• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

30 екипа за 5-о международно ретро рали България 2019

Сряда, 05 Юни 2019 | София, Пресклуб България
30 екипа за 5-о международно ретро рали България 2019

ИНФОРМАЦИЯ В МРЕЖАТА ЗА
МАЛКИЯ ЮБИЛЕЙ НА БЪЛГАРИЯ

 

Retro BG Site
ПЪЛНАТА информация – програма, карти, часови график за малкия юбилей на международното ретро рали България може да бъде намерена
на официалния сайт на състезанието

НА 8 ЮНИ, събота, в 9.30 ч на площад Ал. Невски ще бъде даден старт на традиционното международно Ретро Рали България 2019. Проявата ще отбележи своя първи 5-годишен юбилей на Спасовден, който съвпада и с 30-годишнината на БАК Ретро, съорганизатор на събитието, подчерта днес в Пресклуб България основателят на ралито и председател на клуб Автотранс Рейсинг тим Камен Михайлов.

От 11.30 ч ще започне дефилето на славата и зрителите ще могат да се насладят на всеки стар автомобил, каза председателят на БАК „Ретро“ Ваня Гюдерова.

Очаква се към историческите возила да се присъедини 100-годишният ФИАТ на Валери Манджуков, собственика на най-старата запазена кола у нас, както и с 6 години по-младият френски Берлие (производство 1925 г.) с мощност от 6 „коня“, притежание на Николай Колев-Бижуто.

До днес заявките за участие са 30, от които 8 екипажа от Гърция, 6 от Румъния и един от Дания, съобщи К. Михайлов. Турция и Унгария, които са част от ралито, тази година ще пропуснат състезанието по вътрешни причини.

30 екипа за 5-о международно ретро рали България 2019

снимка за rallyxpress: пресклуб българия
ПРЕД СТАРТА НА НАЙ-МАЛКИЯ ЮБИЛЕЙ… Участниците в днешната пресконференция в Пресклуб България разкриват детайли от предстоящият в събота старт на 5-ото международно ретро рали България.


Желание да се включи в състезанието в неговото шесто издание е изразила Северна Македония.

За първи път тази година в ретро ралито ще видим екипаж от Костинброд, където в неделя за втора поредна година ще финишират красивите музеи на колела, похвали се кметът на общината Трайко Младенов.

Той и председателят на Общинския съвет д-р Атанас Тенев поканиха почитателите на автомобилизма от София и други населени места да отидат на 9 юни след 14 ч. на новия площад в Костинброд и да се радват на един истински празник с богата музикална програма.

Първият автомобил се очаква да финишира около 14.45 ч. Маршрутът на Ретро ралито първия ден е от София до Копривщица по подбалканския път и обратно. Втория ден автомобилите ще потеглят от София към Костинброд, оттам към Зверино и обратно към Костинброд.

Освен Шампионска купа, организаторът е предвидил специален приз за класиралият се на 13-о място екипаж.

„Причината е моята слабост да се състезавам с този номер, но естествено не мога да го направя, след като съм организатор", призна К. Михайлов.

Камен Белов, участник във всичките издания на надпреварата, си пожела този път да спечели най-после награда, защото шансът е двойно по-голям – ако не е победител, може да стане 13-и!

Ще има награда и за феърплей, може би и за най-красив автомобил, издаде В. Гюдерова.

„Първите ралита бяха повече на ентусиасти, сега има спортна страст, има състезание и международно участие, сподели притежателят на ФИАТ 124 Кабрио. Тръпката е в боравенето с картите, в ограничението на скоростта, което за старите автомобили е до 60 км/ч“, сподели още Белов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев