• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Ретро

Сашо Върбишки: Първа победа след 50 дълги години на мечти

Сряда, 23 Септември 2020 | София, RallyXpress
Сашо Върбишки: Първа победа след 50 дълги години на мечти

ЗА ПЪРВИ ПЪТ името на пилота на Шумен Аутоспорт Сашо Стайков, познат повече с прякора си Сашо Върбишки се появи в официален лист със заявки на 25 юни за старта на планинското състезание в памет на Валери Великов. Това се чуха и първите приказки, че това е човек, който от много години имал мерак да кара спортен автомобил, но сгодата се паднала едва в този момент. В българския автомобилен спорт винаги е имало много гастрольори и т. нар. „прелетни птици“. Само че случая със Сашо Върбишки (на снимката) не само е съвършено различен, но и уникален за спорта ни като цяло.

„Някъде на 3-4 годинки е моя първи...

Бул. Александър Малинов се превръща в Писта София

Сряда, 16 Септември 2020 | София, на заем от МайСофия
Бул. Александър Малинов се превръща в Писта София

ТАЗИ година най-популярното пистово състезание в България – Писта София – ще се проведе на ново трасе, в Младост IV, на 20 септември, неделя (заявените участници може да бъдат видени ТУК).

Състезанието ще е втори кръг от Националния шампионат по Затворен маршрут (Писта) в календара на автомобилната федерация.

Освен атрактивните стартове в различните серии – Спорт, Туринг, Макси и Лада – организаторите са подготвили големи изненади за всички любители на високите скорости, които ще проследят Писта София на живо.

Достъпът на зрителите ще е свободен.

Състезанието Писта София ще продължи цял...

Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

Петък, 04 Септември 2020 | София, RallyXpress
Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

ТРИЧЛЕННИЯТ състав на Софийски апелативен съд, търговска колегия, ХV състав (Председател - Даниела Дончева и членове: Красимир Маринов и Капка Павлова) е отхвърлил, предявения от седем автомобилни клуба в страната иск срещу решенията на Общото събрание на БФАС, приети по време на провеждането на общата сбирка на клубовете на 21 април 2018 г. в зала София на БЧК.

Така наречената „тричленка“ също така отмени № 1598 от 16.09.2019 г., постановено по т.д.№854/2018г. по описа на СГС, ТО 7 състав и по този начин определи, че решенията на събранието на БФАС от април 2018 г. са изцяло законосъобразни.

Решенията на това...

Напусна ни най-големият от журналистите – Мартин Холмс

Понеделник, 15 Юни 2020 | Уокинг, Съри, Англия/RallyXpress
  • обновена
Напусна ни най-големият от журналистите – Мартин Холмс

МАЛКО СЛЕД КАТО навърши 80 години, почина Мартин Холмс, легендарният английски журналист, справедливо наричаният „папата на световните ралита“ новинар, който в продължение на  близо половин век лично покриваше на място всички стартове на световното първенство, както и по-значителните състезания от европейския шампионат по рали.

Роден в Аштед, Съри, Мартин завършва образованието си като юрист, но още по време на следването открива амбицията си да бъде професионален рали навигатор, преди да започне да гради впечатляващата кариера на автомобилен журналист през 1974 г.

Неговите доживотни...

Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

Петък, 22 Май 2020 | Лондон, RallyXpesss
Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

ПРЕДИ ДНИ официалният портал на автомобилния спорт в Обединеното кралство направи публикация, с Моторспорт UK очерта първоначалните планове за това, как различните дисциплини могат да се върнат от предизвиканото от коронавирус прекъсване, наложено от епидемиологичните и санитарни ограничения, наложени във Великобритания.

Отделно в обемния текст (виж ТУК), посветен на постепенното нормализиране и в моторспорт, също така се сочат и някои от най-строгите, които като условия трябва да се прилагат за състезанията.

Управляващият автомобилния спорт орган на Обединеното кралство преустанови...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев