• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

След 7сезона Боби Григоров ще продава С2, но запазва патето

Четвъртък, 27 Юни 2019 | София, RallyXpress
След 7сезона Боби Григоров ще продава С2, но запазва патето

ЧЕСТНО ЩЕ СИ КАЖА - мъчно ми е, дори доста ми е мъчно, че ще се разделя с една моя сбъдната мечта, бих казал, че с нея са най-щастливите ми години в спорта…“, това каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт атрактивния пилот и дългогодишен любимец на публиката Боби Григоров (на снимката), комуто предстои тези дни да се раздели със своя боен автомобил. През 2012 г. мечтата му да кара автомобил от група А се осъществява, когато той купува от Георги Янакиев-мл. неговия Ситроен С2 S1600.

Колата има над 30 старта в националния шампионат, донесла е две титли, а за Григоров – бронзовото отличие в RC3 и петото място в генералното касиране на сезон 2015.

Повече от три години, по независещи от живеещият в Русе видински пилот, той принудително е на скамейката особено, след като „це-двойката“ вече отдавна му се мали.

Сега предстои тъжна раздяла, след като бъдещият ѝ собственик ще стане Янис Какепакис, шампион на Гърция в планинските изкачвания, където се състезава със Ситроен Саксо за Гоу Мега Рали Тим.

След 7сезона Боби Григоров ще продава С2, но запазва патето

снимка: личен архив на боби григоров
ПРЕДИЗВИКАЛ ДОВЕРИЕ… Гъркът Янис Какепакис е сниман в Ситроен-а, заел мястото на пилота, малко преди той и Боби Григоров да направят краткия тест край Русе.


Въпреки сантиментите, през последните две-три години Григоров твърдо бе решил да смени машината, но заради желанието да не продаде „це-двойката“ на който и да е от появилите се кандидат-купувачи, машината с жълтото пате на капа така и не напускаше гаража в Русе.

В същото време Григоров на няколко пъти категорично е казвал, че единствено ако се убеди в качествата на кандидата, ще му продаде „супера“.

Може да се предположи, е че по времена набързо организираните край Русе тестове Янис Какепакис е успял да направи точно това впечатление, което е очаквал и видинчанина.

2015 SLI Bobi Grig LD 011

снимка: любомир дренски/rallyxpress
ЛЮБИМЦИ НА ПУБЛИКАТА… През седемте години партньорство, Боби Григоров и „супера“ неизменно са били в центъра на вниманието на феновете.

Виктор Миленков, навигаторът на Боби Григоров: „Кратък тест, само около 12 км на скорост по едно 3-километрово трасе край града, но стана очевидно, че Янис е напълно в част и с техниката, и с пилотирането.“

По думите на Боби Григоров до дни ще се знае се знае кога баща му – Валентин Григоров, ще предаде автомобила на пилотът от Крит.

„Не, няма да бъда там – изрично подчертава пилотът. – Раздялата няма да е лека за мен…“

Това означава, че Григоров/Миленков може да се появят още в първия старт, след Монбат Рали Сливен, с нов автомобил, тема, която пилотът внимателно избегна да обсъжда.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев