• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

На Дракон-а започва зимната „сесия“ по инфраструктурата

Вторник, 17 Декември 2019 | Пловдив, RallyXpress
На Дракон-а започва зимната „сесия“ по инфраструктурата

В НЕДЕЛЯ ВЕЧЕР на трасето край Калояново инж. Христо Стоилов (на снимката) официално „запали“ червените светлини на стартовия семафор и писта Дракон, както се казва, беше зазимена до първите състезания през април. Но не да не си мислите, че работата в комплекса ще спре? Ако в предишните два мъртви „сезона“ и малко преди паузата екипът на Стоилов работеше по трасето, сега времето до април ще е посветено на зимна „сесия“ и работа по инфраструктурата на Дракона. „Чето тук винаги си има работа и никога не се е спирало да се работи“, сочи Стоилов онова, което така или иначе всички знаят.

Промените, които предстоят ще са в основното хале. Мястото, което допреди месец-два събираше подвижен инвентар и инструментариум за работата около техническия преглед или за дребни ремонти, вече е разчистено и е поставен първият от трите подемника, всеки с възможности да вдигне машина до 4 тона.

Всъщност това, което ще се прави в халето до април, беше започната преди месеци, когато за повдигачите са излети бетонните стъпки от 120 х 120 см, върху които колоните да бъдат монтирани към пода.

На Дракон-а започва зимната „сесия“ по инфраструктурата

снимка: rallyxpress
ПЪРВИЯТ ОТ КАРЕТО… Христо Стоилов позира с първия подемник, монтиран в бъдещия сервиз за спорните автомобили на писта Дракон.


„Отделно прекарахме система за сгъстен въздух до всичките десетина работни места, които ще бъдат обособени, а завършването ще е тогава, когато на западната стена – такъв е планът на архитекта – монтираме и втори етаж с три административни помещения“, уточнява Стоилов.

Това обаче ще е хале, което ще обслужва единствено техниката на писта Дракон и ще е сервизната зона за шестте учебни автомобила Форд Пума.

Така, макар и със закъснение от около 5-6 години, наричаният в гилдията Ицо Дракона, най-после започва да реализира идеята за учебна работа с бъдещи пилоти на трасето.

Преди години RallyXpress силно адмирира такова начинание на Стоилов, което сега вече е на път да бъде реализирано.

„И не само спортно обучение, но и – примерно – тим-билдинг, практика за хора с по-малък опит… Такива неща“, допълва собственика на трасето.

Програмата изглежда е в пълен ход, след като признатият старозагорски спец в производството на защитните клетки Борис Георгиев-Боко, вече е направил първите бройки.

2019 DRA Final Season 002

снимка: личен архив на христо стоилов
ПЪРВАТА ОТ СЕРИЯТА… Боко, старозагорският майстор на ролбари, в чийто списък са по-голямата част от колите в северозападна България, вече е направил първите бройки за учебно-състезателните Форд Пума на Дракона.

Пак в паузата между двата сезона предстои да бъде завършено и съседното на сервиза помещение (144 км м.), което ще е учебният център и място за семинари.

„До пролетта ще има монтиран и един подемник в зоната на сервизния парк, който да бъде в помощ на екипите, които се нуждаят от ремонт на състезателните машини“, уточнява Стилов, сочейки намиращата се на входа на сегашния сервиз гумо-монтираща машина.

2019 DRA Final Season 004

снимка: rallyxpress
ГОДИНИ НАРЕД ПОД ПОКРИВАЛО… бившата бегачка на Георги Гвоздейков, сега собственост на писта Дракон, също напусна халето, за да се присъедини към други 14 автомобила, от които Стоилов иска да направи бегачки за любители.

ЖУРНАЛИСТ, СПЕЦИАЛНО ПОСВЕТЕН В „ЗАКРИТОТО ОБЩЕСТВО“ НА ДРАКОНИТЕ

Stfan Iiev 015КОЛЕГАТА от сайта Мото-Клуб Стефан Илиев (на снимката) бе удостоен лично с лимитиран знак на пистата Дракон, който инж. Христо Стоилов лично залепи на неговия автомобил (на снимката долу). „Това е само за най-приближените хора до Дракон-а, а бройката на стикера наистина е лимитирана“, обяснява Ицо Дракона, шегувайки се, че мото-експертът вече е посветен в „закритото общество на Драконите“. И като първа задача за удостоеният с тази привилегия член на обществото „Писта Дракон“, бе обсъден проекта за фирмения паметник на трасето, който предстои също да бъде направен до началото на новия сезон и да се монтира на пътя към отбивката за пистата.

2019 DRA Final Season

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев