• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Ретро

Сотбис продаде Ланча-та на Хенри Тойвонен за €839 653

Понеделник, 28 Септември 2020 | Лондон, RallyXpesss
Сотбис продаде Ланча-та на Хенри Тойвонен за €839 653

ПОБЕДНИЯТ автомобил Ланча Делта S4 (виж колажа по-долу), с която през 1985 г. фантастичният финландец Херни Тойвонен завърши на финала в Бат, Англия британското RAC Рали, бе продадена преди дни от аукционната къща Сотбис за рекордните 764 375 паунда (точно €839 653.86).

Новият собственик на „стрелата“, разбира се е останал анонимен, а за обявата, че Сотбис е изложила на страницата си автомобила на легендарната финландска рали-фамилия (на снимката при победата му в Бат), първи в края на миналата година писа авторитетният британски сайт на сп. Аутоспорт.

Обявата на сайта на най-старата на Острова аукционна...

Сашо Върбишки: Първа победа след 50 дълги години на мечти

Сряда, 23 Септември 2020 | София, RallyXpress
Сашо Върбишки: Първа победа след 50 дълги години на мечти

ЗА ПЪРВИ ПЪТ името на пилота на Шумен Аутоспорт Сашо Стайков, познат повече с прякора си Сашо Върбишки се появи в официален лист със заявки на 25 юни за старта на планинското състезание в памет на Валери Великов. Това се чуха и първите приказки, че това е човек, който от много години имал мерак да кара спортен автомобил, но сгодата се паднала едва в този момент. В българския автомобилен спорт винаги е имало много гастрольори и т. нар. „прелетни птици“. Само че случая със Сашо Върбишки (на снимката) не само е съвършено различен, но и уникален за спорта ни като цяло.

„Някъде на 3-4 годинки е моя първи...

Бул. Александър Малинов се превръща в Писта София

Сряда, 16 Септември 2020 | София, на заем от МайСофия
Бул. Александър Малинов се превръща в Писта София

ТАЗИ година най-популярното пистово състезание в България – Писта София – ще се проведе на ново трасе, в Младост IV, на 20 септември, неделя (заявените участници може да бъдат видени ТУК).

Състезанието ще е втори кръг от Националния шампионат по Затворен маршрут (Писта) в календара на автомобилната федерация.

Освен атрактивните стартове в различните серии – Спорт, Туринг, Макси и Лада – организаторите са подготвили големи изненади за всички любители на високите скорости, които ще проследят Писта София на живо.

Достъпът на зрителите ще е свободен.

Състезанието Писта София ще продължи цял...

Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

Петък, 04 Септември 2020 | София, RallyXpress
Софийският апелативен съд отхвърли иска на 7-те клуба

ТРИЧЛЕННИЯТ състав на Софийски апелативен съд, търговска колегия, ХV състав (Председател - Даниела Дончева и членове: Красимир Маринов и Капка Павлова) е отхвърлил, предявения от седем автомобилни клуба в страната иск срещу решенията на Общото събрание на БФАС, приети по време на провеждането на общата сбирка на клубовете на 21 април 2018 г. в зала София на БЧК.

Така наречената „тричленка“ също така отмени № 1598 от 16.09.2019 г., постановено по т.д.№854/2018г. по описа на СГС, ТО 7 състав и по този начин определи, че решенията на събранието на БФАС от април 2018 г. са изцяло законосъобразни.

Решенията на това...

Напусна ни най-големият от журналистите – Мартин Холмс

Понеделник, 15 Юни 2020 | Уокинг, Съри, Англия/RallyXpress
  • обновена
Напусна ни най-големият от журналистите – Мартин Холмс

МАЛКО СЛЕД КАТО навърши 80 години, почина Мартин Холмс, легендарният английски журналист, справедливо наричаният „папата на световните ралита“ новинар, който в продължение на  близо половин век лично покриваше на място всички стартове на световното първенство, както и по-значителните състезания от европейския шампионат по рали.

Роден в Аштед, Съри, Мартин завършва образованието си като юрист, но още по време на следването открива амбицията си да бъде професионален рали навигатор, преди да започне да гради впечатляващата кариера на автомобилен журналист през 1974 г.

Неговите доживотни...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев