• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Ретро

Напусна ни най-големият от журналистите – Мартин Холмс

Понеделник, 15 Юни 2020 | Уокинг, Съри, Англия/RallyXpress
  • обновена
Напусна ни най-големият от журналистите – Мартин Холмс

МАЛКО СЛЕД КАТО навърши 80 години, почина Мартин Холмс, легендарният английски журналист, справедливо наричаният „папата на световните ралита“ новинар, който в продължение на  близо половин век лично покриваше на място всички стартове на световното първенство, както и по-значителните състезания от европейския шампионат по рали.

Роден в Аштед, Съри, Мартин завършва образованието си като юрист, но още по време на следването открива амбицията си да бъде професионален рали навигатор, преди да започне да гради впечатляващата кариера на автомобилен журналист през 1974 г.

Неговите доживотни...

За ЧРД Оги Христов си подари МиГ19 и прелетя над Преслав

Понеделник, 25 Май 2020 | Шумен, RallyXpress
За ЧРД Оги Христов си подари МиГ19 и прелетя над Преслав

ЗА СВОЯ ХРИСТОВ рожден ден, един от шуменските пилоти – Огнян Христов (на снимката) си направи не един, а два екстравагантни подаръка.

Дни преди да чукне 33 (честито, Христов!), състезателят стана собственик на отдавна снет от въоръжение МиГ19, един от първите 8 реактивни самолети, пристигнали в България през 1959 г.

А днес, навръх празника си, Огнян за първи път, след спортен автомобил, се пусна да пилотира и спортен самолет Злин, оставайки във въздуха между Шумен и Преслав и обратно на ешелон от 2500 – 3000 м. точно 47 минути.

„Невероятно изживяване, не е възможно да бъде описано“, похвали се пред RallyXpress...

Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

Петък, 22 Май 2020 | Лондон, RallyXpesss
Моторспорт UK с указания за подновяването на спорта

ПРЕДИ ДНИ официалният портал на автомобилния спорт в Обединеното кралство направи публикация, с Моторспорт UK очерта първоначалните планове за това, как различните дисциплини могат да се върнат от предизвиканото от коронавирус прекъсване, наложено от епидемиологичните и санитарни ограничения, наложени във Великобритания.

Отделно в обемния текст (виж ТУК), посветен на постепенното нормализиране и в моторспорт, също така се сочат и някои от най-строгите, които като условия трябва да се прилагат за състезанията.

Управляващият автомобилния спорт орган на Обединеното кралство преустанови...

ФИА пусна Календар WRC 2020 версия 1.0, чакат се още смени

Четвъртък, 07 Май 2020 | Париж, RallyXpress
ФИА пусна Календар WRC 2020 версия 1.0, чакат се още смени

МЕЖДУНАРОДНАТА автомобилна федерация (ФИА) публикува съвместен документ, който представлява версия 1.0 на календара на световния шампионат по рали за осакатения заради пандемията COVID 19 сезон 2020.

:: Оригиналният вариант,
поместен на официалния
портал на световните
серии може да видите ТУК

В съобщението се казва, че този документ
се отнася до всички бъдещи кръгове на шампионата след отлагането на състезанията в Аржентина и Италия, заедно с отмяната на старта през този месец в Португалия.

„Следващият насрочен кръг е Сафари Рали Кения (16/19 юли) и правителството [на Кения] ще предостави...

С един дъх днес Боби Капев ще загаси 70 свещички на тортата!

Понеделник, 30 Март 2020 | София, RallyXpress
С един дъх днес Боби Капев ще загаси 70 свещички на тортата!

МАКАР И ПОД най-дълбока карантина заради годините, днес на Борис Капев (на снимката), макар и в тесен семеен кръг, ще се наложи на един дъх да загаси 70 свещички върху тържествената домашна торта. Точно така – Боби, Капелини, Професóре-то прекрачва в осмото десетилетие. При това поводът сайта с новините да отбележи този ден не е единствено, защото е юбилея на човек отдал близо 40 години на спорта. Другата причина е, че в историята на БГ- автомобилния спорт, а също и в аналите на световните серии Боби Капев е регистриран заради два факта.

Той се оказа първият и единствен българин, официално...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев