• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Хари Леков прави повторен дебют край Сините камъни

Събота, 29 Юни 2019 | Сливен, RallyXpress
Хари Леков прави повторен дебют край Сините камъни

ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че не ставаше дума за отбора на Боила Моторспорт, това, че младият му пилот Харалампи (Хари) Леков (на снимката) ще направи първото си голям старт под Сините камъни, можеше да се приеме за чиста доза случайност. Но след като българският студен е в листата на заявените за Монбат Рали Сливен точно година, след като за първи път седна зад волана на „деветката“ на БАМС именно в Сливен и в планинско Българка, това означава точно премерен ход. Защо именно тук, отговорът ще търсим днес от менторите на пилота баща и син Илиеви.

„Да, първото ми истински голямо рали“ – потвърди за сайта с новините в българския автомобилен спорт Хари, докато за последно преглеждаше записите от он-борд камерата на тренировъчния втори ден на сливенското рали.  

Той обобщава вече набелязаните с менторите си цели за 39-ото издание на сливенското рали:

„Първо – да завършим. Не сме дошли тук, за да се доказваме, а за да направим тренировка. И, второ, да разберем доколко се намирам в добро темпо.“

Както може да се очаква, партньор на Хари ще е мултифункционалния член на БАМС и навигатор, на който поверяват прохождането на младите пилоти в този софийски клуб – Йордан Батаклиев.

„В сряда направихме бързи тестове в района на Кюстендил, накъде около 30 километра и веднага оттам потеглихме за тук и опознаването на скоростните етапи на Монбат Рали Сливен.“

Това ще е вторият съвместен старт на екипажа Леков/Батаклиев, след участието им в първото от спринтовите състезания тази година край Видин.

В откриващото сезона на спринтьорите рали, екипажът на БАМС завърши дебютното си участие на 7-о място в генералното класиране и на трета позиция в НС2.

„О, да, страхотно ме кефят тукашните отсечки – има много хубави, комбинирани с много тегави. Ще е интересно, няма две мнения“, категорично отсъжда Хари Леков.

Хари Леков прави повторен дебют край Сините камъни

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ЕДНА ГОДИНА ПО-РАНО… Хари Леков стартира в първото си състезание от своята автомобилна кариера – планинско Българка, избрано специално от неговия ментор Владо Илиев.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев