• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Анализи

30 екипа за 5-о международно ретро рали България 2019

Сряда, 05 Юни 2019 | София, Пресклуб България
30 екипа за 5-о международно ретро рали България 2019

НА 8 ЮНИ, събота, в 9.30 ч на площад Ал. Невски ще бъде даден старт на традиционното международно Ретро Рали България 2019. Проявата ще отбележи своя първи 5-годишен юбилей на Спасовден, който съвпада и с 30-годишнината на БАК Ретро, съорганизатор на събитието, подчерта днес в Пресклуб България основателят на ралито и председател на клуб Автотранс Рейсинг тим Камен Михайлов.

От 11.30 ч ще започне дефилето на славата и зрителите ще могат да се насладят на всеки стар автомобил, каза председателят на БАК „Ретро“ Ваня Гюдерова.

Очаква се към историческите возила да се присъедини 100-годишният ФИАТ на...

АФБ прави промени в правила от шампионат на писта 2019

Понеделник, 03 Юни 2019 | София, RallyXpress
АФБ прави промени в правила от шампионат на писта 2019

СМЯТАМ, че ще е възможно и няма да е проблем за RallyXpress да информира състезателите за тези промени, които сме направили в Специалния правилник за затворения маршрут“.

Така завърши разговора с Валентин Бонев, председател на специализираната комисия към новото сдружение Автомобилна федерация на България (АФБ).

Според думите на Бонев, промените са направени преди дни и са нанесени на документа, който е на страницата на АФБ, но мнозина пилоти, не можели да го… открият.

Както писа сайтът с новините в българския автомобилен спорт, вероятността за изменения на спец-правилника се усети още по време...

Битката за лиценза: пилотски протестни действия-2 в София

Понеделник, 27 Май 2019 | София, RallyXpress
Битката за лиценза: пилотски протестни действия-2 в София

УПРАВЛЯВАЩИТЕ Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) утре ще устроят вторите след петседмична пауза автомобилни протести в София, целта на които е отнетият от Министерството на младежта и спорта (ММС) национален лиценз на федерацията да бъде върнат.

Тогава мълчаливият протест на автомобилните състезатели бе под мотото „Подкрепям БФАС“, докато сега, както личи от лого на второто събиране то е с категоричното „Върнете лиценза на БФАС“.

:: За първите протестни действия виж ТУК

За това ще настояват протестиращите автомобилисти, чието шествие ще започне, както и онова в края на...

Рали BG: след върхове, лек спад и тотален срив през 2018 г.

Петък, 10 Май 2019 | Варна, RallyXpress
Рали BG: след върхове, лек спад и тотален срив през 2018 г.

ИСТОРИЯТА НА най-голямото българско рали е изпъстрена с върхове от самото начало, с леки спадове след първите 10 години, бляскави моменти край морето и малко очаквана смяна на локацията от черноморския курорт в Рила и Чамкория в началото на новото столетие. Нашенското състезание в продължение на дълги сезони бе европейския еталон (не броим Райд полски – второто по продължителност в Европа рали), а суперлативите на ФИА за качествата на Златни бяха толкова много и така разнообразни, че с тях свикнахме до такава степен, че когато дойдоха сривовете изведнъж всички се сетиха: „Ама пък какво рали...

10 сезона: От морето до Рила и обратно - 128 етапа, 2202 км

Четвъртък, 09 Май 2019 | Варна, RallyXpress
10 сезона: От морето до Рила и обратно - 128 етапа, 2202 км

ТОЧНО 128 скоростни етапа и 2201.74 км разделят 40-ото издание на рали България и стартиращото в петък вечер юбилейно 50 издание на емблематичното ни автомобилно състезание. Това е спортната „дистанция“ на времето, в което преименуваният на четири пъти от Златни пясъци 20-звезден български кръг от еврошампионата е пробягал до момента. И това започнато не само в сезона на третата кръгла годишнина, но и в годината, отбелязала закономерно автомобилните ни амбиции за място в световния шампионат по рали.

По това време вече седем години стартът не е в Албена и край морето, а в Рила и главният й зимен...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев