• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Анализи

Рали BG: след върхове, лек спад и тотален срив през 2018 г.

Петък, 10 Май 2019 | Варна, RallyXpress
Рали BG: след върхове, лек спад и тотален срив през 2018 г.

ИСТОРИЯТА НА най-голямото българско рали е изпъстрена с върхове от самото начало, с леки спадове след първите 10 години, бляскави моменти край морето и малко очаквана смяна на локацията от черноморския курорт в Рила и Чамкория в началото на новото столетие. Нашенското състезание в продължение на дълги сезони бе европейския еталон (не броим Райд полски – второто по продължителност в Европа рали), а суперлативите на ФИА за качествата на Златни бяха толкова много и така разнообразни, че с тях свикнахме до такава степен, че когато дойдоха сривовете изведнъж всички се сетиха: „Ама пък какво рали...

10 сезона: От морето до Рила и обратно - 128 етапа, 2202 км

Четвъртък, 09 Май 2019 | Варна, RallyXpress
10 сезона: От морето до Рила и обратно - 128 етапа, 2202 км

ТОЧНО 128 скоростни етапа и 2201.74 км разделят 40-ото издание на рали България и стартиращото в петък вечер юбилейно 50 издание на емблематичното ни автомобилно състезание. Това е спортната „дистанция“ на времето, в което преименуваният на четири пъти от Златни пясъци 20-звезден български кръг от еврошампионата е пробягал до момента. И това започнато не само в сезона на третата кръгла годишнина, но и в годината, отбелязала закономерно автомобилните ни амбиции за място в световния шампионат по рали.

По това време вече седем години стартът не е в Албена и край морето, а в Рила и главният й зимен...

За старта в събота: Листата на заявените екипажи мина 40

Понеделник, 06 Май 2019 | Варна, RallyXpress
За старта в събота: Листата на заявените екипажи мина 40

ВЕЧЕ Е ЯСЕН списъка със заявените екипажи за старта на юбилейното рали България. В петък вечер, по времена церемониалния старт пред варненската Катедрала Свето успение Богородично, под арката на 50-ото здание ще преминат 41 екипажа, стига преди това толкова да преминат успешно и двете първи контроли от състезанието – административната и техническата. С №1 и №2 на старта ще застанат две румънски Шкода Фабия R5 - Дан Гъртофан/Тудор Марца и Валентин Портечеану/Дан Добре.

Срещу тях са двете български „ер-петици“ на действащите шампиони Мирослав Ангелов/Еди Сивов и 8-кратният победител в...

Утре управата на БФАС свиква общото събрание на клубовете

Понеделник, 29 Април 2019 | София, RallyXpress
Утре управата на БФАС свиква общото събрание на клубовете

ТОЧНО СПОРЕД предварително определената от автомобилната федерация програма и след публикувана в неофициалния раздел рубриката Държавен вестник, под рубриката Покани и съобщения покана, управата на БФАС утре събира клубовете на поредното общо събрание. Това ще стане на добре познатото от последните пет години място – сградата на БЧК в София, зала София. Да припомним съдържанието на поканата:

„Управителният съвет на Сдружение с нестопанска цел Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС), гр. София, рег. по ф. д. №32505/92 г. по описа на СГС, на основание чл. 26, ал. 1 от ЗЮЛНЦ и чл. 22, ал. 2 от...

Инж. Емил Панчев с документ и коментар за отнетия лиценз

Събота, 27 Април 2019 | София, RallyXpress
Инж. Емил Панчев с документ и коментар за отнетия лиценз

ДНЕС СЛЕД ОБЕД на личната ми пощенската кутия и тази на RallyXprеss се получи писмо от председателят на СБА инж. Емил Панчев (на снимката). Към мейла има и прикрепен файл на PDF от Правно становище на Международната асоциация за правосъдие и арбитраж (виж съдържанието на факсимилето по-долу), което третира въпроса за легитимността на избраната от 77 клуба в страната управа на Калоян Станчев на 21 април 2018 г. Документът показва една различна юридическа трактовка, която по неизвестни до момента причини в СБА са пазили неогласена.

Ето и нередактираният текст от писмото на инж. Емил Панчев, под което са и...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев