• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

Петък, 04 Септември 2020 | София, RallyXpress
Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

РЕШЕНИЕТО НА ТРИЧЛЕНКАТА

Law 009
ОРИГИНАЛНИЯ тест на Решение 11956 от 1/9/2020, с което тричленния състав на Софийският апелативен съд, търговска колегия, ХV състав отменя решение № 1598 от 16.09.2019 г., постановено по т.д.№854/2018г. по описа на СГС, ТО-7-ми може да видите ТУК

ТРИЧЛЕННИЯТ състав на Софийски апелативен съд, търговска колегия, ХV състав (Председател - Даниела Дончева и членове: Красимир Маринов и Капка Павлова) е отхвърлил, предявения от седем автомобилни клуба в страната иск срещу решенията на Общото събрание на БФАС, приети по време на провеждането на общата сбирка на клубовете на 21 април 2018 г. в зала София на БЧК.

Така наречената „тричленка“ също така отмени № 1598 от 16.09.2019 г., постановено по т.д.№854/2018г. по описа на СГС, ТО 7 състав и по този начин определи, че решенията на събранието на БФАС от април 2018 г. са изцяло законосъобразни.

Решенията на това общо събрание, след което за председател на УС бе избран Калоян Станчев и управителния му съвет, светкавично бяха оспорвани с искове пред СГС на Асоциация Рали Бреслау Интернационал, АКС Проспийд, Автомобилен спортен клуб Скорпион, В. Рейсинг тим, Автомобилен Моторен Спортен клуб 4х4 С, С. Кар Мотор Спорт.

Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

ФАКСИМИЛЕ от решението на тричленния състав на Софийския апелативен съд – Търговско отделение.


През юни миналата година се очакваше, че решението на софийският апелативен съд може да се появи и преди края на лятната ваканция (1 септември), но поради натовареността на системата, а след това и с появата на коронавируса, решението е било взето на 1 септември 2020 г.

От тази дата тече и едномесечният срок, в който ищците могат да обжалват това решение с касационна жалба пред Върховния касационен съд но, при наличие на предпоставките по чл. 280, ал.1 и ал. 2 от ГПК.

Това означава – нови факти и обстоятелства по исковата молба, които са станали известни по-късно. Важната особеност тук е, че ВКС първоначално трябва да прецени, дали тази касационна жалба изобщо е допустима.

Обичайните срокове за произнасянето на вердикта от Върховния касационен съд е между месец и два, което обаче в сегашната обстановка е трудно да се предвиди дали е възможно.

2019 SGSas 854 7 TO

ФАКСИМИЛЕ от публикацията на RallyXpress на 18 юни 2019 г., когато закономерно се предполагаше, че по-нататъшният ход на исковете срещу БФАС ще продължи в  Софийския апелативен съд.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев