• ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

  • ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

Ретро

5 години след първата купа: Стратиева пак най-бърза дама

Неделя, 10 Ноември 2019 | София, RallyXpress
5 години след първата купа: Стратиева пак най-бърза дама

ПЕТ ГОДИНИ и около 40 ралита по-късно, след като през 2014 г. спечели Дамската купа в регионалното първенство на ФИА за Европа, Екатерина Стратиева (на снимката, Пежо 208 R2) отново е на върха на класирането, завършвайки първа от четирите си конкурентки на финала в Рали Унгария. След осем етапни победи, половината от които срещу лидерката в класирането преди финала – Небила Тежнар (Вбр, Пежо 209 R2), българката, с третото си участие през сезона, си осигури титлата в Лейдис Къп за 2019 г.

Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов са 14-и в общото класиране – 2.40:46.6 ч., а в своя клас RC4 – двамата са на третото...

Двама шампиони и вицето с бургаска точка на сезон 2019

Петък, 18 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Двама шампиони и вицето с бургаска точка на сезон 2019

„КУАТРО“ ШАМПИОНЪТ в Серия Туринг Иван Влъчков (София Кар МС) ще завърши тазгодишния си сезона в неделя на писта Бургас с петия и реално се последен кръг от националния шампионат на затворен маршрут и писта, се казва в прес-релийз от екипа на Влъчков Рейсинг.

С отпадането на първоначално предвидения 6-и старт на гръцката Серес или на калояновската Дракон, каращият с лиценз на София Кар Моторспорт пилот стана предсрочно шампион в Стара Загора, побеждавайки при „турингите“ за четвърта  поредна година и с актив от 75 т. реално е недостижим.

Най-успешният и резултатен пилот в пистовото...

Стратиева: Щастлива съм, че успяхме да издържим физически

Вторник, 01 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Стратиева: Щастлива съм, че успяхме да издържим физически

ЕКИПАЖЪТ на Петрол Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) завършиха кошмарното кипърско рали на 23-о място в генералното класиране, а от двете дами – местната Пантелица Йонгул (Субару Импреза STi), пилотираното от българката Пежо 208 R2 се оказа на финала с почти… „половин час по-рано“.

Всеки знае, че на острова ралито е макадамова мелничка за автомобили и характери, но от която и българката, и „ер-двойката“ се измъкнаха леко понамачкани физически, но не и психически.

„Не мога да повярвам, че сме на финала! Етапите са направо невъзможни и сега виждам, колко корави могат да бъдат“,...

Стратиева: Нямам думи, за да опиша колко тежки са етапите

Неделя, 29 Септември 2019 | Ларнака, RallyXpress
Стратиева: Нямам думи, за да опиша колко тежки са етапите

НАПЪЛНО СИГУРНО Е, че мечтата на Екатерина Стратиева (на снимката) да кара в Кипър Рали се е оказала далече по-трудно нещо, отколкото състезателката си е представяла. Макадамът на острова не просто е тежък. Той направо си е кошмар за всеки екипаж и всеки автомобил. Въпреки трудностите обаче тандемът Стратиева/Аврамов продължава битката с камънаците, които в Кипър носят определението „макадам“, при това оръжието на двамата българи е едно крехко за тези условия Пежо 208 R2.

Ето как Стратиева определя първия от двата дни през камънаците край Ларнака:

„Днес оцеляхме!

Нямам думи да го опиша… който...

Спукана гума прецаква QS на Стратиева/Аврамов в Кипър

Събота, 28 Септември 2019 | Ларнака, RallyXpress
Спукана гума прецаква QS на Стратиева/Аврамов в Кипър

БЪЛГАРСКИЯТ екипаж Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) бяха сериозно прецакани днес по време на квалификационната сесия, от показаните в която времена се определя и мястото на екипажа в стартовия лист.

Спукана предна дясна гума още в първия километър по трасето обезсмисля задачата на екипажа.

Така в Кипър Рали, което за Стратиева е старт №100 и несбъдната до този уикенд 12-годишна мечта, българката се сблъсква с ужасяващ макадам и график на състезанието, които изискват физическа форма на десетобоец, допълнена с издръжливостта на морски тюлен.

Само заради церемонията нашите,...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев