• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Ретро

Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

Четвъртък, 01 Май 2014 | Любомир Дренски, RallyXpress
Има здрава българска следа в маратона от Сидни до Лондон

ДЕН, СЛЕД КАТО ретро маратонът Сидни-Лондон премина през българската си секция и направи три, вместо планираните три преминавания на етапа Българка, двамата организатори на етапа в България – Атанас Чанев и Силвия Христова (тя и човекът, направил връзката за състезанието), получиха кратко благодарствено писмо от директора на надпреварата Майк Солоуей. Обикновено такива писма получават и останалите организатори по маршрута, но за двамата то е специално. Защото освен стандартните фрази за благодарност, в писмото е казано и това, че „работата, която сте свършили беше страхотна.“ И в добавка,...

Маратонците влюбени в Сливен, три пъти карат етапа Българка

Вторник, 29 Април 2014 | Сливен, Любомир Дренски
 RallyXpress

СЛИВЕНСКИТЕ организатори на българската секция от ретро-маратона от Сидни до Лондон получиха възможно най-неочакваният комплимент от участниците, след като днес пристигналите в града под Сините камъни 19 автомобила направиха три преминавания през 33-километровия скоростен етап, вместо планираните две карания на трасето над Българка. В понеделник вечерта организаторите на маратона направиха задължителна предварителна проверка на скоростната отсечка.

Пътят и състоянието му толкова много им хареса, че още тогава изявиха желание вместо две, да направят три преминавания. Това стана за...

46 г. по-късно Сидни/Лондон се връща на светло… в Сливен

Четвъртък, 10 Април 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

АКО НАИСТИНА искате да разберете духа на световните ралита в края на 60-те години на миналия век и да видите колите, които подпалиха фантазиите поне пет поколения наши пилоти, просто блокирайте дните си за 28 и 29 април, намерете си рано-рано място на класиката Карандила, за да видите кои от потеглилите 51 екипажа на шестия класически маратон Лондон/Сидни, ще карат в Сливенския балкан.

Там са двете скоростни отсечки – 44 и 45, които са подготвени от АСК Сливен. След почти пълни 46 години, маратонът между столицата на Империята и метрополията се връща, но този път в обратна посока.

Което е по-важно, този...

Варненец и сливенчанин са шампиони при ретро-колите

Понеделник, 16 Декември 2013 | Варна/София, RallyXpress
 RallyXpress

ВАРНЕНЕЦЪТ Николай Ковачев (Порше 924, 204 т.) и сливналията Петър Георгиев (Опел Корса, 195 т.) са шампионите на България при ретро-автомобилите в двете дисциплини „точна езда" и „слалом" след края на сезона за 2013 г. Това става известно от информацията, изпратена от организатора на надпреварата на българските олдтаймери Орлин Пенев, който е в центъра на организацията на надпреварите за хора, които залагат повече на духа, а не на свръх-технологиите в автомобилостроенето.

Шампионатът тази година бе в четири старта, от които в точната езда Ковачев има две победи от три участия, а следващият го в...

Обиколката на Варна затваря годината на ретро пилотите

Четвъртък, 05 Декември 2013 | София, RallyXpress
 RallyXpress

В КЪСНИЯ след обед тази събота ще стане известен и последният от шампионите на България в автомобилните спортове – екипажът, който ще спечели ретро-надпреварите за 2013 г.

Тандемът победител ще е известен веднага след края на финалния четвърти кръг от шампионата на класиците – 15-ото издание на Класик Ретро Обиколка на Варна.

Традиционната обиколка се организира от Нептун Моторспорт, в партньорство на автомобилният и ретро клуб от града, както и регионалната организация на Съюза на българските автомобилисти (СБА) в морската ни столица.

Общата дължина на маршрута е 87.70 км, включващи в себе си...

«  17 18 19 20 21 22 23  » 
Автобои Неделчев