• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Ретро

Юли Телийски с впечатляваща езда в австрийското Алтенбах

Вторник, 16 Юли 2019 | София, RallyXpress
Юли Телийски с впечатляваща езда в австрийското Алтенбах

В ИЗМИНАЛИЯ уикенд двойният шампион на страната в генералното касиране на планинските изкачвания Юли Телийски (на снимката) беше един от големите отсъстващи от планинско Раховец-Лясковец. Никой от скромната компания над Лясковец дори и не опита да се доближи до рекорда на Телийски от 2018 г.

Въпреки това пилотът на Дунев Рейсинг не пропусна в неделята надвечер да направи каране, с което да напомни – независимо, че чак от Австрия – че скоростта и сигурността, с която е известен у нас, вече е позната и на зрители и негови колеги от първенството на Австрия.

В първия кръг от втората петица...

Фармтрак с тест за сигурността в ралитата, ползва 5 екипажа

Събота, 06 Юли 2019 | от Владо Гатев, Варна
Фармтрак с тест за сигурността в ралитата, ползва 5 екипажа

В ДНИТЕ на 39-то Монбат Рали Сливен експериментално и негласно бе изпробвана система за проследяването на автомобилите и тяхното местоположение по трасето. Тракерите бяха поставени в автомобилите на пет от стартиралите екипажи, като целта на тези тестовете беше, за да се проверят какви са възможностите за изграждане на цялостна система за осигуряване на сигурността на екипажите по време на ралитата от националния шампионат. Изпитанията бяха проведени чрез системата Фармтрак.

Тази система се предлага от лидерът в прецизното земеделие и предлагането на дигитални решения в областта на...

След 7сезона Боби Григоров ще продава С2, но запазва патето

Четвъртък, 27 Юни 2019 | София, RallyXpress
След 7сезона Боби Григоров ще продава С2, но запазва патето

ЧЕСТНО ЩЕ СИ КАЖА - мъчно ми е, дори доста ми е мъчно, че ще се разделя с една моя сбъдната мечта, бих казал, че с нея са най-щастливите ми години в спорта…“, това каза тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт атрактивния пилот и дългогодишен любимец на публиката Боби Григоров (на снимката), комуто предстои тези дни да се раздели със своя боен автомобил. През 2012 г. мечтата му да кара автомобил от група А се осъществява, когато той купува от Георги Янакиев-мл. неговия Ситроен С2 S1600.

Колата има над 30 старта в националния шампионат, донесла е две титли, а за Григоров – бронзовото...

Лефтеров за германския мит: Мечтите могат и да се сбъдват

Понеделник, 24 Юни 2019 | от Юлия Илиева, Варна
Лефтеров за германския мит: Мечтите могат и да се сбъдват

'ЧОВЕК Е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Това за пореден път доказа младият варненец Павел Лефтеров (на снимката), чийто нов прякор - след участието в класическото германско надбягване в планината Айфел - е Нощен ездач (Night Ryder).

На връх имения си ден, вместо да празнува с близки и приятели, той осъществи една своя детска мечта – да кара в 24-часово състезание на Нюрбургринг. Не че класиката в Льо Ман не го привлича.

По-простото обяснение е, че германското трасе е два пъти по-дълго и условията на него са в пъти по-трудни от френската легенда в гонките по издръжливост.

Началото на...

Елвис Георгиев поема ТК на Автомобилната федерация BG

Четвъртък, 20 Юни 2019 | София, RallyXpress
Елвис Георгиев поема ТК на Автомобилната федерация BG

54-ГОДИШНИЯТ Елвис Георгиев (на снимката) е новият председател на Техническата комисия на Автомобилна федерация на България (АФБ), става ясно от официалния портал на сдружението. Заедно с него са посочени и имената на още дванадесет членове на комисията, която е била формирана в четвъртък по обед. Повечето от „дузината на Елвис“ са все специалисти, познати със своя професионализъм в областта и хора, които в през последните дни са поискали писмено да бъдат освободени от ангажиментите им към „Комисията Попов“ към БФАС, към която са били приобщени досега.

Това (по реда на посочване на Прочети още

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев