• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

Петък, 22 Май 2020 | Лондон, RallyXpesss
Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

У НАС ПРАВЯТ ПРЕСЯВКАТА
ВЕДНАГА СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ

СПОРЕД информации на сайта с новините в българския автомобилен спорт, веднага след празниците управата на АФБ свиква шефовете на комисиите, за да бъде направена пресявка на дати, състезания и организатори, за бъдещето пренареждане на надпреварите за отделните, дисциплини, обявени в началото на годината. След това събиране е логично, на сайта на федерацията, освен заповедите на министър Ананиев, да се появи и Версия 2.0 на стартовете за сезон 2020. Предишната информация, с която RallyXpress разполагаше за такава среща, сочеше датата 15 май.

ПРЕДИ ДНИ официалният портал на автомобилния спорт в Обединеното кралство направи публикация, с Моторспорт UK очерта първоначалните планове за това, как различните дисциплини могат да се върнат от предизвиканото от коронавирус прекъсване, наложено от епидемиологичните и санитарни ограничения, наложени във Великобритания.

Отделно в обемния текст (виж ТУК), посветен на постепенното нормализиране и в моторспорт, също така се сочат и някои от най-строгите, които като условия трябва да се прилагат за състезанията.

Управляващият автомобилния спорт орган на Обединеното кралство преустанови всички свои разрешителни за събития до 30 юни, но тъй като английското правителство започва да премахва някои ограничения за блокиране, включително тези, които обхващат спорта.

Моторспорт UK изготви указания за организаторите на събития, служителите и състезателите, за това какви мерки ще трябва да са в състояние да се прилагат, за се позволи възможността за възобновяване на автомобилния спорт като цяло.

По понятни причини, на този етап насоките подлежат на промяна и към мерките не са посочени точни дати или времеви рамки.


Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕТО от публикацията на Моторспорт UK.


В същото време в програмата се поставя акцентът върху социалното дистанциране и по-широкото използване на онлайн методи за справяне с много аспекти на администриране на събития.

Изпълнителният директор на Моторспорт UK Хю Чембърс заяви: „Този ​​проект включва широко представяне на общността на моторните спортове, проект който обединява и проучва как действа всеки аспект от всяка дисциплина и възможностите да бъде адаптиран, за да се спазват правителствените мерки относно социалното дистанциране и по-широките нужди на общността.

„Важно е, когато рестартираме автомобилния спорт, да го правим по безопасен и отговорен начин, който да спазва по-широкия дневен ред на общественото здраве и настроението на нацията.“

2020 M Sport UK CEO Hugh Chambers

снимка: официален сайт на моторспорт uk
ПРАГМАТИЧНО ДЕТАЙЛЕН… Изпълнителният директор Хю Чембърс излага проектът, с който управляващата бензиновите спортове власт се надяват да рестартират своите календари от края на идния месец.

» Ограниченията за състезания
продължават да остават строги.

Дисциплините, които включват двама души, споделящи един автомобил, ще се сблъскат с някои от най-коравите ограничения и може да не се възобновят за значителен период след други области на автомобилния спорт.

Това се отнася особено за състезанията от шампионатите в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. В указанията се казва, че първоначално е малко вероятно бъдат разрешено участието на навигаторите.

Това означава само изпитания за време на рали,  където пилотите повтарят един етап, който е по-кратък от 4 мили (6.44 км) няколко пъти, за да се види кой може да завърши маршрута най-бързо.

Но никакви етапи или пътни надпревари няма да бъдат разрешени до промяна на препоръките на правителството.

Ръководството на Моторспорт UK заявява: „В първата фаза на възстановяване на събитията, за да се спазват правителствените изисквания за социално дистанциране, беше направено предположението, че превозните средства трябва да са с „единично натоварване“ (един участник – бел. ред.), без навигатори и без общо шофиране на превозни средства.

„Това рефлектира на автомобилите за безопасност и на други длъжностни лица, както и на конкурентите. Така че в тази предварителна фаза се предвижда само проби за рали-времена на единично сигурно място, където могат да бъдат изключени зрители.

„Веднага щом правителствените ограничения позволяват промяна, ще се актуализират указания, които да позволят възстановяването на надпреварите.“

За момента обаче не се очаква правителствените мерки да се променят съществено в обозримо бъдеще, което ще е свързано с допълнителни промени и насоки от правителството.“

» Социалното дистанциране,
в състезателните вериги

Всички състезатели, длъжностни лица и членове на медиите ще трябва да подпишат декларация преди събитието, за което се заявяват, декларирайки, че не са претърпели симптомите на COVID-19 в рамките на две седмици преди събитието.

Указанията за възобновяване на състезания включват необходимостта вписванията (заявките – бел. ред.) да се правят електронно и далеч от местата за провеждане [на състезанията], за да се проверяват технически в отворена среда и да се използват визуални проверки.

2019 UK Rally

снимка: интернет
СОЛОВО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРАЗНАТА СЦЕНА… Поне за момента ралитата на Острова може са се окажат модифицирани до такава степен, че – дай Боже временно - драстично да променят характера на ралита: на трасето само пилот, без да има зрители…
 
Маршалите ще трябва да носят лични предпазни средства (ЛПС) в съответствие с предписанията на правителството и ще има само два маршала на пост, при гарантирано социално дистанциране.

Относно автомобилите, претърпели авария, се предвижда един маршал да се приближи до колата и ако водачът е ОК, трябва да подаде ръка с вдигнат нагоре палец, докато медицинските екипажи - с по-големи нива на ЛПС - ще се справят с по-сериозни инциденти.

Персоналът на екипа и служителите в администрацията на състезанието също ще бъдат ограничени със социалното дистанциране и състезателите ще бъдат инструктирани да останат в или до колата си в паркингите и монтажното пространство.

Посочено е, че (около трасетата) всички пешеходни пътеки, които са под минималното социално разстояние - в момента 2 метра - трябва да бъдат направени еднопосочни.

Състезанията с участието на смяна на водача ще бъдат друга област, за която ще има допълнителни правила, времената на пит-стоп ще са удължени, за да може да се дезинфекцират зоните за контакт, след като първият от пилотите напусне автомобила.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев