• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

АФБ прави промени в правила от шампионат на писта 2019

Понеделник, 03 Юни 2019 | София, RallyXpress
АФБ прави промени в правила от шампионат на писта 2019

ВТОРА ПРОМЯНА ОТ
2016 Г. НАСАМ, СЛЕД
СТАРТА НА СЕЗОНЪТ

20160522 Dracon Meating 002
ПРЕДИ МАЛКО повече от три години подобна промяна, направена след началото на сезона, беше резултат на спешно свикана среща на пистовите пилоти в заведението на трасето Дракон-а. След митинга на 22 май 2016 г. (на снимката), управата на БФАС побърза да утвърди промяна в регулацията на ЗМ, връщайки обратно точкуването и за отделните категории.

СМЯТАМ, че ще е възможно и няма да е проблем за RallyXpress да информира състезателите за тези промени, които сме направили в Специалния правилник за затворения маршрут“.

Така завърши разговора с Валентин Бонев, председател на специализираната комисия към новото сдружение Автомобилна федерация на България (АФБ).

Според думите на Бонев, промените са направени преди дни и са нанесени на документа, който е на страницата на АФБ, но мнозина пилоти, не можели да го… открият.

Както писа сайтът с новините в българския автомобилен спорт, вероятността за изменения на спец-правилника се усети още по време на пловдивския вариант на хасковското състезание писта Лики Моли.

Тогава част от пилотите и организаторите бяха заобиколили президентът на АФБ Камен Михайлов, обсъждайки проблема за увеличените състезателни дистанции за този сезон (Туринг- 22/45.06 км и Макси – 25/49.15 км).

„В сдружението пристигнаха и писма, и има въпроси, така че взехме компромисно решение – обяви Бонев. – Броя на обиколките се заменя с време плюс 1 тур за всяка една от сериите и за двете купи“, допълва Бонев.

На прима виста и в зависимост от трасето той пресмята, че свалянето на километража в отделно състезание става от около 45 на около 40 км.

:: Промените, направени в
специалния правилник на
тази дисциплина можете
да видите
ТУК  

АФБ прави промени в правила от шампионат на писта 2019

ФАКСИМИЛЕ от направените от комисията за затворен маршрут на АФБ промени в специалния правилник на дисциплината.


Втората промяна е относно обединението на групите, което в първото състезание на Дракон-а не се наложи, но силно ощетява домакините на градските трасета и публиката.

Първите – защото генерират разходи, затваряйки пътен възел с още около час заради „каре“ коли, а вторите – заради абсурда на празно трасе да наблюдават гонка на четирима пилоти на всеки 2-3 мин.

Ако това, по думите на Бонев палиативно решение ще действа през тази година, означава ли, че за 2020 г. ще трябва да претърпи други промени?

„Да, ще видим как се развиват нещата в този шампионат, а за догодина ще се преосмисли целия правилник съобразно новите условия“, завършва Валентин Бонев.

2019 HAS Start Max

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПРЕДИ ПЪРВИЯ СТАРТ НА „ДЪЛГИТЕ“ КИЛОМЕТРИ… Скромната по бройка Серия Макси се готви за първия си старт при новите правила, изискващи за Дракон-а 49 да се навъртят състезателни километра.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев