след потеглянето на първия пилот.

Телийски се пуска във втори европейски старт през сезона

снимка за rallyxpress: франц шустер/hillclimbfans
ТРЕТИ СТАРТ И ПЪРВА ПРОБА ЗАД ГРАНИЦА... Юли Телийски започна годината с шуменския Мемориал Валери Великов и новото Гоце Делчев, преди на направи първото си участие зад граница.

Телийски, за когото това състезание и неговото трасе са напълно непознати, от днес е „на терена“, но тъй като пътят е от национално значение и по него има движение, пилотът може единствено да добие най-обща представа за тези малко над 5 км.

„Общо взето трасето е бързо, като е разделено на три части – първата и третата – са по-скоростни, средната е спънатата [част] – синтезира първите си впечатления Юли Телийски. – Предвидени са и два шикана – първият на около километър от старта, вторият – на километър преди финиша.“

Както обяснява пилотът, по автомобила не е правено нищо след австрийската му премиера зад граница за 2019 г., така че сега единствено очаква шампионското Мицубиши и екипът от механици на пристигнат в петък на разсъмване.

КАК ИЗГЛЕЖДА ТРАСЕТО, ВИДЯНО ОТ ПЕЖО-ТО НА АНЦЕ СОКЛИЧ

КОЛКОТО и цветущо да бъде описано трасето на старта в Илирска Бистрица (Слов), колкото и точни да са характеристиките му, най-добре може да се разбере какво е изкачването по тези 5010 м, ако внимателно се проследи он-борд записа, направен преди година от колата на местния лидер Анце Соклич – Пежо 306 2.0. (виж ТУК)

Ето и основните характеристики на 5-киометровата отсечка:
» Дължина - 5010 м.; » Денивелация – 5.07%» Ширина на трасето – 5-6 м.; » Старт – на края на Илирска Бистрица; »Финал – Шембие; » Завои – 14, допълнени с 2 тройни шикана» Абсолютен рекорд – Симоне Фаджиоли (Норма М20 FC) – 1:59.558 мин; » Рекорд на стандартни автомобили – Андреас Габад (Форд Ескорт Косуърт) – 2:14.680 мин.

2019 HILL Sloven

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев