• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Ретро

Шампионът води колоната на Класик Рали Нептун 2014 г.

Петък, 27 Юни 2014 | Варна, Прес-служба рали Нептун
 RallyXpress

 ШАМПИОНЪТ за миналата година и победителят в първенството в първенството на класическите автомобили за 2011 г. Николай Ковачев (№1) ще води колоната от петнадесет автомобила, които утре стартират от Варна в първия кръг на шампионата за този сезон.

Най-многобройна е групата на варненските пилоти -11, по един са пилотите от Сливен, София, Каварна и от Москва.

Според информацията на домакините на Нептун, най-интересните автомобили, които ще предизвикат интереса на публиката утре сутринта на старта са Форд Мустанг, Щаер Пух, Алфа Ромео, рали-вариантът на Рено 8 Гордини.

Регламентът на класическото...

Миро Петков става първия наш в германските серии HАIGO

Четвъртък, 08 Май 2014 | Рей Пурукер, Берлин
Миро Петков става първия наш в германските серии HАIGO

ЗА ПЪРВИ път български автомобилен пилот – Мирослав Петков (на снимката) участва в сериите на Германските исторически серии HАIGO, стартирайки на Моторспорт Арена Ошарслейбен в едноименния град на провинция Саксон-Анхалт. В това си участие Миро, който е шампион на писта в миналогодишния клас А6, се състезава за Хейдике Моторспорт, управлявайки болид Естония 21. Българинът работи за Йенсер Моторспорт в Швейцария, а участието му на Ошарслейбен е сбъдната му мечта да кара едноместен исторически автомобил.  

Пистовите състезания HАIGO са част от подкрепящите серии на АДАК GT Мастърс в Източна...

Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

Четвъртък, 01 Май 2014 | Любомир Дренски, RallyXpress
Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

ДЕН, СЛЕД КАТО ретро маратонът Сидни-Лондон премина през българската си секция и направи три, вместо планираните три преминавания на етапа Българка, двамата организатори на етапа в България – Атанас Чанев и Силвия Христова (тя и човекът, направил връзката за състезанието), получиха кратко благодарствено писмо от директора на надпреварата Майк Солоуей. Обикновено такива писма получават и останалите организатори по маршрута, но за двамата то е специално. Защото освен стандартните фрази за благодарност, в писмото е казано и това, че „работата, която сте свършили беше страхотна.“ И в добавка,...

Маратонците влюбени в Сливен, три пъти карат етапа Българка

Вторник, 29 Април 2014 | Сливен, Любомир Дренски
 RallyXpress

СЛИВЕНСКИТЕ организатори на българската секция от ретро-маратона от Сидни до Лондон получиха възможно най-неочакваният комплимент от участниците, след като днес пристигналите в града под Сините камъни 19 автомобила направиха три преминавания през 33-километровия скоростен етап, вместо планираните две карания на трасето над Българка. В понеделник вечерта организаторите на маратона направиха задължителна предварителна проверка на скоростната отсечка.

Пътят и състоянието му толкова много им хареса, че още тогава изявиха желание вместо две, да направят три преминавания. Това стана за...

46 г. по-късно Сидни/Лондон се връща на светло… в Сливен

Четвъртък, 10 Април 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

АКО НАИСТИНА искате да разберете духа на световните ралита в края на 60-те години на миналия век и да видите колите, които подпалиха фантазиите поне пет поколения наши пилоти, просто блокирайте дните си за 28 и 29 април, намерете си рано-рано място на класиката Карандила, за да видите кои от потеглилите 51 екипажа на шестия класически маратон Лондон/Сидни, ще карат в Сливенския балкан.

Там са двете скоростни отсечки – 44 и 45, които са подготвени от АСК Сливен. След почти пълни 46 години, маратонът между столицата на Империята и метрополията се връща, но този път в обратна посока.

Което е по-важно, този...

«  18 19 20 21 22 23 24  » 
Автобои Неделчев