• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Ден след победата в Унгария Стратиева получи своя трофей

Вторник, 12 Ноември 2019 | Екатерина Стратиева, Будапеща
Ден след победата в Унгария Стратиева получи своя трофей

ТОЧНО ДЕН, след като във финалния кръг от регионалното първенство на ФИА за Европа Екатерина Стратиева спечели първото място при дамите в Унгария Рали, а с това и годишното класиране на международната федерация за Лейдис Къп, на специална церемония в унгарската столица на българката бе връчен годишния кристален приз. За състезателката на Астра Рейсинг Тим победата в континенталната надпревара идва след 103 старта в ралитата и със сигурност със сезон 2019 г. ще заема особено място в спортната биография на най-бързата българска дама.

Ето как призьорката в завършилото континентално първенство описва последната част от автомобилната си година:

„Вчера вечерта  в Будапеща се проведе церемония по годишното награждаване за ERC. Присъстваха всички шампиони, организатори на ралитата и целия екип Юроспорт, работещ за шампионата, както и всички делегати от Международната автомобилна федерация.

Ден след победата в Унгария Стратиева получи своя трофей

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ЗАСЛУЖЕН ПРИЗ ЗА ТЕЖКАТА ГОДИНА… Екатерина Стратиева позира с кристалното отличие на ФИА за победата й в Лейдис Къп за 2019 г.


Събитието започна с извеждане на сцената на всички шампиони от различните категории сред, които бяхме и ние.

Първо бе дадено отличието за отборно класиране на Сейнтлок Джуниър Тим, за което ние с Жоро [Аврамов] имаме голям принос с нашите последни ни две участия - в Кипър и в Унгария.

Така отборът ни изпревари в годишното класиране екипа на TOK Спорт с 9 т.

Последва резюме на изминалия сезон, в което резюме бяха показани подбрани моменти от всеки един от деветте кръга в ERC за тази годината.

2019 ERC Avards Kate 003

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ЛЕЙДИС ФЪРСТ ЗА НАЙ-ОЧАКВАНАТА ЦЕРЕМОНИЯ… Екатерина Стратиева и пряката ѝ съперничка за кристалния трофей Набила Тежпар получават своите награди.

Същинската част от церемонията по награждаването започна именно от класирането в Лейдис Къп - по традиция (а и по протокол – бел. ред.) дамите сме с предимство!

Водещите обявиха 3-ото място за Кати Манингс, която не присъстваше на церемонията, 2-то - за и – най-хубавия момент - отличието за първото място в категорията, за което се борих много здраво да спечеля през тази година!

Така тази титла се връща за 3-ти път в България и по този начин отново влизам в историята, защото до момента няма нито една жена с две, а аз вече имам три.

Последваха останалите категории, като кулминацията бе за най-добрия екипаж за годината - Крис Инграм/Рос Уитък.

2019 ERC Avards Kate 002

снимка: личен архив на екатерина стратиева
ЗАЕДНО СЪС СЪАВТОРЪТ НА УСПЕХА… Българката позира с дамския трофей, заслугата за който най-голям дял се пада на навигатора Георги Аврамов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев