• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Ретро

Андреа Адамо го играе на оптимист, чака пет марки

Вторник, 16 Март 2021 | от Страшо Димов/RallyXpress
Андреа Адамо го играе на оптимист, чака пет марки

НА КОНКРЕТНИЯ въпрос, дали ще има нови производители в световните серии по рали, шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо го раздава оптимистично настроен. Без да отговаря конкретно, италианецът смята: „Ще имаме ли пет, шест? Според мен трябва да са възможни пет.“

Но отговорът на големия шеф на корейския тим звучи не особено убедително, най-вече, защото все още няма яснота около това, дали бордът на директорите ще даде „добро“ Хюндай да продължи в световните серии, чиято нова ера настъпва от идната година с ползването на хибридните автомобили от Рали 1.

Макар той да е цитиран от сайта Dirtfish да...

Екипажът Драганов/Янев пак с подиум в американското рали

Вторник, 23 Февруари 2021 | Чикаго, RallyXpress
Екипажът Драганов/Янев пак с подиум в американското рали

ТАКОВА НЕ се случва често, а още по-малко това става отвъд Атлантика! В рамките на 12 месеца, скромен рали-тандем от двама българи, преселили се преди 20 години в Чикаго, но пренесли през океана нелечимия български „рали-вирус“, Иво Драганов и неговия ко-пилот Владимир Янев (на снимката горе) за втора поредна година завършиха на подиума Сно Дрифт Рали.

Този снежен спринт е точка първа в програмата на Американ Рали Асъсиейъшън (ARA), с който, макар и с ограничения, тръгна рали-сезона на янките.

„Но поради „короната“ от два дни, бе [ралито] бе съкратено на един, а 112 състезателни мили (118.24 км), бяха...

Ричардс: Да бъде преосмислен начина на състезания в ралито

Неделя, 07 Февруари 2021 | от Тодор Христов/Англия
Ричардс: Да бъде преосмислен начина на състезания в ралито

ПРЕЗИДЕНТЪТ на автомобилната федерация на Острова – 68-годишният Дейвид Ричардс (на снимката) е притеснен. И изглежда, това е с пълно основание, защото най-известният уелсец в бензиновите дисциплини смята, че „…просто се опитвам да пресъздавам миналото през цялото време в по-високите категории. Ричардс е човекът, на който не може да се отрече познаването на проблема. В спорта, като навигатор, той изведе Ари Ватанен до титлата през 1981 г., а заради успехите на Продрайв и Субару в WRC бе удостоен като Офисър от Бритиш Емпайър (OBE) от Елизабет II.

%каре4%
"Страхувам се, че матрицата е настроена - каза...

Защо в Тойота отново залагат на скандинавската си връзка?

Неделя, 10 Януари 2021 | София, RallyXpress
Защо в Тойота отново залагат на скандинавската си връзка?

НАПЪЛНО ОЧАКВАНО, в пилотския състав на своя тим за 2021 г., който Тойота обяви преди нова година, промени няма – световният шампион Себ Ожие, Елфин Евънс и Кале Рованпера, допълнени от Такамото Катсута, който няма да играе за отборното.

Промяната обаче е налице и тя е в името на новия шеф на Тойота Газоо Рейсинг – Яри-Мати Латвала, заменил върналият с две титли японската марка в световните серии Томи Макинен.

Четирикратният световен шампион минала едно ниво нагоре и от този месец вече е моторспорт съветник на Тойота.

„Когато мислих за новия ни екип през 2021 г., името и лицето на Яри-Мати бяха...

Сотбис продаде Ланча-та на Хенри Тойвонен за €839 653

Понеделник, 28 Септември 2020 | Лондон, RallyXpesss
Сотбис продаде Ланча-та на Хенри Тойвонен за €839 653

ПОБЕДНИЯТ автомобил Ланча Делта S4 (виж колажа по-долу), с която през 1985 г. фантастичният финландец Херни Тойвонен завърши на финала в Бат, Англия британското RAC Рали, бе продадена преди дни от аукционната къща Сотбис за рекордните 764 375 паунда (точно €839 653.86).

Новият собственик на „стрелата“, разбира се е останал анонимен, а за обявата, че Сотбис е изложила на страницата си автомобила на легендарната финландска рали-фамилия (на снимката при победата му в Бат), първи в края на миналата година писа авторитетният британски сайт на сп. Аутоспорт.

Обявата на сайта на най-старата на Острова аукционна...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев